Продажба храни онлайн - само чез регистриран обект

Продажба на храни онлайн вече ще може да се извършва само от търговци, които имат регистриран обект за хранителни продукти. Това ще бъде задължено в подготвяния нов Закон за храните. С него за пръв път у нас ще се въведе контрол на обекти, които извършват онлайн търговия с хранителни продукти.
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева заявява: "Въвеждането на този контрол е задължително, защото онлайн продажбите на храни по интернет заемат все по-голям дял от пазара. Този вид търговия не е регламентирана на ниво ЕС и всяка държава членка следва да въведе национално законодателство. За бизнеса трябва и ще има административни облечения, а на потребителя трябва да се гарантира безопасността на храните в магазинната мрежа и заведенията за обществено хранене."
Сегашният закон е от 1999 година и е остарял, въпреки че е променян през времето над тридесет пъти. Много от записаните в него правила вече не отговарят на съвременният начин на живот. Бизнесът изпитва затруднения в работата си и има нужда от нови и ясни правила.
 
От: Продажба храни онлайн - само чез регистриран обект

То и до сега беше задължително да се използва обект и превозно средство, но работата е там че сме в България и чиновниците не им се занимава да контролират малките сайтове.
 

Горе