Проблем с инструментите за проверка на правопис

nandibandi

Well-Known Member
Като всеки разумен копирайтър и аз ползвам тулове за проверка на правопис, защото, колкото и да проверяваш текста, винаги се прокрадва някоя дума - я с ''изядена'' буква, я с разменени места на буквите, я някакъв абсурд, на който сама се смея... абе, грешки стават. :)

Та, от известно време инструментът, който ми беше най удобен просто спря да проверява. Става въпрос за този тул: http://dcl.bas.bg/est/checker.php. Казах ок и започнах да ползвам следващия - ''Словоред'': http://slovored.com/spellchecker/ - днес и той спря да прави проверки. Минах на трети, но се питам докога?

Въпросът е: каква е причината? Дали могат да се ползват безплатно само определен брой пъти и после ''чао'', или има технически проблем и при двата?
Лесно можем да открием дали проблемът е в моя телевизор, ако опитате някой от двата (или и двата) тула и кажете дали работят при вас.
Изобщо, ако някой има обяснение на ситуацията, ще се радвам да го чуя.

Нека секцията на експертите се изкаже... сега :)

п.с. Така и не открих подходящ раздел, в който да пусна темата, та ако съм объркала секцията - сори... и слава богу, че вече няма репи. :)
 
Последно редактирано:
Защо проверяваш така? Текстовия ти редактор не ти ли подчертава грешките? Аз ползвам Libre Officе, но ако си с Word пак ще виждаш грешките още докато пишеш. Какъв е смисъла да се проверява след това в някой сайт?
 
Ползвам стара версия на Word, която има някакъв текстови редактор, но честно казано, не мога да му схвана логиката, защото си подчертава каквото си иска. Вероятно ще сваля по-нова, но ако работи по-различно от това, с което съм свикнала, едва ли ще я ползвам. Аз съм човек на навиците и трудно приемам новите неща.
Но, дори и така да е... остава въпросът, какво става с онлайн туловете за проверка? :)
 
Виж дали ти е включена опцията за проверка и дали долу езика е този, на който пишеш. Може да пробваш и директно в гугъл документите, там също проверява и ти подчертава. Много по-лесно е да видиш грешката, още докато я пишеш. Да не говорим, че и самите браузъри следят за грешки, сега също ми се подчертават, докато пиша това съобщение.
 
Мне, не ми е включена. При опит за спел-чек ми излиза ''Cannot find proofing tools for Bulgarian''...бля, бля. Като цяло ми казва да инсталирам или ре-инсталирам тула или да се обърна към ''Local reseller to obtain Office proofing tools''. Мерси за съдействието, все пак. Не е болка за умиране, но ми стана любопитно какво се случи с онлайн програмите. :)
 
Свали ТОВА Много точен и удобен тул :)

И защото знам, че си стиснат копирайтър и искаш фри тулове да ползваш, но пък да правиш пари от тях, ето ти и ЛИНК в замунда.
 
Последно редактирано:
Мерси, @money. Нормално ли е това да се сваля като rar. архив? Не видях как става инсталирането, но видях туй нящо: ''14-дневна тестова версия. Лиценз: 35 EUR''.
Платено ли е това?
 

Горе