Проблем с индексиране на сайт

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте колеги,

дълго време работих върху един сайт, който беше без SSL сертификат и се индексира с http. Инсталирах сертификат и направих пренасочване и всичко беше наред. Изтрих стария профил от конзолата http://sait.com и направих нов https://sait.com. Преобразувах някои страници в сайта и изтрих старите, но те още си седят в индекса. Сега при опит да фечна главния домеин sait.com, за да излиза https://sait.com не става и ми пише, че Google си е избрал каноничен адрес http://sait.com. Използвам плъгина Yoast SEO и там въведох канонични линкове на всяка от страницата, която искам да се индексира, защото иначе ми дава дублирано съдържание. Като ги фечна ми пише, че съм на опашката, но нещо ме съмнява, тъй като до този момент не е преиндексирало нито една страница.

Въпросът ми това само ли ще се оправи с времето или трябва да правя нещо допълнително. Освен това в конзолата все още нямам покритие. Вече 4 ден. Пише ми обработва се проверете пак след няколко дни, но до този момент нито един мой сайт не се е обработвал толкова бавно.

Извинявам се за дългия пост и ще се радвам някой да ми помогне или поне да сподели мнение.
 
Колега изчакай още малко. Не знам колко ти е голям сайта, но на Гугъл му е нужно време. И аз се бях хвърлил шок с един мой сайт тука преди месец, но всичко се оправи с времето. Когато фетчваш сайта си пробвай без https:// и има също значение когато се фетчва след домейна дали има / съобрази и това.
 
Регистрирай нова собственост на сайта. Вече Google има нова опция регистрация на нова собственост, която обхваща всички вариации - http, httpS, www. Non-www.

И дори и да не беше така, Google също съветва да се добавят всички вариации като нова собственост. Не е проблем
 
Нямаше смисъл да триеш собствеността.

Ето това за което говорех

Още по темата
 
Окей, а сега като съм изтрил собствеността и съм добавил новата собственост ще ги преобразува ли автоматично тези старите от индекса. И също така съм направил редакция на 2 url-а и съм ги фечнал, но не ми излизат пише ми, че открива канонична връзка (старата) и гугъл си избира нея... сложих rel canonical на този, който искам да се вземе предвид, но нищо не се случва.
 
Нещата се подредиха и гугъл взе предвид каноничните страници... старото съдържание е изтрито и целият сайт е в индекса. Това вече от около 3 дни. Има нещо много странно обаче... по нито една ключова дума сайта ми не излиза в SERP, та дори на последните страници, какво може да се е случило?
 
Как го търсиш страниците?
Пробвах ръчно страница по страница, а пробвах и с онлайн инструмент за позициониране на сайт по кл. думи.

Сайтът просто го няма в SERP по нито една от над 10 ключови думи, които пробвах. Няма го на нито една страница.

В индекса обаче си го има.
 
Пробвах ръчно страница по страница, а пробвах и с онлайн инструмент за позициониране на сайт по кл. думи.

Сайтът просто го няма в SERP по нито една от над 10 ключови думи, които пробвах. Няма го на нито една страница.

В индекса обаче си го има.
Ще се появи :)
 
@Sky

Харесвам чувството ти за хумор... просто до този момент такова нещо не ми се беше случвало, а имам бая сайтове зад гърба си.

Въпреки всичко нещата се оправиха и благодаря за отговорите!
 

Горе