Проблем с фейсбук реклама.... Моля за помощ!

Здравейте колеги, имам странен проблем с рекламите в фейсбук, който не знам как да разреша, затова, ако някой е срещал подобен проблем или е наясно, нека помогне... Пускам реклама в фб, която бива одобрена, но не се показва на никакви хора. Вече повече от 12 часа седи така. Четох за някакво решение в нета, но за сега без резултат, променях рекламата, сега я изтрих и пуснах наново, пуснах и друго. Ефекта е същият, одобряват рекламите, уж стартират, но не се показват на хора.
Sj01g8Q.png
 
В каква часова зона ти е акаунтът? И от кога си я пуснал да стартира? Само с това "рекламата ви е одобрена" едва ли някой ще може да ти отговори адекватно и да ти помогне.
 
На мен ми се получи нещо подобно миналата година.
Обясних си го с ниската популярност на страницата ми тогава - 30-40 човека. Повече от 24 часа нямах резултат, след което започна малко да мръдва нагоре. Едноедмична реклама с бюджет 25 евро. Общо в приключване на кампанията - 100 лайка.
Сега за кампания, проведена по същия начин, получих над 800 лайка.
 
Здравейте,

От няколко дена се сблъсках със същият проблем. Имам действащи реклами с достигане на хора, кликове, поръчки към онлайн магазина. Но от петък 08.09.2017 създадох нова реклама, която беше одобрена, но от петък до понеделник има само Total Reach 7. Това никога не е било за 3 дни да няма никакво движени. Надявам се, който се е сблъскал с такъв проблем да каже какво съм сгрешил и как да го поправя. Както A. Stoyanova пита колегата в каква часова зона е. Моите реклами са насочени само за България с часова зона Софийска.

Ще очаквам вашата помощ скоро ....

Благодаря предварително!
 
Не работя с фейсбук, но по всичко личи, че трафика се премества към инстаграм. След около 5 години ще се чува - ''ама ти верно ли още ползваш фейкбук, регни се в интаграмъ''
 
Здравейте! И аз имах подобен проблем. Пуснах реклама за трафик към сайта и понеже за първи път пускам такава реклама пуснах общ бюджет 2 долара за 1 ден. Одобриха рекламата ми, но нямах никакъв рийч и никакви посещения на сайта. Нямам идея защо.
 
Имам профил и в Инстаграм, отбелязвам си продуктите с # на български и по-голямата част от лайковете са ми от руснаци и румънци. Бг аудиторията се отдават на селфита и нищо повече, защото Инстаграма не е толкова популярен в Бг. Докато има все още живот в Фб нека се възползваме от него. И въпроса ми беше, че нещо ми се скапаха рекламите и няма никакво движение.

И ако все още е останал някой, който да помогне .... с удоволствие ще го изслушам.

Благодаря предварително!
 
Най-близкото което ми идва на ум е цената ти за клик. Сам ли си я настройвал (manual) или си го оставил фейса да го определи? Ако е прекалено ниско и ако си в конкурентна ниша, където други рекламодатели плащат 2х ,3х, 5х че и 10х за да рекламират на същата аудитория, то тогава нормално да не тръгва, защото фейса ест. ще завърти тези реклами първи които плащат повече за да се показват на една и съща аудитория.
Ако мислиш че е от това пробвай леко постъпателно да увеличаваш цената за клик (ако си нов в рекламиранено съветвам да започнеш със PPC т.е. цена за клик вместо с PPM цена за иМпресии).

Примерно направи си бюджета 5$ (или някаква минимална сума) и си увеличи цената десетократно. Ако тръгне в този случай, значи е от това, после намали на половина, ако продължава да върви, намали още на половина и така докато нацелиш правилната. Освен това от значение за цената е изображението, текса и CTA (call to action - призивът) към самия криейтив. Разбира се и таргета. Ако са правилно подбрани фейса ще ти даде добър Relevance score - т.е. рекламата ти е подходяща за тази аудитория. И така ще я върти повече. Ако не са правилно подбрани - Relevance score ще е нисък и ФБ ще я върти по-малко или даже хич няма да я върти. Но този показател (relevance score) ти се показва веднъж щом са започнали да кликат по нея.


Другото което ми идва на ум е: колко голяма е аудиторията към която рекламираш? Ако е прекалено малка, рекламата ще се върти много по-бавно, защото все пак по-малко хора ще има на които да се покаже и шанса във времето в което да я пускаш тези хора които си таргетирал да са във ФБ е по-малък.

Дай повече инфо за останалите настройки.
 

Горе