Проект за Интернет блог и магазин

Firevortex

New Member
Увод.
Здравейте приятели,
Радвам се,че преди дни попаднах на този форум. Допадна ми като цяло философията на хората тук. Разбиращи са. Поздравления. Преди минути се регистрирах и бързам да пусна темата си. Разгледах темите и мисля,че тук е подходящото място където мога да споделя за моята идея, а и да помоля за малко помощ.
Проблем
На този етап имам сайт в weebly платформата. От доста време го ползвам. Много ги харесвам. Най-важното за мен тук е неограниченото пространство за файлове ( и блог статии), лесната работа с admin панела и възможностите да променяш сайта почти както пожелаеш. Тъй като искам да си сложа мой домейн проверих как стават нещата. Искат ми 97 $ на година за да премина към техния план и да мога да си сложа мой домейн. По тази причина се чудя дали няма да е по-добре да се прехвърля на wordpress.
Задачи
1.Прочетох няколко статии за колеги, които имат същите намерения. До колкото знам в wordpress имаш възможност безплатно да си сложиш твой , предварително закупен домейн.

2. Втората стъпка от която ще се нуждая от помощ е прехвърлянето на съдържанието от weebly към wordpress.
Намерих няколко статии в интернет, които показват как да стане. Някой имал ли е подобен казус? Ще се радвам на съвети.
(Линк : http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-move-from-weebly-to-wordpress/ )

П.С. Попринцип не съм много в сферата на програмирането. В момента съм студент по медицина.
Познанията ми се простират до работа с HTML. Така направих и първия си сайт- написах го целия, от познанията си в училище по информатика. Уча се бързо. Ако можете да ми препоръчате добри гайдове за wordpress ще се радвам да ги погледна.

До скоро,
В.
 
Здравейте приятели,
Проектът се развива. Попаднах на ""Donate"" Бутоните- трябва ли да се плаща, за да имам такъв в сайта си? (Мисля,че трябва да се прави като бизнес акаунт?)
 
Здравейте приятели,
Проектът се развива. Попаднах на ""Donate"" Бутоните- трябва ли да се плаща, за да имам такъв в сайта си? (Мисля,че трябва да се прави като бизнес акаунт?)
Може да си сложиш "Donate" бутон в сайта си и без да си бизнес акаунт (в PayPal), в Weebly, не знам как стоят нещата.
Да ти искат 97 $ за да използваш твой домейн е меко казано глупост. Добре си се насочил към WordPress, може да използваш и Blogger, там за такива бутони няма да плащаш нищо.
 
Като чета тази тема ми става жал за автора. Винаги съм се чудил, как някой компании могат да продават неща, които по принцип са безплатни. Според мен тук решението е миграция към CMS с открит код. Ама възможно най бързо...
 
В WоrdPress - техния вариант за собствен домейн - най-евтиния им план, който излиза по 70 лева за година. Не мога да разбера дали трябва да си закупя домейна аз или през тяхната платформа ще го създам. Попринцип имам и закупен хостинг. До колкото разбирам, ще си платя на wordpress да използвам техните темплейти и глупости, също така и за хостинг и домейн? Правилно ли разбирам ?

Карлсон- да тъй като нещата ми потръгнаха и реших да си купя домейн и бам.. приятното нещо 97$. Не знам какво значи миграция към CMS с откит код.
Попринцип съм доволен от админ панела- лесно се работи, но после ти скапват настроението, когато решиш да отидеш малко по-брандирано.

P.S. Току що разбрах и ,че този метод за прехвърляне на сайта е възможен само за блог feed-овете ми защото само те имат RSS. И така продължаваме с честитките :D
Поздрави,
 
Те така ги правят, от начало ти се струва всичко лесно, започваш да градиш нещо и ти се струва, че си намерил идеалните условия. След това, когато ти трябва нещо реално БАМ- някаква сума дето избива зъбите.
CMS с открит код е Joomla например
Аз бих постъпил така:
Бих си купил домейн и хостинг.
След това бих изградил същия сайт на Joomla или wordpress
Редирект 301 към новия сайт.
И бих им казал довиждане weebly , търсете си други....
 
При всички положения weebly си отива. Аз имам купен хостинг, по другия проект. Въпросът е дали да си закупя Personal плана на wordpress и какви предимства ще ми донесе това. Ако има някой, който го е правил, нека сподели.
 
Здравейте приятели,
В крайна сметка разбрах как става. Осъзнах,че всъщност има два начина да работиш с wordpress - единия с локален хост ( да си свалиш платформата и да работиш с нея) - следователно трябва да си имаш свой хост и просто да си купиш домейн и изцяло интернет wordpress- съответно wordpress.org- за сваляне и wordpress.com.
Доста се лутах, докато го разбера, но вече съм под пара!! Инсталирах смело ( оказа се,че ICN имат вградена платформа ) и вече си имам и woocomerse като плугин. Доволен съм. За няколко дни си направих интернет магазин от нулата. Започвам работа по дизайна.

Ще се радвам на добри съвети и плугини,които вие ползвате :)

Имате ли представа дали мога да си инталирам програма, с която да си следя доставките на продукти, опаковки , разходите,наличности и така нататък? А ако успея да я свържа и с woocomerse -това вече ще е супер!! Досега съм работил с таблица екселска, в която си правих формули. Замислих се,че със сигурност ще има нещо по-добро. Ако някой може да помогне ще съм благодарен- иначе пак ще търся :D Няма да ми е за първи път!

Поздрави,
В.
 
Относно колегата по-горе- можеш ли да ми пуснеш туториал, който си ползвал за donate бутон?
 
оказа се,че ICN имат вградена платформа
Баси откритието!
Човек, вземи се научи да ползваш търсачка. Това включва да не цъкаш на платените неща над органик резултатите!
 
@sim5 и аз съм започнал от безплатен сайт. Но бързо си научих урока, а и никога не ползвам рекламиращите се. Не обичам да плащам чужди реклами.
Всяка реклама, в крайна сметка, се плаща от потребителите.
 
Съгласен съм. Точно по тази причина се отказвам от Weebly. В момента съм почти готов със сайта, разработих продуките си и закупих още един домейн, който го свързах с хостигна, който имам. Можете ли да ме посъветвате за plugin, който да даде на моите потребители възможност да публикуват обяви в моя сайт и да имат регистрация. Може ли по някакъв начин да се адаптира woo comerce за това нещо?

Поздрави,
 

Горе