Проблем с хостинг ИЦН

От: Проблем с хостинг ИЦН

Добре кви са тия работи "процесорно време и т.н.".... От доста време хоствам на hostgator и то по няколко сайта на един акаунт (средно общо за месец посещения на сайтовете 106602). Всеки месец има по около 10 ГБ трансфер общо от всички сайтове, uptime следен от няколко пинг сайта е 99.9 до месеци в които е 100% uptime. ДО момента ни гък ни нищо за използвани ресурси. На план Baby Croc е това и включва 2 магазина на зен карт, 2 джоомли, 2 уордпресса, 1 Open Classifieds, 3 сайта само html с по 5 страници всеки и 1 форум SMF и всичко това за $ 119.40 за месец. Не те знам колко плащаш на месец на твоя план ама аз направо се родих откакто ползвам хостгатор.
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

TheCrazyBastard разбрал си ме погрешно. Ако погледнеш сайта от подписа ми ще разбереш, че при нас клиент с по 200-300 дневни посещения няма. Предполагам ще се намерят и колеги от форума които ще потвърдят, че съм отправял такива запитвания към колеги/конкуренти от други фирми. Общо взето политиката на фирмата която представлявам е да хостваме големи и/или натоварени сайтове, както и да изработваме индивидуални решения. В никакъв случай нямаше да се намеся толкова грубо, ако това беше първото, десетото или тридесетото подобно мнение на тоя ... . Нямаше да се намеся толкова неадекватно и невъзпитано, ако въпросния индивид беше пуснал мнение с което обесни на човека как да си намери проблема да се опита да е полезен с нещо, както на потенциалния си клиент така и на останалите потребители на форума с мнение което да е градивно. Нека след това да си предложи услугите под формата, ако и това не ти помогне ние предлагаме специализирано решение. Нямам нищо против, че си предлага услугите аз/ние самите сме започнали предлагайки си услугите си в този и други форуми. Но никога и по този начин. Не забравяйте, че целта на форума е обмяна на информация и че преди всичко трябва да сме в помощ на останалите и след това е предлагането на услугите ни. Хората са казали дай, за да вземеш.
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

От хостинга ми казаха че се правят много php заявки към главния домейн. Аз сега махнах топ сайта и го пренасочих към главния домейн с 301 редирект. Сложих добавката за кеширане, надявам се това да оправи проблема.

Проблема започна както казах , когато от ИЦН ми забраниха бутона за топсайта. Тогава те са блокирали нещо, оттогава започнах да усещам и рязкото увеличение на посещенията. А днес изтрих 640 качени сайта към топсайта, изтрих и след няколко часа имаше 10 нови.

1. Проблема от скоро ли се появи или е от известно време?
2. Постепенно ли се е вдигнал разхода или рязко от конкретна дата?
3. Знае ли се със сигурност от кой от всичките сайтове е?
4. Къде ти е по-големия разход - php или mysql ?
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

В никакъв случай нямаше да се намеся толкова грубо, ако това беше първото, десетото или тридесетото подобно мнение на тоя ... .

Явно си му станал секретарка щом вече му водиш записки на мненията - В този форум за щастие обаче всеки има право да изказва мнение дори и в тема на конкурент
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Явно си му станал секретарка щом вече му водиш записки на мненията - В този форум за щастие обаче всеки има право да изказва мнение дори и в тема на конкурент

Бъркаш се нещо. Просто всеки 3-и пост който прочета виждам как въпросния или плюе другите или спами. И във второто изречение съм безкрайно съгласен с теб. Да всеки има право на мнение независимо в чия тема. Но би ли ми казал къде видя неговото мнение ? Аз прочетох само какво предлагат те и ако искат да им стане клиент. Вече съжелявам, че се намесих, но това може да е всичко друго, но не е мнение !
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Не е задължително да е мнение - може да напише и реклама - има право - Форума има опция да не виждаш какво е написал даден юзър и щом толкова те дразни просто изчезва от мирогледа ти.
 
Re: От: Проблем с хостинг ИЦН

Не е задължително да е мнение - може да напише и реклама - има право - Форума има опция да не виждаш какво е написал даден юзър и щом толкова те дразни просто изчезва от мирогледа ти.

Но има и друго нещо Манта, нарича се конкуренция, а в случая нелоялна конкуренция.
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Томов какво означава нелоялна конкуренция???

Темата не е пусната от ИСН, но дори и да беше пусната от тях след като правилата на форума го разрешават не виждам проблем.

По нагоре някой беше дал пример как в ИСН е стигнал до два ВПС-а а в друга фирма е минал с един - Дайте да си мълчим та да е лоялна конкуренцията.
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Ще цитирам откъс от един мой буквар от "Управление на екипи и комуникации":
Мрънкало - "Въпреки недостатъците, които притежават тези лица трябва да се отбележи, че това са хората, които довеждат първи до знанието на ръководителя истинските проблеми, проблемите, за които трябва да се знае - т.е. това често са лица, които биват използвани от съекипниците за проводници на техните проблеми и като неофициални говорители..."

Предпочитам да съм тип мрънкало, но това да даде предпоставка за повишаване качествата на хостинг услугите в България...
 
От: От: Проблем с хостинг ИЦН

В крайна сметка реши ли се проблема? Аз съм на ICN от доста време и подобни проблеми не съм имал - напротив, доволен съм, докато някои хора тук се стараят едва ли не да им изкарат услугите лоши и некачествени. Всяка компания има ограничение на CPU минутите на споделения хостинг, и въпреки че са малко посещенията, не се знае какви плъгини има и кое-как би могло да му взима от ресурсите.
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Здравейте , имам проблем, имам хостинг при ICN на ултима план. Вече от 1 месец получавам емайл съобщения от тях , за това че превишавам процесорните минути на хостинга. Нямам представа как да оптимизирам нещата така че да не е проблем това. Не виждам и много голямо увеличение при посетителите. Крайно беше днес да ми пишат , че ми спират хостинга, понеже не съм взел мерки. Някакви съвети как да оправя този проблем.. Как да оптимизирам , че да няма превишаване и да си запазя сегашния хостинг, да не минавам на по-горно.

Здравейте на всички,
Привет @devilx,
Направих бърза справка за кореспонденция с колегите от денонощната техническа поддръжка, както и за използваните от теб CPU ресурси.
Забелязвам, че неколкократно моите колегите са подавали информация на нарастващото CPU потребители, информация за ежедневното изпълнение скриптове, средно време за изпълнение на даден скрипт, както насоки за оптимизация, преглед на статистики, логове и др.

Ако процесорното време на даден хостинг акаунт е завишено в рамките на нормалното или не пречи на стабилната работа на сървъра, който те обслужва, то тогава няма не бихме се свързали с теб с молба за оптимизация и взимане на спешни мерки. При направената от мен справка забелязах, че CPU минутите на акаунта са се увеличили от началото на месец Април, като в момента акаунта изразходва 10-12 пъти повече, от колко самия хостинг план предлага.

Дневните посещения не са лакмус за това колко ресурси се използват от даден акаунт. Процесорното време се изчислява на база на брой изпълнени скриптове, така наречените pageviews (импресии). Те се умножават по средното време за изпълнение на всеки скрипт( в милисекунди). Разбира се, едно зареждане на страница може да извиква по няколко заявки.

Също така забелязах, че в акаунта освен основния домейн има още няколко сайта и под домейна (общо около 20), които имат налични сайтове. Те също правят импресии (pageviews).

Това, което на мен направи впечатление , са го констатирали и колегите, когато са ти предоставили информация за натоварването.
В началото ма месец април акаунта е правил по около 20 000 дневни изпълнения на скриптове, като в момента те са над 100 000. Успоредно с това и напълно логично се увеличава и средното време за изпълнение на скрипт (импресия). Това води до използването на процесорен ресурс, който както споменах е 10 пъти над нормите.

Тук нормална оптимизация не би свършила работа (лично според мен), защото тези pagevews нарастват. В статистика забелвам, че един от източниците била папка top/, която е генерирала изпълнение на заявки от външни източници. След това се нареждат страници, като wp-login.php, към които знаем, че има изключително голям брой bruteforce атаки последния месец и половина. Предлаган на твоето внимание една статия, в която има помощна информация, за това как да се защитиш в тази ситуация:
[B]http://blog.icn.bg/archives/2721[/B]

Друго, което е препоръчително да се прегледа е честотата на индексиране на сайта от търсещите машини, което също ми направи впечатление.

За финал бих искал да ти благодаря за това, че си заел да оптимизираш акаунта си и не го подминаваш с лека ръка. Оценявам труда ти и сме зад теб ако имаш нужда от допълнително съдействие.

Весел ден на всички!
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Малко офф топик и без лоши чувства към конкретният хостинг провайдър или който и да е друг:

Чета отговора на хостинга, особен интерес предизвика коментара на броя сайтове и под-домейни. Тъй като това не е първи път, в които виждам подобно нещо ми става интересно следното: Защо пускаш план, който има право да хоства 15,20 домейна, като логично е да очакваш, че ще има юзъри, които ще ХОСТНАТ 20 сайта. Вярно е, че повечето няма да го направят, но не е ли редно, когато изчисляваш колко и какъв ресурс заделяш за акаунт на шернат сървър да имаш предвид, че все някой ще "изпъне жицата".
И после се почва: твърде много inodes, твърде много CPU време или трафик или изобщо някакъв лимит.
Няма как да се хвалиш, че за Х лева вече предлагаш хостване на У сайта, а да се оказва, че реалността позволява У/5 да речем

Мога да направя аналогия с доставката на интернет. Там също смяташ в съотношение трафик, които купуваш на колко да го разбиеш за да го продадеш и изкараш пари. Освен БТК не съм чувал някой да дели 1:20. Всички го правят 1:3/5/8 или макс 1:10 за най-ниските си тарифи. След това вдигаш мрежа, която да може да удържи максимално натоварване при максимален брои активни клиенти. Практиката е доказала, че е икономически и технически е по-изгодно да продаваш например 20 мегабита на клиент от колкото 5. Просто защото при 20 мегабита шанса голям брой клиенти да изпънат максимално трафик и да претоварят е клонящо към нула число.
Явно се оказва, че при хостинга не се мисли по този начин, колкото и елементарно сравнение да правя...
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Малко офф топик и без лоши чувства към конкретният хостинг провайдър или който и да е друг:

Чета отговора на хостинга, особен интерес предизвика коментара на броя сайтове и под-домейни. Тъй като това не е първи път, в които виждам подобно нещо ми става интересно следното: Защо пускаш план, който има право да хоства 15,20 домейна, като логично е да очакваш, че ще има юзъри, които ще ХОСТНАТ 20 сайта. Вярно е, че повечето няма да го направят, но не е ли редно, когато изчисляваш колко и какъв ресурс заделяш за акаунт на шернат сървър да имаш предвид, че все някой ще "изпъне жицата".
И после се почва: твърде много inodes, твърде много CPU време или трафик или изобщо някакъв лимит.
Няма как да се хвалиш, че за Х лева вече предлагаш хостване на У сайта, а да се оказва, че реалността позволява У/5 да речем

Мога да направя аналогия с доставката на интернет. Там също смяташ в съотношение трафик, които купуваш на колко да го разбиеш за да го продадеш и изкараш пари. Освен БТК не съм чувал някой да дели 1:20. Всички го правят 1:3/5/8 или макс 1:10 за най-ниските си тарифи. След това вдигаш мрежа, която да може да удържи максимално натоварване при максимален брои активни клиенти. Практиката е доказала, че е икономически и технически е по-изгодно да продаваш например 20 мегабита на клиент от колкото 5. Просто защото при 20 мегабита шанса голям брой клиенти да изпънат максимално трафик и да претоварят е клонящо към нула число.
Явно се оказва, че при хостинга не се мисли по този начин, колкото и елементарно сравнение да правя...

До голяма степен си прав с казаните неща. Всичко е строго специфично за всеки различен потребител. Има хора, които могат да хостнат и 20 сайта на 1 акаунт на споделен хостинг и никога да не си превишат някой от лимитите, просто защото нямат посещения, а оттам и няма както да стартира процеси от техните акаунти. Но съгласи се, че ако искаш да хостнеш 20 посещавани сайта на 1 акаунт на споделен хостинг, то ти просто не си за такъв тип услуга.

Публична тайна е, че почти всяка компания слага на сървъра повече акаунти, от колкото може да понесе (overselling) и за това са тези лимити и когато някой ги превиши, любезно го карат да взима друг план (VPS например) :)

Има обаче и една друга категория клиенти, които мислят че за 4лв/долара на месец може да хостнат Facebook и започват да load-ят сървъра като ненормални. Те не са за никакво решение, рано или късно ще се махнат и само обикалят по хостинг компаниите като глухи кучки...
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

До голяма степен си прав с казаните неща. Всичко е строго специфично за всеки различен потребител. Има хора, които могат да хостнат и 20 сайта на 1 акаунт на споделен хостинг и никога да не си превишат някой от лимитите, просто защото нямат посещения, а оттам и няма както да стартира процеси от техните акаунти. Но съгласи се, че ако искаш да хостнеш 20 посещавани сайта на 1 акаунт на споделен хостинг, то ти просто не си за такъв тип услуга.

Публична тайна е, че почти всяка компания слага на сървъра повече акаунти, от колкото може да понесе (overselling) и за това са тези лимити и когато някой ги превиши, любезно го карат да взима друг план (VPS например) :)

Има обаче и една друга категория клиенти, които мислят че за 4лв/долара на месец може да хостнат Facebook и започват да load-ят сървъра като ненормални. Те не са за никакво решение, рано или късно ще се махнат и само обикалят по хостинг компаниите като глухи кучки...

Много е относително :) Това колко сайта могат да се хостнат на една машина зависи изцяло от конфигурацията на сървърите. Дори само добавянето на един кеширащ сървър пред Апача (за който е зависим от него) може да увеличи капацитета на сървъра в пъти. Натоварването вече лесно може да се разпределя между множество сървъри. И не, не излиза по-скъпо. Разлика в разходите няма в това дали ще имаш 50 сървъра и всеки е отделно конфигуриран или са вързани в клъстър (било то хардуерен или софтуерен). Дори е по-евтино в дългосрочен план.

С помощта на новите технологии и малко креативно мислене могат да се постигнат невероятни резултати. Резултати от порядъка на разлика в производителността от 200%.
 
От: От: Проблем с хостинг ИЦН

Аз изтрих вече /top сайта, мисля че главния проблем идваше оттам. За вп-логин.пхп мисля че няма кой да удря бруте форс атака, но ще погледна да забраня някак си. Не мога чрез ИП , защото съм на БТК и постоянно ми се сменя ИП-то


Здравейте на всички,
Привет @devilx,
Направих бърза справка за кореспонденция с колегите от денонощната техническа поддръжка, както и за използваните от теб CPU ресурси.
Забелязвам, че неколкократно моите колегите са подавали информация на нарастващото CPU потребители, информация за ежедневното изпълнение скриптове, средно време за изпълнение на даден скрипт, както насоки за оптимизация, преглед на статистики, логове и др.

Ако процесорното време на даден хостинг акаунт е завишено в рамките на нормалното или не пречи на стабилната работа на сървъра, който те обслужва, то тогава няма не бихме се свързали с теб с молба за оптимизация и взимане на спешни мерки. При направената от мен справка забелязах, че CPU минутите на акаунта са се увеличили от началото на месец Април, като в момента акаунта изразходва 10-12 пъти повече, от колко самия хостинг план предлага.

Дневните посещения не са лакмус за това колко ресурси се използват от даден акаунт. Процесорното време се изчислява на база на брой изпълнени скриптове, така наречените pageviews (импресии). Те се умножават по средното време за изпълнение на всеки скрипт( в милисекунди). Разбира се, едно зареждане на страница може да извиква по няколко заявки.

Също така забелязах, че в акаунта освен основния домейн има още няколко сайта и под домейна (общо около 20), които имат налични сайтове. Те също правят импресии (pageviews).

Това, което на мен направи впечатление , са го констатирали и колегите, когато са ти предоставили информация за натоварването.
В началото ма месец април акаунта е правил по около 20 000 дневни изпълнения на скриптове, като в момента те са над 100 000. Успоредно с това и напълно логично се увеличава и средното време за изпълнение на скрипт (импресия). Това води до използването на процесорен ресурс, който както споменах е 10 пъти над нормите.

Тук нормална оптимизация не би свършила работа (лично според мен), защото тези pagevews нарастват. В статистика забелвам, че един от източниците била папка top/, която е генерирала изпълнение на заявки от външни източници. След това се нареждат страници, като wp-login.php, към които знаем, че има изключително голям брой bruteforce атаки последния месец и половина. Предлаган на твоето внимание една статия, в която има помощна информация, за това как да се защитиш в тази ситуация:
[B]http://blog.icn.bg/archives/2721[/B]

Друго, което е препоръчително да се прегледа е честотата на индексиране на сайта от търсещите машини, което също ми направи впечатление.

За финал бих искал да ти благодаря за това, че си заел да оптимизираш акаунта си и не го подминаваш с лека ръка. Оценявам труда ти и сме зад теб ако имаш нужда от допълнително съдействие.

Весел ден на всички!
 
От: От: Проблем с хостинг ИЦН

Аз изтрих вече /top сайта, мисля че главния проблем идваше оттам. За вп-логин.пхп мисля че няма кой да удря бруте форс атака, но ще погледна да забраня някак си. Не мога чрез ИП , защото съм на БТК и постоянно ми се сменя ИП-то
Добави оторизация към самия файл тогава с парола по начина, който е описан на страницата, дадена от ICN..
 
От: От: Проблем с хостинг ИЦН

Аз изтрих вече /top сайта, мисля че главния проблем идваше оттам. За вп-логин.пхп мисля че няма кой да удря бруте форс атака, но ще погледна да забраня някак си. Не мога чрез ИП , защото съм на БТК и постоянно ми се сменя ИП-то

Да, както сподели и @TheCrazyBastard, може да зщитиш с парола самия файл. В линка който ти предоставих до blog статия го има подробно описано. Ако не се справяш сам, може да се свържешс коелгите от поддръжката за да го направят за теб
 
От: Проблем с хостинг ИЦН

Да това е най-правилното решение на този проблем. Аз се излъгах да взема по-скъп план след имейли, че съм надвишил процесорното време. Но вече обмислям смяна на хостинга. Съпорта е супер зле също.

смяната на ICN с друг хостинг е решението - аз също бях в тази ситуация с въпросната хостинг компания, и факт е че за първи път ми случва
 

Горе