Програмата на телевизията

tnetbg

New Member
Здравейте,
бих желал да публикувам програмата на някои телевизионни канали, страниците им не ми предоставят нито RSS фиид нито друг начин за да я тегля автоматично, а забелязах че доста сайтове предлагат цялата програма, не знам как го правят. Някой случайно да знае сайт или сървиз, който да предлага такава услуга? Нещо от рода на API или RSS, каквото и да е?
Благодаря ви!
 
От: Програмата на телевизията

Най-лесния вариант е с едно просто скриптче да я взимаш от техните сайтове :)
 
От: Програмата на телевизията

а какво ще се получи ако тяхното сайтче е даун или пък те решат че не искат да им крада съдържанието?
 
От: Програмата на телевизията

а какво ще се получи ако тяхното сайтче е даун

Няма да имаш програмата за няколко минути. Тъй като не става дума за преливане на кръв или пък кислород за умиращ, предполагам няма да е голям проблем. Като се направи интелигентно ще се взима един път за 24 часа. Колкото и да е даун, все ще успееш да я вземеш между 00 и 06 сутринта, когато няма и трафик по сайтовете.


или пък те решат че не искат да им крада съдържанието?

Програмата на телевизията по никакъв начин не би могла да бъде обект на авторско право.
 
От: Програмата на телевизията

Разбирам ви напълно, въпроса обаче беше друг, нека изясня че ако не всички, то поне повечето от тези сайтове използват същия скрипт, с абсолютно същите функции за избиране на желаната програма, една, две и повече на веднъж, както и гледането на програмата за определени дни, както предишни така и следващи и т.н, единственото което е различно е начина на показване, всичко това ме навежда на мисълта че все някъде или някой им предоставя тази услуга, под формата на скрипт или дата файл, а процеса е автоматизиран напълно.
 

Горе