Проблем с google

Synthetic

Active Member
Здравейте! Искам да попитам и ако може някой да ми обясни защо след като слагам нови и нови публикации в своя сайт за психологията ,ту ме индексира на 1-ва страница ,ту на 2-ра ,а някой път въобще не ме индексира на първите 5 страници в Г. Смея да кажа също ,че статиите ми са уникални ,слагам все нови и нови неща и като информация и обем на статии/публикации сайта ми трябва да е на 1-во място ,гледам да правя линковете на съответните статии да съдържат думи подходящи за по - доброто индексиране и т.н ... Хайде моля ви за мнение и съвет ... Нямам какво да увъртам, повечето тук знаят, че съм нов в бранша ,така че който може да ми даде отговор ,съвет ,критика и т.н :) !
 
Тоест индексира статиите, но те не ранкват високо, така ли?
Ако сайтът ти е сравнително нов и нямаш много линкове към него е нормално.
Когато сайтът ти стане на годинка, две и натрупаш backlinks, тогава статиите ти ще ранкват добре без много усилия.

P.S.: неправилно използваш термина "индексира". Разбери какво точно означава.
Не може да те индексира ту на първа, ту на пета страница. Или си индексиран, или не.
Ранкването няма нищо общо ;)
 
Последно редактирано:
Да, прави си - ранква трябваше да напиша ... ами сайта ми е на има няма 3 месеца :)
 
Ами бате, аз вече претръпнах. :)

Имам 3-4 блога с добри позиции, и Гугъл не му писна да ги подхвърля нагоре надолу. Общо взето във всеки един момент имам по един, който се е свлякъл със няколко стотин позиции.

Обаче се връщат след има-няма една седмица, и то по-силни от преди. Така че търпение му е майката. :)
 
В SEO-то играят много фактори, но фактора късмет е друга тема :)
 
няма късмет в тая работа ... позицията в СЕРП се определя от много фактори чиито фактори се изчисляват по едни не толкова сложни механизми чието програмиеране е все пак дело на хора - а те както се знае не са безгрешни
 
Незнам защо ,но преписвам повечето публикации от книги/учебници и т.н само и само за да ми е уникално съдържанието. + това сайтът ми е доста пълен с инфо за тези 3 месеца ,а не разбирам само защо не съм вече на 2-ра страница ,а ми изкарва на 2-ра форума ми ,който току що поорязах малко заради някой теми ,които имат неуникален контент... На конкурент сайтът му от 2-ра стр. сега е на 4-то място в 1-ва за кей "психология" ... a като гледам вътре обема на инфото не е кой знае колко голям и мн от нещата му са стари ... нз хелп
 
Като преписваш от книги и учебници не нарушаваш ли авторските права на хората които са писали материалите ?
 
А те като преписват от други световни учени/автори и т.н не нарушават ли правилата ;) ? а и аз преписвам малко от тук и от там ... и си превеждам от английски на бг ,така че едва ли някой нещо ще ми каже ?
 
С пръдня боя не става. Поне не се оплаквай ...
 
От: Проблем с google

Аз като съм с уникално съдържание какво да кажа. Нямам нищо копи и пейст, всичко е превод от вносни сайтове и пак не мога да се похваля с кой знае какви позиции, а сайтът ми е на три години вече. Доколкото съм наясно, старая се и за СЕО-то - ключови думи, описание, заглавия на статии и т.н.
 

Горе