Проблем с модул за Prestashop 1.6.0.11

ggenchev

Active Member
Закупих си и си инсталирах този модул, който е вид конфигуратор за компютри:
addons.prestashop.com/en/front-office-features-prestashop-modules/8950-pc-creator.html
Който се оказа че е съвместим с 1.6.0.9, но не и с 1.6.0.11?!?!?
Както и да е, моя грешка...
Инсталира се и проработи (донякъде), но срещнах бая зор, докато аджеба схвана как се бачка (модула е на испански и трябваше яко превеждане.
В общи линий създаваш т.н. сокет и избираш съвместимите с него чаркове (дъна, процесори, памет...).Влудяващото обаче беше, че от админа има опция да видиш създадените от клиента бюджети (така са кръстени избраните конфигурации), но като кликна да го видя ми дава Error 404 страницата, че и сменя от български на английски езика на сайта.Тук е мястото да поясня, че си е направено да създаваш сокети на всички езици на които е Престата и аз естествено създавах на нашенски.Писах мейл на официалния им съпорт и ми отговориха след няколко дни чак, че трябва да се свържа с разработчика, някакъв испанец - мега айляк.Писах му и на него - нъцки, няма отговор.Пак писах на тия от Преста и някаква се изхитри да ми даде купон за 20% отстъпка, че да си го купя пак същия.Айде бе...Намерих темата им във форума и си "излях душата", ама така, по-културно.Никой не отговори, испанеца обаче писа.Да съм дал номера на ордъра, да ми прател валидна за 1.6.0.11 версия.Дадох, след седмица прати някаква орязана версия явно на по-скъпия модул дето предлагат:
addons.prestashop.com/en/front-office-features-prestashop-modules/18466-pc-builder.html
Това пък, не ще изобщо да показва дропдаун списъците от избрания сокет.Писах му, защото го тествам на един домейн с копие на инсталацията на Престата, след 2 дена каза, да съм го сложел на real store-a.Инсталирах го и там, няма братче, не бачка.
Сега, започнах леко да се изнервям и лошото е, че не намирам друг подобен модул.Кореспонденцията е тегава, надежда отникъде зорът не види, дето казва поета.
Гърми някаква грешка в конзолата на Firebug-a:
TypeError: $(...).fancybox is not a function
Не съм спец, но не мисля че това е проблема.Все пак ще се радвам ако някой може да се навие и да метне едно око.Ще дам адреса на тестовия домейн на лични.
Само за справка, jquery версията ми е 1.11.0, а fancybox-a - 2.1.5, понеже в stackoverflow викат че еди коя си не била съвместима със стари jquery-та (не помня вече, а и не ми се рови).Гледам Престата си има и jquery.noConflict(); сложен, както си му е редът уж.
Ако някой прояви интерес да помогне и пожали психиката ми с поносима сума за възнаграждение за това му добро дело, нека изяви желание тук или на лични.
Благодаря предварително за търпението и изчитането дотук.
 
От: Проблем с модул за Prestashop 1.6.0.11

Всъщност, заблудил съм се.
Отново тествах на нова, чиста инсталация с демо съдържанието на Prestashop 1.6.0.11 и работеше модула.
Проблемът е, че нямам идея какво се е объркало, защото не съм правил някакви промени по кода, нито пък съм инсталирал модули.
Няма ли някой програмист, който да е наясно с платформата да погледне какво става?
 

Горе