Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
За улиците на Москва през тази година са подготвени 17 млн кв м асфалт

e5d43d185453453f90253147627ca84b_201704201257.jpg
 
Продължава "поредната футболна драма" в Германия, свързана с антируските санкции, преди посещението на Меркел в САЩ.

Едрият немски бизнес (най-вече Siemens, Daimler и Volkswagen) дотолкова натисна бундесканцлерината, че не й остави варианта с моленето на колене пред Тръмп. Под натиска на обстоятелствата Меркел вече е принудена и да заплашва.

Засега не си личи на Тръмп да му пука особено. Принципът "America First" сполучливо се прокарва и в отношенията с ЕС. Премахва се конкуренцията, жизненият стандарт на европейците пада и методично превръщат застаряващото му население в бъдещ манифактурен придатък с евтина и млада работна сила от Африка. Засега е проблем, че африканците предпочитат социалните европомощи вместо да работят, но за САЩ и това е сполучлив временен вариант, защото тази социална тежест омаломощава бюджетите на основните им европейски икономически конкуренти и им пречи да създадат независима европейска армия и подобни скъпи структури.

Русия засега люпи семки, наблюдавайки, но най-вероятно ще се активизира към старата идея от Лисабон до Владивосток след като отминат заплахите(пренасочване на терористите към Средна Азия и Световното по футбол) и се реализират потоците СП-2, ТП и СС.

1519019699.jpg
 
Великолепна статия на колегата Марцинкевич (все още живеещ в Прибалтика :p) , обясняваща защо горещите момчета и Полша се впрягат толкова за СП-2. Опитал се е максимално да избегне политическите моменти и да наблегне върху икономиката и технологиите.

https://www.rubaltic.ru/article/eko...oe-energonasledie-ostalos-pribaltike-ot-sssr/

Вероятно ще е интересна и на българските му колеги (ако случайно попаднат тук след индексирането от Гугъл) тъй като проблемите и решенията за прибалтите и България са твърде сходни.
 
Значи не вземам страна, ама това ми излезе у фейса и ми се стори удачно да оставя това тук :) Собственика на темата, ако иска да го визуализира по-добре.

https://www.lentata.com/page_11172.html

Благодаря, точно мнения по съществото на темата биха били полезни за форума, imho.

Пуснах малко информация по предишните страници за новия терминал на летището в Симферопол, включително и за пристигащите там гости на Ялтенския международен икономически форум, но ще се опитам да поразнообразя с повече снимки.
 
За моста също е интересно. Впечатляващ почти колкото аспаруховия, но пак е сериозно съоръжение :);)

Благодаря, точно мнения по съществото на темата биха били полезни за форума, imho.

Пуснах малко информация по предишните страници за новия терминал на летището в Симферопол, включително и за пристигащите там гости на Ялтенския международен икономически форум, но ще се опитам да поразнообразя с повече снимки.
 
По Кримския (Керченски) мост вече се тестват системите, регулиращи автомобилното движение. Очаква се предсрочното му пускане към 9-ти май.

 
Последно редактирано:
Впечатляващ почти колкото аспаруховия, но пак е сериозно съоръжение

Аспаруховият мост :) е красив, безусловно, но при строителството му нямаше тези проблеми като при Кримския.

Мост през Керченския пролив са се опитвали да строят и германците (Керч е била много важна стратегически по време на войната), и СССР. Проблемът е, че дъното реално са плаващи подвижни пясъци (кал, тиня, свлачища, тектонически земетръсни зони и т.н.) - точно затова тенджероглавите твърдят по медиите си, че мостът е фотошоп, че потъва, че ще рухне след година и т.н. Съвременните технологии позволиха да се преодолее този проблем.

При средна дълбочина на морето 6-8 метра (то е плитко там, дълбокото под арката е 18 м) сваите при строителството се забиваха на 60-100 метра. 60 метра тиня и плаващ пясък, докато стигнат твърда основа.

19 км мост по този терен за толкова кратко време си е направо подвиг.

most_io.jpg
 
Последно редактирано:
За моста също е интересно. Впечатляващ почти колкото аспаруховия, но пак е сериозно съоръжение :);)
Витинята кво я правим тогава:)
 
Продължава успешното развитие на програмата срещу неправилното паркиране в Москва, ползваща съдействието на жителите.

Паркиралите по тротоара се снимат с телефон и се пращат на съответния муниципален сайт чрез съответното android/iphone приложение. Без разправии, без нерви и т.н. Целта е при нарушителя да се формира условния рефлекс на кучето на Павлов. Когато следи само ГИБДД (аналог на КАТ и ДАИ), то е ясно, че собственик на автомобил за 100 000 долара няма да се впечатли от глоба за 50-100 долара. Обаче, когато фишовете почват да го ръчкат масово, почва да му става нанагорнище и рецидив.

mozhno-li-parkovatsya-na-trotuare4.jpg

b6480c389b434460ab51ad1fa84fcd68.jpg

mobil-4.jpg
 
Последно редактирано:
Вече бях описвал тук резултатите от военното фиаско на "съюзниците от коалицията", но не беше изяснено защо не са били фиксирани удари по Сирия от френските агресори. Сега се появи повечко информация:

Френските самолети са излетели, но поради някакви причини са си изхвърлили ракетите в морето.

На двете френски мултифункционални фрегати са им блокирали всички информационни системи, съответно морските крилати ракети са си останали на борда.

Може доста да се спекулира дали това не е бил протест на френските летци и моряци, дали не е имало диверсия, дали е била скапана техниката или просто е действала руската РЕБ. Но е факт, че французите не са нанесли нито един удар по Сирия и едва ли е сантимент. Това все пак са военните, които първи се юрнаха да съсипват живота на либийците (Саркози реши да не си плаща дълговете покрай предизборната си кампания на Кадафи) и взривиха стената, която сдържаше напора на африканските емигранти към Европа.
 
На 23 април Израел възобнови преговорите за зона на свободна търговия с ЕАИС (Евразийския икономически съюз)

На 24 април премиерът Медведев подписа споразумение с Иран за създаване на свободна зона с ЕАИС.

Израел и Иран май намериха начин как да търгуват помежду си.
 
... Хвана си го за ръчичка и го поведе се едно "равният на Путин" (по собствените му думи) президент на Франция е некъв ескорт... Няма такава излагация просто... Наполеон и де Гол сигурно се обръщат в гробовете си. Ужас

 
Последно редактирано:
@Blinky това форум за русофилска пропаганда ли е? Толкоз ли ти е през хуя, че го търпиш тоя?
 
По времето на Шарл, такива като макарона са му носили чехлите и кабернето, след работа ахах
 

Good cold evening gentlemen,
I'm looking for a pair of slave traders
that go by the name of
the Speck Brothers.
Might that be you?
Who wants to know?
Well, I do.
I'm Dr. King Schultz,
this is my horse, Fritz.
What kinda doctor?
Dentist.
 
Понеже полуфабриката Странникът се прави на голямата работа, та един поздва за него -
 
Другият полуфабрикат, Младежа не го пипаме засега.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе