Проблем с лаптопа при логин

Svetlana_

New Member
Здравейте! Преди месец си преинсталирах Windows7, а отскоро вече имам проблеми. Ще се радвам да дадете мнение.
Всичко започна така:
Изписа ми съобщение, че иска рестарт и почна да си отброява секундите. И след тоя рестарт почна да се бави със зареждането и не искаше да се логне първоначално, после не знам как се вписах, след като ми показа 2 съобщения с грешки. Ползвах си лаптопа няколко дни със страх от рестарт естествено. Вчера обаче ми заби тотално всичко и му дадох рестарт с копчето. Цял ден не можах да стартирам windows, забиваше ми до черен екран с курсор и след това "blue sceen of death", след който reboot след reboot...и общо взето омагьосан кръг.
Включих си safe mode, влязох в интернет, четох някви неща (момиче съм, трудно ми е), в крайна сметка намерих това което ми трябваше - как да си извикам last known good configuration. Оттам успях да стартирам Windows, но пак с чакане и с показване на 2те съобщения с грешки. Снимах ги. Моля някой да ми каже какво му е на лаптопчето ми, не е първа младост (Toshiba Satellite L300), но харда му е нов между другото. :D
103_2450.jpg
103_2451.jpg
 
От: Проблем с лаптопа при логин

повреден хард и/или повредени системни файлове, лечението при специалист...
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Ако щеш вярвай, но имах същия проблем. Разглобих компютъра и почистих прах и т.н. с прахосмукачка.
ТРЪГНА!
 
От: Проблем с лаптопа при логин

вярвам, че спамиш глупости да докараш ХХ поста
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Харда живя още кратко след моя пост, после от многото рестарти, спря да ми зарежда и в Safe Mode, заведох го на доктор и каза, че харда е изгорял. Сега съм с ддруг хард, преинсталиран Windows7 и днес пак ми заби!!!!! Ще ми изгори харда пак, кажете ми какво да правя??? Загравя ли?? Не мога да разбера, защо така ми се повреждат хардовете. :( Компютъра ми стои на бюро :(
 
От: Проблем с лаптопа при логин

според мен при самото преинсталиране на windows 7 е имало вируси и бъгове.пробваи се да го преинсталиташ с друг торент или какво и да е,но най-добре от замунда щот там нямат бъгове самите модове
 
От: Проблем с лаптопа при логин

вибрации, удари, прегряване, евтин модел без екстри като превантивно изключване на диска при регистрирани вибрации, удари
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Г-н jkminkov пишете ми по-обстойни постове, ако обичате. Какво значи евтин модел? На харда ли? Бях с оригинален SATA в Тошибата, но след като изгоря си купих Western Digital Blue 250GB (сама съм си го поръчала преди година) и тия дни го върнах понеже е в гаранция и те ми изпратиха диск western digital (нe blue) пак 250GB. Личеше си че не е чисто нов, но какво да направя??!?!! И другото което е как да не си изключа компютъра като е забил, разбирам че от рестартите го скапвам, но не мога да стоя да го чакам.
Възможно е да прегрява, да си купя ли подложка с вентилатор? Давайте ми съвети ако обичате. Благодаря ви :)

До Сашо Георгиев: със торент от замунда сме преинсталирали този път. Мисля, че инсталацията е напълно успешена този път.
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Преди дори си го взимах в леглото, а сега ми стои само на бюрото, за да не му запушвам дупките отзад и той пак ми направи вчера 2 забивки...Обикновено става като съм отворила 3+ прозореца на интернета и пиша във фейса. :( Ползвам мозила.
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Купи си нов лаптоп :)
Този на колко години е?
Но така или иначе не е от това, че си си инсталирала Седмицата.
Има хубави на изплащане, ако нямаш друга възможност.

Първото ми Фуджитцу издържа с Виста и Седмица почти пет години без да го давам "на доктор", така че и марката си има значение ;)
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Провери дали в BIOS-а са показани някъде напреженията или температурите. Хардовете на лаптопите са за 5V, добре е да намериш начин да установиш на твоя какво напрежение се подава.

Температурата - може да се види с някоя програма от рода на AIDA64. Някъде 40-50-60 градуса е ок, ако са повече значи нещо не е наред.

Ако имаш антивирусни или други простотии дето постоянно да чегъртат из харда и му се налага да работи продължително време на макс, това си е причина за притеснение. Аз ползвам една програмка Process Monitor за да разбера кои програми какво четат и записват из харда в реално време, но можеш да пробваш и с Resource Monitor дето си го има Windows.
 
От: Проблем с лаптопа при логин

Много обичам да става така точно, когато ми трябва компютъра. Ето защо имам повече... Добро решение е...
 

Горе