"Прости" интернет доходи

Здравейте. На 17 години съм и търся алтернативни доходи, освен училищната ми стипендия и джобните. Мислил съм да развивам сайт/сайтове, но трябва да започна от нулата и ще отнеме неизестно време за развитие. Интересувах се от платените проучвания, но разбрах, че всички сайтове не стават за нищо или поне нищо не мога да направя с локация - Bulgaria. Имам някакви прости умения на Photoshop, сертифициран курс на Solidowrks, като в момента съм в края на втори такъв. Занимавам се странично с IoT и имам няколко прости проекта. Имам някакви базови умения по английски(B1+) и постижения в роботиката. Карам курс Programming basics в Softuni и ме влече програмирането. За съжаление, тези мои умения не са на достатъчно ниво, за да изкарвам пари от тях. Пробвах във фриленс сайтовете, но конкуренцията е страшна, а и за профил без поръчки е доста трудно да пробие. Тренирал съм много и съм силен физически, но имам спортна травма и не мога да вдигам тежко и да напрягам, затова идеята да си намеря локална работа ме отблъсква.
Чакам предложения, склонен съм също да развивам форуми, data entry и подобни неща. Знам, че има много писано, но не искам да губя време в експеременти.
Прави каквото те дърпа отвътре, ти сам си отговори на въпроса.
 
А моят съвет е по-малко учене, повече практика. В днешно време сме обливани ежедневно с каква ли не информация което често повече обърква човек отколкото да ни помага. А колко хора наистина влизат смело в "дълбоките води"? Хората са го казали - практиката е знание но знанието не е практика.
И още нещо - там където някой е намерил нишата и печели пари не означава същото автоматично и за теб. По-горе много правилно са ти го казали, да правиш това което наистина харесваш - по този начин шансовете ти за успех се увеличават . Успех!
 
С инвестирането в себе си съм започнал още преди година и половина, откакто се занимавам с роботика и пътя е доста дълъг. Ако някой има нещо конкретно може да пише.
Би ли споделил какво научи за роботиката. Там трябва електроника + програмиране. С какво си се занимавал и кое как си го направил?
А моят съвет е по-малко учене, повече практика.
Без учене може да даваш киреч или да се возиш отзад на боклукчийката:cool:.
 

Горе