Продавам StarCraft.bg

trancer4o

Member
Рейтинг - 100%
16   0   0
Здравейте,

Продавам сайта StarCraft.bg. Може само домейна, а може и домейна с базата данни (не е голяма, но пък голяма част от новините са авторски материали).

Сайта има месечно около 3000 уникални посещения според google analytics. Специално в този сайт ценното е името му и потенциала му. Pulsar, Ozone и ESL (европейската геймърска лига) са запознати със сайта и от време на време правим разни събития заедно. Купувача на сайта ще получи контактите им и ще има същата възможност.

Сайта участва в събития като това: http://www.facebook.com/album.php?aid=217856&id=119085779656

Приходите на сайта са предимно от ЧАСТНА реклама, събития и турнири. Миналата година сайта изкара около 600 лв от реклама, покрай излизането на първата част от играта. Има и подобни странични приходи от събития. Догодина се очаква втората част, а след това ще има и трета, ще има нови частни реклами и добри възможности, стига сайта да се поддържа. В момента нямам това време, занимавам се с други проекти, които са ми по ценни.

Домейна е регистран в ICN със защитен статус! (за справка само регистрацията на домейна струва 200 лв.)

При ключова дума starcraft и старкрафт излиза на 3-то място в google.

При ключовa думa "forum starcraft" излиза на 1-во място! (форума е изтрит поради ниска активност от моя гледна точка, но по всяко време може да си инсталирате едно phpbb).

Сайта е приет на първо място в wikipedia за StarCraft в България:
- http://bg.wikipedia.org/wiki/StarCraft

Сайта има връзки с няколко медии. Има поставени линкове на ВСИЧКИ страници в news.bg, lifestyle.bg, topsport.bg и т.н. По споразумение с купувача мога да осигуря линковете да останат. При изпращане на имейл до медиите, публикават прес информацията за различните събития. Sprotal и дарик медия също публикуват прес инфо за турнирите.


Сайта има Pagerank: 4. Очаква се да се вдигне при следващото обновяване, защото са го линкали сериозни сайтове с pagerank 7.

Сайтове които го линкват: http://www.alexa.com/site/linksin/starcraft.bg

Останалите може да видите като напишете "starcraft.bg" в google.

Изкарвам още малко статистика от google webmasters актуална за 20 май 2011 г.:

Общ брой връзки : 5 521 272
31 домейна сочат към него активно


Домейна е на 3 години и е платен до 19/03/2012.

При завършване на сделката получавате DVD със сорс кода, dump файл на базата данни за импорт, както и всичко друго свързано със сайта. Това разбира се, ако решите да вземете домейна + базата данни ; )

Сайта използва безплатната система Joomla 1.5.x и използваше безплатната форумна система phpbb.


Ще се радвам да видя коментари по предложението ми.


Продаден!
 
Последно редактирано:
От: Продавам StarCraft.bg

Както казах, сега нямам време да го поддържам, а ако не го поддържам ще западне.

Следващия експанжън на играта би трябвало да излезе чак догодина, а дотогава трябва да се поддържа интереса на посетителите. Това става с пускане на статии, слагане на клипчета с игра на най-известните играчи, както и организиране на някой друг турнир заедно с хората, които правят такива неща. ESL и Multirama харесват подобни инициативи и подпомагат с техника. Всичкото това отнема време, което отделям за други проекти ; )

Сайта е изграден, връзките са направени, който иска може да направи силен старт за много прилични пари.
 
От: Продавам StarCraft.bg

супер домейн, успех с продажбата
 
От: Продавам StarCraft.bg

Какво ресурси се изискват за сайта? При 3 000 посещения сугурно не е за споделен хостинг?

То пише 3000 месечено.. тоест по 100 на ден. Направо си е за споделен хостинг :)
 
От: Продавам StarCraft.bg

В момента го хоствам в cbox за ~50 лв. годишно ; )

Разхода по домейна е ~75 лв. годишно.

Всякакъв споделен хостинг му върши работа.

btw сайта преди имаше между 200-300 посещения средно дневно, когато обновявах поне веднъж седмично нещо. Сега и за толкова не остава време и съответно посещенията спадат.

Първите няколко дни от пускането си сайта имаше почти 2000 уникални дневно (google analytics пази историята). Когато има събитие и се пусне прес инфо към сайта, посещенията разбира се скачат ; )
 
От: Продавам StarCraft.bg

Както казах, тук важен е потенциала на сайта ; )

Затова цената е толкова ниска - именно защото има още работа по него, но засега има изградени прилични backlings към самия сайт, pagerank, seo и т.н., неща които отнемат време. Тук тръгвате наготово с тях.

Направени са връзки и с потенциалните рекламодатели, правят се общи неща с тях, което също не е малко.
 
От: Продавам StarCraft.bg

Цената е много изгодна,жалко че не ми е по джоба,но всъщност такъв сайт не може да бъде поддържан от мен.Извинявам се ако счетеш това мнение заспам,просто ми се искаше да те похваля колко добри проекти имаш.Този не мога да го взема,но косматко.ком решиш ли да го продаваш се свържи с мен. Успех с другите ти проекти!
 
От: Продавам StarCraft.bg

А с правата за името как стои въпроса? От Blizzard могат ли да се размрънкат нещо за домейна?
 
От: Продавам StarCraft.bg

Могат по принцип, но най вероятно няма. Не се занимават ОСВЕН ако на сайта не ги злепоставяш по някакъв начин.
 
От: Продавам StarCraft.bg

Сега си прегледах документите към сайта и имам официално писмо от патентно ведомство, за проучване което правих. Търговската марка не е регистрирана в България и Blizzard няма какво да кажат.

Домейна е регистриран със защитен статус, тоест никой никога не може да предяви претенции към него, дори и да си пренесат търговската марка в България.
 
От: Продавам StarCraft.bg

trancer4o много добре си го направил сайта пък и домейна е супер,късмет с продажбата :)
 
От: Продавам StarCraft.bg

Благодаря ; )

Намалих малко цената:

Цена на сайта с домейна + базата дани: 700 лв.
Цена на домейна: 500 лв.


Обнових галерията до последна версия, но за жалост се оказа, че работи само с php 5. Когато го активирам, някой от линковете се чупят и затова засега съм оставил старото (4 и нещо). Възможности за модулни галерии има много.
 
От: От: Продавам StarCraft.bg

Обнових галерията до последна версия, но за жалост се оказа, че работи само с php 5. Когато го активирам, някой от линковете се чупят и затова засега съм оставил старото (4 и нещо). Възможности за модулни галерии има много.

Какво сайта работи с php 4 ?? :D
 

Горе