Проблем с AdWords кампания

okli

Member
Здравейте, имам странен проблем с едни реклами които съм пуснал през AdWords.
От три месеца рекламите вървяха без проблем и си имаше импресии и кликове към всяка от рекламите които бях пуснал.
Става дума за сърч реклами. От една седмица всички реклами ми бяха спрени и само една от тях е активна. Пише че не са одобрени!? А до преди седмица всичко им беше наред. Коригирам текстовете, линковете и пак без резултат минава ревю и резултата е неодобрена. Тъпа работа.

Някой има ли представа какво става и при мой приятел има подобен проблем. Това някакъв ъпдейт ли е ? Или заради тези промени които постоянно правят по системата си.
Друг има ли подобен проблем?
 
Провери дали формата на рекламите ти се поддържа все още от AdWords. На мен ми звъняха през 3 месеца от Google да ми дуднат как ще спират старият формат в даден момент и да си подменя всички хиляди реклами към новия такъв, и те така. След третото обаждане ми писна и ги подмених.

Т.е. идеята беше, че смятат да спрат текстовите реклами, които заемат най-малко място като пиксели в сърча и да ги заменят с тези по-обемистите, тъй като имали по-добър CTR, така че ако криейтивите ти са супер стари, може там да е проблема. Ако са от преди 3 месеца или по-скоро обаче, не е това, тъй като не би трябвало да си имал достъп до стария формат по това време.

Също провери дали лендинг пейджа зарежда нормално. Както и дали нямаш някоя дума, която някойда е трейдмаркнъл междувременно.
 
От преди това са и най вероятно това ще е проблема.
Благодаря ти много сега ще проверя.
 
Колеги, имам един въпрос за Adwords. Само като Бизнес клиент ли можеш да рекламираш? Като физическо лице не е ли възможно?
 
Да, можеш да пускаш реклами като физическо лице.

Тъй като този въпрос е доста базисен и може да се намери отговор с Google търсене, ще предположа, че смяташ да се впуснеш в тези реклами без задълбочена предварителна подготовка, което не е препоръчително.

Моят съвет е да отидеш в Udemy и да си купиш 1-2 AdWords курса за начинаещи. Сигурен съм, че има и доста безплатни курсове по въпроса там, които ще ти помогнат да взимаш доста по-информирани решения когато правиш първите си реклами. Така ще можеш много по-добре да прецениш дали те са точното решение за твоя бизнес.

След това най-добре мини през UpWork и плати 20-30-50$ на някой колега там за 1-2 часа консултация, да влезе в профила ти и да разгледа какво си направил грешно, за да можеш да си редактираш грешките и всичко да върви много по-ефективно в дългосрочен план.

Успех!
 
Проблем със google Ads,
Регистрирах се във google Ads, пуснах и първата реклама. Но след известно време рекламата спря и на всички ключове думи се появи надпис че не може да се рекламира с тях, заради лош рейтинг.
Може ли да прочета някъде някакви инструкции и указания за създаване на рекламни кампанни в google
 

Горе