Протестите в Турция

От: Протестите в Турция

Какво правят, нещо бомбастично ли?

Не, правят разтвор против сълзотвория газ.

Няма лошо да си отстояват правата, но си е факт че създават големи безредици!!

Няма полза от мирни протести.
 
От: Протестите в Турция

Какъв е тоя разтвор против сълзотворен газ?
Аз помислих, че правят бомби от сода и лимонов сок :)
 
От: Протестите в Турция

Не са бомби :) Слагат и още нещо и с този разтвор си мият очите, така не лющи(пари) много.

Ето как бият:

https://www.facebook.com/photo.php?v=546806192054026

Истанбул беше най-силният кандидат за олимпиадите през 2020 г., ама с това го отписаха за доста време.
 
От: Протестите в Турция

Бият доста демократично :)
 
От: Протестите в Турция

Цитат от ФБ:
"Заглушили са ни телефоните, никъде не мога да звънна..."
 
От: Протестите в Турция

Дали ще удържат протестиращите и да се стигне до падане на Ердоган. Не ми се вярва, все пак от 70 милиона население повечето са си ислямисти, то и за това тоя е на власт. Само в големите градове са по пробудени гражданите, ама от там нататък ...
 
От: Протестите в Турция

Наложи ми се да прегледам част от новините (за Турция) по българските телевизии.

Основният извод е, че по-загубена телевизия от bTV няма. Което не би трябвало да утешава останалите - нецензурирани и обективни телевизии в това пространство няма изобщо.
 
От: Протестите в Турция

Ердогана ке падне. Там турчулята яко отстояват правата си - още 1 седмица и ще е много интересно.
Май всяка страна минава през редовните си предсрочни избори и сваляне на диктати
 
От: Протестите в Турция

Май всяка страна минава през редовните си предсрочни избори и сваляне на диктати

Не всяка. Но при по-лабилните и по-слаби задължително се опитва.

На Балканите специално тоя го ядоха по реда на номерата: Румъния (убийство), България (финансов колапс) Югославия (война), Гърция (финансов колапс), Турция (размирици).
 
От: Протестите в Турция

Ти вярваш ли си, че Ердоган ще падне? :lol: Много ми е забавно как действа либералната пропаганда внушаваща "сила на народа". Чак и за "турска пролет" се заговори :lol: Ердоган ще падне, ако САЩ поискат да падне. Иначе е достатъчно силен и може да мобилизира много повече свои подръжници, отколкото свои противници. Колко хора всъщност протестират в Турция, някой има ли представа от ориентировъчната бройка?
 
От: Протестите в Турция

0,6% .

От 73 милиона махам малолетните и децата. Иначе е още по-малък процентът.
 
От: Протестите в Турция

От под 1% не се прави революция. Смешно е. Това е все едно протестите на олигофренската опозиция на Путин да бяха довели до нещо истинско. Ще протестират, ще протестират, после ще се разберат. Най-малкото, че протестиращите са адски разнородни, не се знае какво точно искат, освен парка де. Нямало демокрация, Ердоган бил диктатор, ала бала.
 
От: Протестите в Турция

Не разбрах на кого го обясняваш.

Повечето нежни и цветни революции бяха направени с подобен процент. А после този половин процент горчиво съжаляваше барабар с останалите.
 
От: Протестите в Турция

На blackout8, постът ми беше към него :)
 
От: Протестите в Турция

Бъркаш армията е на страната на протестите и ще интересно. Ако няма развръзка до 1 седмица и се ожесточат нещата - ще падне по-бързо от колкото си мислиш. То рано или късно ще падне я по политически, я по пътя на протестите :) Или икономически - банките голяма интервенция са правили тия дни - а щом масово банките го правят не централна банка а ТБ, това си е сигнал за централизация - точно срещу това дето си протестират. В един момент може се случи да няма налични долари да продават срещу лири и ще интерсно.
Не разбрах пак къде намеси любимият ти враг либерализация в случая ама ти си знаеш - нещо да не си на ултранационална диета :) Това, че САЩ решава е безпорно. Интерсното в случая е ли ще падне по напора на протестираще въпрки САЩ - това е голям бастион в арабската част на Хамериканците.

Няколко пъти ползвах "интересно" - ако се подредят нещата падането е въпрос на време.
 
От: Протестите в Турция

Един от идеологическите митове на демокрацията е т.нар. "гражданско общество" и уж силата му да променя. За съжаление на повярвалия си редови участник в каквито и да било протести за промяна обаче, винаги има някой, който дърпа конците от горе и контролира процесите.

Бъркаш армията е на страната на протестите и ще интересно
Армията в Турция е обезглавена. Много от обикновените турци подкрепят Ердоган.
[video=youtube;fpFGuCaNRvk]https://www.youtube.com/watch?v=fpFGuCaNRvk[/video]
 
От: Протестите в Турция

Това за протестите ми е пределно ясно, просто не се го донаписа. Инак много сила има в коцентрирана група, но винаги може се манипулира просто системата не дава сега никаква форма на хората.

Малко ми е странно, че го казваш - ако не бяхме възставали още щяхме сме по-турско. Просто тогава протестите не са били мирни а на смъртна основа.

Абе много си ми странен, ако не хората, то какво ще е последният коректив на политиците. Във всеки случаи няма да е да дадем власт на някой злодей стил Болен :D Eдна група да се налага над всички групи винаги изкрива всичко, за сега по-добро от много групи да решават за себе си няма.
 
От: Протестите в Турция

Не можеш да сравняваш различни епохи, а и тогава хората са възставали с оръжие в ръка, а не са ходели да развяват везани кърпи пред някой конак. Между въстание/гражданска война и протест на който се мятат камъни и най-много по някоя молотовка, мисля има голяма разлика. Въстанниците имат цел и я защитават с ясната мисъл, че борбата е на живот и смърт, докато протестиращите си играят на революционери.

Абе много си ми странен, ако не хората, то какво ще е последният коректив на политиците.
Идеологията. Политиците изповядващи идеологията на парите, без значение за какви се представят, действат само за собствена изгода. Ако членуват в някое братство, и в негова изгода. Докато истинските политици от миналото, не са имали нищо за себе си, нито са променяли начина с и на живот, след като са усвоявали властта. Какъв коректив могат да са хората, след като обикновено те са една лесно манипулируема маса, която се ръководи от слухове и емоции?
 
От: Протестите в Турция

Навремето е имало ценности които сега са загубени. Навремето хората са имали наистина тази сила, Политиците са се вслушвали, но бавно и безвъзратно се променя система - защото някой вижда, че може я екплоатира за собствени нужди.

Пример е БГ след освобождението. По царска БГ сме били много по свободни и либерални от сега и не случайно резултата е бил на лице. Да ценността система е била и различна.

Като се сетя за великите и богати българи от нея епоха, колко са раздавали богатството си в името на благото на родината и отечеството. Сега кой милионер ще отдели и лев примерно за направата на университет? Нещата са комплексни, но и системата е променена.

Иначе на английски бунтовете и размириците му се вика uprising - в превод възстават срещу нещо си. Нашите медии винаги позлват бунт, протест и т.н но реалността е друга - искаме да свалим нещо или всяко от властта.
 

Горе