Проблем с меню за zen cart

aid87

New Member
Здравейте,

Искам да направя on-line магазин за акумулатори с zen cart. Вече почти всичко е готово, но има един проблем. Тъй като някои акумулатори са едкави като модел и цена, но са с различна схема на полюсите (десен или ляв плюс) не искам всички варианти да ги вкарвам като отделна стока, а да има нещо като меню при самия продукт и там клиента да си избира схемата. За да стана по ясен ще дам пример с on-line магазин за дрехи. Там клиента си харесва тениска и от някакво меню си избира размера. Аз искам точно това меню за размера.
Четох доста из форума, но нищо такова не открих. Ако някой знае как да го направя или откаде да го свала като готов модул за zen cart ще съм му много благодарен.

Поздрави!
 
От: Проблем с меню за zen cart

Най-вероятно вече си си намерил от къде се слага "менюто", но...

1. От Option Name Manager правиш едно например "Разположение на полюсите". Правиш го радио бутон примерно или дроп-даун, няма значение.
2. От Option Value Manager правиш едно "Ляв плюс" и едно "Десен плюс" като го асоциираш с "Разположение на полюсите".
3. Най-накрая от Attributes си харесваш даден артикул и му даваш да има опция с лЕв или с десен плУс. Като трябва да си поиграеш после. При мен като са радио бутони и не съм селектирал дифолтно едно от двете при поръчка системата пуска клиента да поръча и без да е избрал какво точно иска. Което води до непълна поръчка накрая, трябва да звъниш и да доуточняваш. Може да го направиш с дропдаун, също изглежда готино и е функционално, повечето идиоти знаят, че трябва да изберат нещо, а не гледат радиобутоните като изкопаемо.
 

Горе