Проблем с оптимизирането на images

Synthetic

Active Member
Здравейте колеги.

По принцип си оптимизирам някои снимки по блоговете, като използвам оптимизираните им варианти, предоставени при проверка от gtmetrix.com. Днес се опитах да реъплоадна и презапиша новите (оптимизирани от gtmetrix) снимки през фтп-то. За съжаление нито gtmetrix, нито гугъл insights ми отчита промяната... И отново ми извежда съобщение за процент, с който мога да редюсна размерите им... Интересното е, че при проверка виждам как размерът им е променен до препоръчания, но двата тула не отчитат тази промяна. Опитах се да изтрия кеша и expires през wp super cache, но без резултат... До този момент не бях срещал проблеми, но защо се получава така... не знам.. Някой да има подобен проблем?

Поздрави!
 
От: Проблем с оптимизирането на images

Тези тулове, които ползваш имат ли опция игнорирай кеширането?
Това при теб е за динамичното съдръжание, то няма нищо общо със статичното такова.

Ако нямат такава опция прочети малко за ETag
 
От: Проблем с оптимизирането на images

С този disable ще се реши ли проблема... Виждам, че за YSLOW имам слаб резултати при Еtags

Header unset ETag
FileETag None


С това ще се реши ли проблема, ако го вкарам в .htaccess-а?
 
От: Проблем с оптимизирането на images

Имам и още един проблем - Пробвах да изтрия снимките от въпросните директории, но само на Chrome-а спира да ми ги зарежда, а при мозила и интернет експлорер отново ми ги показва, въпреки че ги няма на сървъра. Изтрих кеша .. пак същото... Някой ако може да ми обясни как става това. Махнах и кустом промените по аксес файла, а също така изключих и Wp super cache плъгина ... Резултатът е същия... Направо не знам какво да направя... Нямам обяснение как така реъплоадвам вече оптимизирани снимки, след което в статс ми излизат отново същите предложения за оптимизацията им... Някой да се е сблъсквал с това. До този момент съм нямал проблеми по останалите ми блогове, ама сега... :)
 
От: Проблем с оптимизирането на images

Разгледай header-a на заявките първо дали кеша работи нормално, примерно с curl, може и с някои браузър. На мен ми прилича именно на такъв проблем, някъде нещо кешира. Общо взето конфигурирай си всичко, после пробвай работи ли за теб като го тестваш ръчно и чак тогава са тулове.
 
От: Проблем с оптимизирането на images

Всичко се оправи и сега имам 97 рейт на десктоп в Insights, толкова е на page speed и с gtmetrix , а на Yslow забих 91 , което за мен е супер.. Така и не разбрах обаче кое как се оправи.. Премахнах снимките както казах. Смених им имената и ги реъплоаднах (оптимизирани вече), като им смених имената , а после адреса по кода... Сега зарежда с тях - кеширани... Мистерия :D
 

Горе