1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Проблем с линк на бутон в WordPress

Дискусията в 'Webmaster Help - Секцията на Експертите' стартирана от WinKam, Дек 29, 2016.

  1. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    429
    Харесвания:
    19
    Точки:
    18
    Имам следния проблем на един мой сайт:

    Добявих бутон за тел. обаждане и бутон набери в вайбър. Параметрите на бутоните са зададени

    за телефонен номер: href="tel+359878654432"
    за Viber бутона: href="viber://add?number=35988546253443"

    но при натискането им системата автоматично слага линк към страницата пред тях и става нещо от типа на:

    href="http://saita.com/страницата/tel+359878654432"
    и
    href="http://saita.com/страницата/viber://add?number=35988546253443"

    Някой има ли идея от къде се получава изписването на адреса преди атрибута, че дава грешка с този адрес и неможе да се набере номера?
     
  2. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,359
    Харесвания:
    526
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Казанлък
    Сори, нема врачки тука.
     
  3. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    429
    Харесвания:
    19
    Точки:
    18
    Той въпроса е за уебмастъри!
     
  4. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,359
    Харесвания:
    526
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Казанлък
    То е ясно от раздела, ама тия вебмастъри не са врачки и ай тъй на сляпо да решават проблеми.
    Добавих бутон = как да го ева?
    Параметрите на бутоните са зададени = ?!?
    Слага се тъй - href="tel:78787-897"
    ...
     
    Последно редактирано: Дек 29, 2016
  5. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    429
    Харесвания:
    19
    Точки:
    18
    Забравих само да спомена че ползвах html тага <button></button> за тях.
     
  6. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    429
    Харесвания:
    19
    Точки:
    18
    Значи, когато е така като текстов линк, работи:
    Код:
    <a href="viber://add?number=35988555555555">Обадете се във Viber</a>
    А когато е с html таг бутон ето така неробти:
    Код:
    <a href="viber://add?number=3598855555555"><button type="button">&#x1f4de; Обадете се във Viber</button></a>
     
  7. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    339
    Харесвания:
    116
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    <a href="tel://+359878654432">ало</a> с този синтаксис работи ли?
     
  8. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    429
    Харесвания:
    19
    Точки:
    18
    Да, така работи!
    Като сложа <button></button> добавя адреса на сайта преди номера!
    Това ми е странно откъде идва?
     
  9. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    339
    Харесвания:
    116
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    От убавците regExp с които Уордпрес е толкова близък, че трябва да се казва RegPress (SlowPress). Всеки пост или нещо друго минава регулярна проверка което е едно от най-бавните неща в програмирането. :D май се отплеснах от темата. Ако искаш да си го къстъмизираш направи си страницата къстъм темплейт {slug}.php и вади какъвто си искаш HTML код.
     
  10. NovaPS

    NovaPS Active Member

    Рег.:
    Апр 14, 2009
    Съобщения:
    468
    Харесвания:
    81
    Точки:
    28
    И двете си бачкат:
    https://jsfiddle.net/w9g27mpo/
    ctrl+click

    Иконката на телефона, която си дал обаче не си вижда. :)
     
  11. WinKam

    WinKam Member

    Рег.:
    Ян 18, 2011
    Съобщения:
    429
    Харесвания:
    19
    Точки:
    18
    Да, значи е от темата. Ще поровя да видя.
     
  12. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,062
    Харесвания:
    406
    Точки:
    83
    Глупости на търкалца. Прочети малко за tiny_mce_before_init и extended_valid_elements.
     
  13. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    339
    Харесвания:
    116
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    @Torbalan Trolski Прочети за ShortCodes и да обсъдим ако искаш.
     
  14. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,062
    Харесвания:
    406
    Точки:
    83
    Няма какво да чета, шорткодовете за ламери, винаги съм го казвал. Не че не съм писал и аз, но за специфични неща.
     
  15. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    339
    Харесвания:
    116
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    Това базова функционалност на УП ли е или не? Ако отговора е да то се върни 7 мнения нагоре.
     
  16. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,062
    Харесвания:
    406
    Точки:
    83
    А проверката се прави, само ако има шорткод в content ... Доста по-различно е от "Всеки пост или нещо друго минава регулярна проверка "
    PHP:
    function do_shortcode$content$ignore_html false ) {
        global 
    $shortcode_tags;

        if ( 
    false === strpos$content'[' ) ) {
            return 
    $content;
        }

        if (empty(
    $shortcode_tags) || !is_array($shortcode_tags))
            return 
    $content;
     
    ReminD харесва това.
  17. tripledeuce

    tripledeuce Active Member

    Рег.:
    Март 31, 2015
    Съобщения:
    114
    Харесвания:
    44
    Точки:
    28
    Само аз ли не разбирам каква е идеята на бутон таг в а таг?
     
  18. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    339
    Харесвания:
    116
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    Прав си признавам не съм погледанал функцията.
     

Сподели страницата