Проблем с модул sold out за ОпенКарт

webstil

Well-Known Member
Става въпрос за този модул тук. Но проблемът е същият и при всички останали модули, които съм пробвал. Това е един изключително прост плугин, който ползвам, за да показва на посетителите в магазина, че даден продукт не е наличен още в категорията, където са всички продукти или пък още на началната страница. Просто изписва надпис, че не е наличен и добавя възможност за запитване за наличност. Съответно клиентите си спестяват усилието да си харесат продукт и като отидат на неговата продуктова страница да го закупят, да видят че не е наличен.

Проблемът е в темата, на дефаулт тема и на една друга тема всичко си работи нормално, но на тази не иска. XML файлът прави едно просто нещо:

Код:
<file name="catalog/controller/product/category.php">    <operation>
      <search position="after"><![CDATA[$this->data['products'][] = array(]]></search>
      <add><![CDATA[
        'quantity' => $result['quantity'], 'stock' => $result['stock_status'], 'model' => $result['model'],
      ]]></add>
    </operation>
  </file>
  <file name="catalog/view/theme/*/template/product/category.tpl">
    <operation>
      <search position="replace"><![CDATA[<input type="button" value="<?php echo $button_cart; ?>" onclick="addToCart('<?php echo $product['product_id']; ?>');" class="button" />]]></search>
      <add><![CDATA[
        <?php
        if ($product['quantity']>0) echo "<input type='button' value='$button_cart' onclick='addToCart($product[product_id]);' class='button' />";
        else echo "<span style='color:red; font-weight:bold;'>$product[stock]</span><a href='index.php?route=information/contact&enquiry=", urlencode("$product[name] ($product[model])".PHP_EOL), "' target='_blank' class='button' style='color:white;'>ЗАПИТВАНЕ</a>";
        ?>
      ]]></add>
    </operation>
  </file>

Заменя бутоните, като проблем откривам, че точно във файла category.tpl , този бутон addToCart го няма, или поне не по този начин въведен. Съответно няма какво да замени и няма как да се появи надписа, че не е налично вместо бутона. Пробвах да сменя файловете с други, където го има бутона, но пак нещо не се появява. Съответно за да проработи скрипта, както трябва или трябва да го изменя него, или просто в category.tpl трябва да се добави тази функция, която се заменя, но не знам къде точно да се добави, не ме бива много с кода.

Като го кача плугина просто няма никаква промяна и никъде не се показва, това че не са налични продуктите вместо бутона КУПИ. Не знам дали някой може да ми помогне. Ако някой се сеща за някакво решение или може да ми помогне срещу заплащане, да ми пише да се разберем.
 
От: Проблем с модул sold out за ОпенКарт

Да работи си нормално бутона КУПИ и без този модул и с него. Впечатление ми прави, че освен че го няма този код addToCart в този файл, го има в друг файл на име product_collection.tpl в темата. Което пък и е различният файл като сравнявам с default темата. При дефаулт темата имаме 8 файла в дир. "catalog/view/theme/*/template/product/ , а при моята тема освен тези 8 файла има още един файл product_collection.tpl. Затова и пробвах да сменя кода като просто вместо category.tpl въведа този файл, но пак нищо не се появява. В другата тема, на друг сайт при същия плугин, където си работи плугина, пак не е дефаулт тема, но там си го има това в category.tpl:

[<input type="button" value="<?php echo $button_cart; ?>" onclick="addToCart('<?php echo $product['product_id']; ?>');" class="button" />]]


тук обаче просто го няма в темата, и няма какво и как да замени, може би са го сложили другаде този код авторите на темата или пък функционира на друг принцип.
 
От: Проблем с модул sold out за ОпенКарт

Погледна ли в "logs" папката на vqmod?

При грешки в xml-a там най-лесно се вижда къде е проблема.
Може в самата тема която ползваш кода за Add to Cart бутона да е малко изменен и това да пречи на плъгина да се изпълнява коректно.

Аз съвсем наскоро правих такива модификации на два магазина и точно по начина който си дал горе си работи всичко. Просто провери (копирай) от category.tpl реда с бутона и го постави в XML файла.
 

Горе