Проблем с код в Блогър !

vitko5

New Member
Здравейте имам един проблем с код който искам да поставя в един сайт констроиран в блогър.

Искам да поставя код в моя сайт от сайта http://clip4e.com/ref_links_help.php

Трябва като поставя кода да излизат в сайта най-различни клипове но нищо не излиза.

Незнам някой ако използва техните услуги да сподели заща има такъв проблем при поставянето на кода в сайт констроиран в блогър.ком
 

ca$h

Active Member
От: Проблем с код в Блогър !

замени двойната кавичка в кода " със " и пробваи пак
 

voic4e

New Member
От: Проблем с код в Блогър !

" служи за изобразяване на символа двойни кавички върху екрана. Ако в HTML или JavaScript кода има двойни кавички, ограждащи стойности на атрибути или променливи, трябва да ги оставиш както са и да внимаваш - на всяка отваряща да съответства една затваряща.

Ако трябва в стойността на атрибута или на променливата да имаш двойни кавички:

HTML:
<img src="logo.jpg" alt="Кооперация &qhot;Промяна&quot;" />

ще изпише Кооперация "Промяна" :wink:
 

vitko5

New Member
От: Проблем с код в Блогър !

Добре ето кода за който става за всякакви сайтове:

<style>
a.clip4e_link:LINK { font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 14px; color:#FF8400; text-decoration:underline;}
a.clip4e_link:VISITED { font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 14px; color:#FF8400; text-decoration:underline;}
a.clip4e_link:HOVER { font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 14px; color:#FF8400; text-decoration:none;}
</style>
<script language="JavaScript" src="http://void.clip4e.com/js/clip4e_pics.js"></script>
<script language="JavaScript">
function show_clip4e_pic() {
var id = Math.floor(Math.random()*clip4e_pics.length);
do {
id2 = Math.floor(Math.random()*clip4e_pics.length);
} while (id == id2)
var str = "<table border=0 width='120' style='border:1px #bebebe solid;'><tr><td align='center'>" +
"<a href='http://www.clip4e.com' target='_blank' title='Сайтът за клипове' class='clip4e_link'><b>Видео клипове</b></a></td></tr>" +
"<tr><td align='center'><a href='http://www.clip4e.com/play.php?id=" + clip4e_ids[id] + "' target='_blank'>" +
"<img src='" + clip4e_url + clip4e_pics[id] + "e.jpg' title='" + clip4e_names[id] + "' border='0' vspace=2 width=120 height=90>" +
"</a></td></tr>" +
"<tr><td align='center'><a href='http://www.clip4e.com/play.php?id=" + clip4e_ids[id2] + "' target='_blank'>" +
"<img src='" + clip4e_url + clip4e_pics[id2] + "e.jpg' title='" + clip4e_names[id2] + "' border='0' vspace=2 width=120 height=90>" +
"</a></td></tr>" +
"<tr><td align='center'><a href='http://www.clip4e.com' target='_blank' title='Сайтът за клипове' class='clip4e_link'><b>clip4e.com</b></a>" +
"</td></tr></table>";
document.write(str);
}
show_clip4e_pic();
</script>


--------------

Какъв трябва да е кода за блогър сайт тогава направо до дайте кода за пост :)
 

voic4e

New Member
От: Проблем с код в Блогър !

ВАЖНО!

Запомнете, че За разлика от PHP, при JavaScript не може един фрагмент (сори за терминологията) да е на няколко реда!!! Т.е. това, което е между две ; не бива да се разделя на няколко реда, а да е на един ред. Макар че не съм сигурен в кои случаи това правило е задължително... :(


Бате, а този "код, който става за всякакви сайтове" за какво ти е? Не можеш ли да го изпрограмираш от страната на сървъра и да не си губиш времето с глупости? И ако клиента няма JS - няма да работи. А и ако трябва да присвоиш дълга стойност на някоя променлива, можеш да я разделиш на няколко реда ето така:

Код:
var promenliva = "дрън-дрън1";
promenliva += "дрън-дрън2";
promenliva += "дрън-дрън3";
promenliva += "дрън-дрън4";
promenliva += "дрън-дрън5";

В този код се вижда какво имах предвид с онова, което казах за новия ред - това което е след последната точка и запетая да не преминава на нов ред, докато не бъде завършено с ; :wink:
 
Последно редактирано:

Горе