Програмист, QI или плочкаджия

Здравейте,

Малко да подърпаме локуми... :rolleyes:
Дойдоха такива такива времена, че човек не знае накъде да хване. Особено по-младите, които тепърва започват трудовия си път.

Напоследът от тук, от там чувам че програмисти се преквалифицират в майстори, защото IT сектора окапвал все повече с навлизането на AI.
Според вас ако си читав в ръцете и в главата струва ли си да се прехвърлиш от монитора на баните и плочките и ВИК-то и т.н. ?

Поред мен да, защото в следващите години на идващите поколения все повече няма да им се занимава със занаят и все повече ще се набляга на технологиите.
И все повече започвам да се замислям за преквалификация, айде не на дърти, но на доста осъзнати години...

Интересно ще е ако споделите мнения и реални случки :)

някакви глупости си написал гледам.... кой нормален ИТ ще стане плочкаджия? Не, че и те не са като музикантите - специалисти по всичко, но при навлизането на Ai един ИТ ако не се възползва максимално от помощта която може да получи от Ai е направо смешно. Или въпросния ИТ не е никакъв ИТ или е най-големия мързел на света. В днешно време Ai може да прави чудеса , ако преди някое ИТ работи по даден проект 1 година, сега това време се съкращава до 1 седмица.

Само некадърните ще трябва да се преквалифицират. Който е добър и постоянно си е актуализирал знанията, наред с трупането на опит, ще изкара без да сменя професията до минаването към безусловен базов доход, тоест, към пенсията за хора на всякаква възраст.

Брат, гледал съм видеа, в които роботи поставят плочки, така че никой не е безопасност.

Няма да е лошо. Пазара в един момент ще каже.. абе усвоил си ИИ максимално добре, но не е нещо, което не мога да направя и аз, за да спестя някой лев. Роботите докато почнат да купуват, смесват, измерват, изрязвят и лепят плочки... ще мине повечко време.

Само да вметна, че ИИ учи повече от нас, колкото ние от него. Ако до преди няколко месеца да направиш нещо.., с което можеше да изкараш някой лев и отнемаше доста финни настройки на команда, модели и т.н... сега, в новите версии се случва с най-обикновенна дебилска команда. :D

Скоро и в бг ако вдигнат още малко цените...
Тоя робот като размер е колкото повечето санитарни възли в новото строителство :D

Това как точно ще се извърши от робот?

Притеснения може да възникнат, когато видим прототип на това :D

Горе