Проблем с линк на бутон в WordPress

Дискусията в 'Webmaster Help - Секцията на Експертите' стартирана от WinKam, Дек 29, 2016.

  1. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    466
    Харесвания:
    21
    Точки:
    18
    Имам следния проблем на един мой сайт:

    Добявих бутон за тел. обаждане и бутон набери в вайбър. Параметрите на бутоните са зададени

    за телефонен номер: href="tel+359878654432"
    за Viber бутона: href="viber://add?number=35988546253443"

    но при натискането им системата автоматично слага линк към страницата пред тях и става нещо от типа на:

    href="http://saita.com/страницата/tel+359878654432"
    и
    href="http://saita.com/страницата/viber://add?number=35988546253443"

    Някой има ли идея от къде се получава изписването на адреса преди атрибута, че дава грешка с този адрес и неможе да се набере номера?
     
  2. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,795
    Харесвания:
    635
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Казанлък
    Сори, нема врачки тука.
     
  3. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    466
    Харесвания:
    21
    Точки:
    18
    Той въпроса е за уебмастъри!
     
  4. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,795
    Харесвания:
    635
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Казанлък
    То е ясно от раздела, ама тия вебмастъри не са врачки и ай тъй на сляпо да решават проблеми.
    Добавих бутон = как да го ева?
    Параметрите на бутоните са зададени = ?!?
    Слага се тъй - href="tel:78787-897"
    ...
     
    Последно редактирано: Дек 29, 2016
  5. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    466
    Харесвания:
    21
    Точки:
    18
    Забравих само да спомена че ползвах html тага <button></button> за тях.
     
  6. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    466
    Харесвания:
    21
    Точки:
    18
    Значи, когато е така като текстов линк, работи:
    Код:
    <a href="viber://add?number=35988555555555">Обадете се във Viber</a>
    А когато е с html таг бутон ето така неробти:
    Код:
    <a href="viber://add?number=3598855555555"><button type="button">&#x1f4de; Обадете се във Viber</button></a>
     
  7. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    483
    Харесвания:
    194
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    <a href="tel://+359878654432">ало</a> с този синтаксис работи ли?
     
  8. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    466
    Харесвания:
    21
    Точки:
    18
    Да, така работи!
    Като сложа <button></button> добавя адреса на сайта преди номера!
    Това ми е странно откъде идва?
     
  9. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    483
    Харесвания:
    194
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    От убавците regExp с които Уордпрес е толкова близък, че трябва да се казва RegPress (SlowPress). Всеки пост или нещо друго минава регулярна проверка което е едно от най-бавните неща в програмирането. :D май се отплеснах от темата. Ако искаш да си го къстъмизираш направи си страницата къстъм темплейт {slug}.php и вади какъвто си искаш HTML код.
     
  10. NovaPS

    NovaPS Active Member

    Рег.:
    Апр 14, 2009
    Съобщения:
    483
    Харесвания:
    82
    Точки:
    28
    И двете си бачкат:
    https://jsfiddle.net/w9g27mpo/
    ctrl+click

    Иконката на телефона, която си дал обаче не си вижда. :)
     
  11. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    466
    Харесвания:
    21
    Точки:
    18
    Да, значи е от темата. Ще поровя да видя.
     
  12. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,081
    Харесвания:
    430
    Точки:
    83
    Глупости на търкалца. Прочети малко за tiny_mce_before_init и extended_valid_elements.
     
  13. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    483
    Харесвания:
    194
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    @Torbalan Trolski Прочети за ShortCodes и да обсъдим ако искаш.
     
  14. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,081
    Харесвания:
    430
    Точки:
    83
    Няма какво да чета, шорткодовете за ламери, винаги съм го казвал. Не че не съм писал и аз, но за специфични неща.
     
  15. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    483
    Харесвания:
    194
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    Това базова функционалност на УП ли е или не? Ако отговора е да то се върни 7 мнения нагоре.
     
  16. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,081
    Харесвания:
    430
    Точки:
    83
    А проверката се прави, само ако има шорткод в content ... Доста по-различно е от "Всеки пост или нещо друго минава регулярна проверка "
    PHP:
    function do_shortcode$content$ignore_html false ) {
        global 
    $shortcode_tags;

        if ( 
    false === strpos$content'[' ) ) {
            return 
    $content;
        }

        if (empty(
    $shortcode_tags) || !is_array($shortcode_tags))
            return 
    $content;
     
    ReminD харесва това.
  17. tripledeuce

    tripledeuce Active Member

    Рег.:
    Март 31, 2015
    Съобщения:
    149
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    Само аз ли не разбирам каква е идеята на бутон таг в а таг?
     
  18. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    483
    Харесвания:
    194
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    Прав си признавам не съм погледанал функцията.
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice