Проект на закон за хазарта

От: От: Проект на закон за хазарта

И аз си мислих така , ама какво ще направиш ако ти блокират affiliates ?!
Примерно както направиха с БУИН закриват всички сметки на българи и до там.
Да си чул някой сега да зима комисионна от БУИН ?!................

Не ми се обеснява дълго и широко е, този закон е абсурд и по никакъв начин не трябва да влиза...
Не може да узаконяваш нещо и да спираш рекламата му..... та това ще убие икономиката.

Не трябва да мислим дребни схеми как ще дръпнем парите през МБ мастер кард и няма да платим данъци , защото като ни блокират всички акаунти и изтрият всички реферали ( на тези които имат де, аз нямам тъкмо мислех да почвам да правя сайт ) Тогава ще се усетят ама ще бъде късно. Точно това цели този нов закон , вместо affiliates да взимат пари , да се забрани рекламата да и се блокират акаунтите и държавата да зима парите, толкова ли не може да го разберете...

Аз където правя по принцип сайтове само на Английски, се притеснявам да направя сайт и ще изчакам , защото представи си правя сайт развивам го , регват се чужденци правят пари и в един ден ХОП приемат закона и блокират всички българи включително и моя акаунт, ходи и обясни после , че не залагаш и не рекламираш в България...


Аз получавам почти всеки месец комисионна от БУИН :)
 
Re: От: Проект на закон за хазарта

@coolice, бате това не го знаех, ама изключително много ме зарадва!! Значи бизнесОТ остава ;)
Снощи като прочетох това, влязох (първосигнално) в сайта на герба и в контакта, и такова писмо ми идваше да им извъртя... Ама честно казано ме достраша да не тракнат IPто и после да ми гледате сеира по бунака... Че те и без т'ва , освен да оправдават отсъствието на Юкито Кадриев, други репортажи НЕМАТ.
Такова ми идваше да им го извъртяяяяяяяяяяяяяяя, маааааайкоооо. Имаше само два варианта след това писмо :
1. Да ме ступкат супер сериозно и с мен да възобновят курорта "Белене"
2. Да ме направят говорител на герб и всеки петък да го начуквам на цЕлата опозиция у дупарата, най-вече на ДПС и БСП. Тоя вариант, чини ми се, беше по-вероятен, но въпреки това не ми се рискуваше :D :D

Хай със здраве, днеска съм в почивка :D
BTW ТВИТЪР?

Само че имайте на предвид че първите няколко месеца след приемането може все пак да има някакви проблеми докато се задвижат евро инститиуциите... и освен това се пазете батета хостинг в чужбина и праивъсита... да не го гледаме някой по медиите къв е голям хазартен босс.. че медиите ги знаем колко ги бива...
 
От: Проект на закон за хазарта

Пу за мен! :D С по 1000 лева на година доход ще съм по-богат и от Божков, хахахаха :D
 
Re: От: Проект на закон за хазарта

Пу за мен! :D С по 1000 лева на година доход ще съм по-богат и от Божков, хахахаха :D

Тое забвано ама не чак толкова и за този дето е изтипоснан :)
таква е компетеноста на медиите...

преди да променят предния закон си имахме противогрипен бос по силен от компания която иска да внесе два милиона тамифлута с благословията на здравния министър (като този министър го махнаха точно заради тази сделка)

Не веднъж а цели Два пъти се създаде новия фейсбук от Българи...

Някакви си докарвали по една заплата като цъкали по реклами (че и репортаж имало в който обяснявали колко е истина като начин за печелене в интернет)

За Предприемач .... "Продават ни като добитък във фейсбук" (Първа страница на 24 часа Голямо заглавие и отразено като малка новина от няколко тв медии) добре че не е незаконно да няма проблеми ама като си добавяш приятели като добитък си си добитък... аз не си добавям приятелчета който биха ме продали...

Та за това ме притеснява малко и ви казвам да се пазите
 
От: Проект на закон за хазарта

Има доста неясноти..... и доста неща не се знаят, но няма да ги коментирам.

Все още всичко е тъмна Индия..... То вратички винаги се намират, но по добре за всички ще е " умните глави " горе да измислят нещо
от което да печелят всички. А не да се криеме да регистрираме хостинги домеини по чужбина и да убиваме един вид нашата си икономика ;)....
 
От: Проект на закон за хазарта

Айде, да ни е честито - закона е приет и на второ четене :mad:
 
От: Проект на закон за хазарта

С този закон даваме ясен сигнал към инвеститорите в България: тук законите се купуват и ако не купуваш закони, други купуват закони против теб. После се чудим защо сме бедни. Ами бедни ще сме, след като никой не иска да прави бизнес в България.
 
От: Проект на закон за хазарта

И сега какво трябва да се махнат банерите ли? Не виждам големите сайтове като спортал, виннер.бг да са го направили?
 
От: Проект на закон за хазарта

Няма да го направят. Някои ще се опитат да платят на комисията да не им слага сайтовете в черния списък. Други ще се надяват случайно да не се сетят да добавят точно техните сайтове. Сигурен съм, че комисията ще бъде залята със списъци на "нелегални" сайтове, направени от самите собственици на хазартни сайтове (в тях ще сложат всички свои конкуренти - само техния сайт няма да го има). Ако всички собственици на хазартни сайтове направят това упражнение - комисията ще има пълен списък с нелегалните сайтове напълно безплатно :)

Нали знаете приказката за българите и казана в ада - защо няма нужда от охрана...
 
От: Проект на закон за хазарта

Най-интересното е, че това не се отразява по нито една медия.. Дори не знам къде ги четете тия неща? Нямат право да хакат глоби, след като това нещо не се тръби навсякъде! Ако не са информирали хората, значи не са си свършили работата, нали така? Макар че сме в България и тука всичко е възможно...
Еби ги! Не си давам бизнеса >.<
 
От: Проект на закон за хазарта

До колкото разбрах аз, нещата в момента стоят така:
До 2 седмици закона ще се обнародва в държавен вестник,след това ще имаме 100% сигурни 3 месеца в които ще можем да промотираме и да играем както до сега.
+ още 15 месеца гратисен период,който обаче не е сигурно дали ще е за всички зали или ще е за залите които вече имат лиценз(второто е по-вероятно) .Най-вероятно допълнителните 15 месеца ще се отнасят само за залите които имат лиценз.Така , че след малко повече от 3 месеца почти всички онлайн сайтове/зали стават незаконни.

Дори и след изтичането на гратисния период,ако самите зали не спрат да приемат български играчи, мисля, че хората ще продължат да си играят както до сега необезпокоявани, докато комисията по- хазарта не издаде черен списък на нелицензираните сайтове и тогава доставчиците ще са задължени да филтрират сайтовете от списъка.
 
От: Проект на закон за хазарта

Нямат право да хакат глоби, след като това нещо не се тръби навсякъде! Ако не са информирали хората, значи не са си свършили работата, нали така?

Не е вярно. Редовно се приемат нови закони. Публикуват се в Държавен вестник. Има информация в сайта на Народното събрание (за законопроекти, приети закони и т.н.). Това, че ти не познаваш законите (и даже не знаеш, че се приема огромно количество закони всяка година) не е оправдание. Количеството на новите закони е по-голямо от количеството на отменените закони. Затова законодателството непрекъснато нараства. Ти като гражданин си длъжен да контролираш законодателите какво гласуват. Иначе те ще гласуват каквото си искат. Което и се случва, защото ти не си вършиш работата. Не само, че не взимаш мерки да не се гласуват глупости, но и не знаеш какво точно се гласува.

За това са виновни всички граждани, включително и ти.
 
От: Проект на закон за хазарта

И сега какво правим? ще може ли да рекламираме букита или не? щото смятам да почна нов проект за бг аудитория да знам дали има смисъл..
 
От: Проект на закон за хазарта

И сега какво правим? ще може ли да рекламираме букита или не? щото смятам да почна нов проект за бг аудитория да знам дали има смисъл..

да ти дам един съвет - аз ако съм читател веднага бих цъкнал Х-а , на досегашният ти проект. Дали се сещаш защо? Ако не се сещаш, по-добре не започвай нов :)
 
От: Проект на закон за хазарта

Днес го четох този закон и е абсурден. Нарушава свободата на пазарната икономика...пълен абсурд. Някой по голям букмейкър да се оплаче в Европейската комисия и набързо ще го променят.

Ако остане така Еврофутбол стават чист монополист. Никой не може да покрие абсурдните им критерии за лиценз, а да не говорим а този нереален данък определен като% от оборота.

Чак ми е смешно :)))
 
От: Проект на закон за хазарта

Изминалия петък закона беше обнародван в ДВ ....
 
От: Проект на закон за хазарта

И сега какво правим? Ще сваляме ли сайтовете?
Sportal.bg не са махнали линковете.
Sporta.bg нямат линкове, но аз влизам там за пръв път.
Novsport също рекламират.
Topsport (@ibox) също рекламират.

Новият Закон за хазарта е обнародван в „Държавен вестник" днес (бр. 26 от 30.03.2012 г.) и влиза в сила от 01.07.2012 г. (три месеца след обнародването му), с изключение на 5 негови разпоредби, които влизат в сила от 30.03.2012 г.

Код:
http://www.dkh.minfin.bg/inner.php?cat=-1&sub=441
- това е линка. Пишете ръчно, да не гледат реф-а.

Нас ни засяга това :
Реклама
Чл. 10. (1) Забранява се пряката реклама на хазартни игри, включително рекламата на такива игри, насочена към малолетни и непълнолетни лица, както и изпращането на непотърсени електронни съобщения на неограничен брой лица, в които се съдържа информация за хазартна игра.
(2) Допуска се обявяване на:
1. наименованията на игрите;
2. регистрираната търговска марка на организатора;
3. резултатите от игрите и спечелените печалби;
4. тегленията на тиражите.
(3) Организаторите на хазартни игри, получили лиценз по реда на този закон, имат право да спонсорират мероприятия, подпомагащи спорта, културата, здравеопазването, образованието и социалното дело.
(4) Забранява се на юридическите лица и едноличните търговци да публикуват, излъчват или разпространяват информация по отношение на хазартни игри извън посочената в ал. 2.
(5) Юридическите лица и едноличните търговци, които публикуват, излъчват или разпространяват информацията по ал. 2, са длъжни при подписване на договорите да изискват документи, доказващи, че организаторът на съответната хазартна игра има издаден лиценз за нея по този закон.
(6) Като част от Националните етични правила за реклама и търговска комуникация се разработват специални правила относно рекламата на хазартни игри. Юридическите лица и едноличните търговци, които публикуват, излъчват или разпространяват рекламата, са длъжни да публикуват на сайта си Националните етични правила за реклама и търговска комуникация, включително за рекламата на хазартни игри. Юридическите лица и едноличните търговци, които публикуват, излъчват или разпространяват рекламата, са длъжни да спазват правилата по предходното изречение.

А от него следва :
1. Че се задължават всички юридически лица и еднолични търговци.
- някой от вас да е регистриран като фирма или ЕТ? Аз не съм. Никъде нищо не се споменава за физически лица. Факт.
2. Може да се изписва името или марката на букмейкъра.
- предполагам, не пречи да се сложи линк в нея (брои ли се за пряка реклама?). Още повече, ако се сложи ограничение линковете да се виждат само от регистрирани потребители.
3. Да се изискват документи при подписването на договор.
- някой от вас подписвал ли е договор с букмейкъра? Имам предвид черно-на-бяло, а не най-голямата лъжа на света "I've read and accept the terms of agreements".

Дерзайте.
 
От: Проект на закон за хазарта

Moko, в закона пише, че влиза в сила от 1ви Юни 2012 година...

от първи Юли, колега. И въпреки това, ако подходиш типично по български, т.е на 30 юни да свалиш банерите и от първи юли да мислиш какво ще правиш...
Отсега трябва да се мисли за насочване към друга ниша. Да ме извиняват колегите, дето продават хапчалъци - включваме се в конкуренцията :D
 

Горе