Прохождане в eBay и Amazon.

AisuFenrir

New Member
Здравейте на всички, :|

Поразрових се доста из търсачката и изчетох доста от нещата там, но има няколко неща, на които не успях да намеря отговор :(
Затова ще си позволя да пусна нова тема и ще избързам да се извиня, за на пръв поглед(може би) глуповатите въпроси.

На кратко:
От скоро получих достъп до акаунт в eBay, който да ползвам и да движа. Самият акаунт е сравнително млад - на година и нещо. В самото начало е била реализирана една продажба и до там. От както аз се занимавам с него вече направих няколко продажби, както и вдигнах рейтинга от 0 на "колосалните" 7 :) , дори започнах да изграждам своята история и като купувач, не само като продавач....НО...се сблъсках със следните трудности/питанки.

1.получих писмо от eBay, че ми увеличават лимита на листване от 30 на 50...но в същото време не ми дава да листвам или Revise повече от 10-те артикула, които имам... Поздравява ме eBay с червеният надпис " You've reached your international selling allowances" ... след кратко умуване забелязах, че първоначално акаунта е създаден в eBay.com, а аз продавах в eBay.co.uk...лично аз стигнах до заключение, че това разширение, за листване ще важи само за USA, а не за Англия...Така ли е?
- ако наистина е така, то в такъв случай какво да правя...тъй като за момента съм се насочил предимно към Англия и Европейския пазар...а това ограничение от 10 артикула не ми върши особено работа има ли начин то също да бъде увеличено.
- в такъв случай по-добре ли ще е да си направя нов acc в eBay.co.uk...а другият да изчакам/запазя за времето когато ще навляза и в Щатите(за момента там не ми се бори с митници и прочие...някои от продуктите са с течна субстанция).
- а ако направя ново acc, как се прескача първото ограничение от 10 артикула месечно? - и като цяло има ли някъде, някаква таблица/схема на това какви ограничения се отключват във времето. Лично аз намерих само за Stars and their ratings...
- какво ви е мнението за multi-accounting(в смисъл един в Uk, De и Com например)...на няколко места чета, че е наказуемо и не се препоръчва, но в следващият момент виждам част от конкуренцията в моята ниша мощно да се възползват от този метод.

2. Амазон- тук доста потърсих из нашата търсачка, но като цяло гледам аудиторията във форума се е насочила към Amazon.com, а аз отново мисля да започна с Amazon.co.uk...затова предполагам условията няма да са същите както при COM- в смисъл регистрация на банки и прочие или се бъркам. Като цяло няколко насоки за търговия и работа в Amazon.co.uk ако е възможно, тъй като гледам тук предимно всички се занимавате отново с COM... Също, ако може някой да сподели дали ситуацията с таргетирането/ограниченията на офертите е подобно на eBay. Благодаря.
Иначе относно Amazon в момента съм насочил усилията си да разуча системата с Reviewers-ите...мисля, че ще ми е полезно доста за началната засилка. Там също ако има някакви подводни камъни, ще се радвам ако споделите. Напълно съм наясно, че коментиращите се явяват критици и никой не ми гарантира позитивен отзив, но все пак :)

Благодаря на всички отделили време да прочетат това и ако решат да помогнат със съвет :D:|
 
От: Прохождане в eBay и Amazon.

Ще дам мнение само по първия въпрос, защото все още не ползвам Амазон. Та значи, увеличили са ти лимита от 30 на 50 продукта. Дотук добре! Забелязал ли си, че освен лимит на броя листнати продукти, има и лимит на сумата за която продаваш? Не помня каква точно беше сумата за твоето ниво но да речем, че е 5000$. Значи, имаш лимит от 50 продукта и стойност на продуктите от 5000$. Тоест, ако продаваш един продукт за $5000, ти си достигнал паричния лимит и няма да можеш да листнеш още продукти, въпреки че ти остават свободни 49 позиции. Друг пример... ако продаваш 10 продукта с обща стойност 5000$, пак не може да листваш повече. Ако може да обобщим нещата, който лимит първо стигнеш, спираш дотам. Друго което ми идва наум... ако имаш листнат 1 продукт, но си посочил, че разполагаш с количество от 10 бройки, това не се брои за един листнат продукт а за 10. Друг пример, ако си листнал 10 продукта и си посочил, че имаш по 5 бр. от всеки продукт, eBay ти го брои, че си листнал 50 продукта а не 10. Ако не е нито едно от това което съм написал, обаждаш се на съпорта и питаш. Както казах, по въпроса за Амазон ще пасувам :)
Успех!
 
От: Прохождане в eBay и Amazon.

а това ограничение от 10 артикула не ми върши особено работа има ли начин то също да бъде увеличено.
а ако направя ново acc, как се прескача първото ограничение от 10 артикула месечно?


Вдигането на лимити става с разговор с техен служител. По всяко време може да им звъннеш и да поискаш увеличаване на лимитите.


какво ви е мнението за multi-accounting(в смисъл един в Uk, De и Com например)...на няколко места чета, че е наказуемо и не се препоръчва, но в следващият момент виждам част от конкуренцията в моята ниша мощно да се възползват от този метод.

Решението е няколко акаунта, като във всеки от тях влизаш от различно IP. Предполагам, че ще е проблем, ако ги възжеш към един и същи paypal. Може би някой друг, който има информация, трябва да се вкючи.
 
От: Прохождане в eBay и Amazon.

Благодаря Ви много за бързите отговори ;) :clap:

Welder за съжаление, всичко което ти спомена вече го забелязах, веднага след първото листване. Даже затова много внимавах и пусках за всеки артикул по една бройка, за да мога максимално да се възползвам от 10-те бройки ;) А след вдигането на лимита, там дойде питането тъй като съм в пъти по-ниско от ценовият лимит и лимита на бройките...затова в мен се появи въпроса, дали проблема не е в това, че акаунта е създаден в com, а аз искам да продавам в UK...но тези дни продължавам да ровя и никъде не виждам подобен проблем, или хората вдигат рамене и си правят нови регистрации в съответния eBay, в който искат да се преместят. Тези дни ако не намеря отговор ще се свържа и със техният съпорт.

thexy Благодаря. Възнамерявам да направя връзка със съпорта тези дни, но преди това реших да видя дали ще успея сам да се справя с проблема или ако може някой от по-компетентните тук да ми даде насока ;) Иначе единия лимит от 30-50 стана автоматично....питах и собственика на акаунта(този който ми го даде да го ползвам), той твърди, че и първата граница е била премината автоматично(след писмо от eBay) от 10-30...затова ми беше много странно и се чудих, дали няма някаква скала с изисквания, които като покриеш и автоматично получаваш увеличаването на лимитите. Относно ПейПал...подозирах го и ще гледам да променя това в най-скоро време...защото в момента имам 3(eBay) акаунта свързани с него...сега след като ще стартирам и Amazon...него също на отделен ще го сложа.

Благодаря Ви много, очаквам и други съфорумци, ако проявят желание, да се вкючат с мнение. ;)
 
От: От: Прохождане в eBay и Amazon.

...сега след като ще стартирам и Amazon...него също на отделен ще го сложа.
Ще продаваш в АМЗ ли и ще ги ползваш като доставчик? И в двата случая те нямат paypal като начин на плащане.
Не чакай автоатично вдигане на лимит. Направо им се обаждай. Хубаво е преди да звъннеш да си запълнил някой от лимитите - бройката или максималната сума, а най добре и двете.
 
От: Прохождане в eBay и Amazon.

thexy дам, моя грешка! В бързината и желанието по-подробно да обясня ситуацията се заплетох... Идеята ми беше, че и за другите eBay акаунти(в момента 2), че им разделя paypal-а...това с Амазон не знам защо го написах така, моля да бъда извинен. Даже сега видях, че и доста правописни грешки имам в поста.

А първоначално ще стартирам само продажби в Амазон - докато разбера принципа на работа на Амазонския FBA(Fulfillment by Amazon), след което... живот и здраве, ще ги ползвам и като доставчик, дори за поръчките от eBay. Стига само, всичко да тръгне гладко :) . Затова и в момента разпитвам и търся помощ, за нещата на които не мога да си отговоря сам или след ровичкане в мрежата. :|
Иначе благодаря за съветите относно лимитите...аз даже направих един нов acc в co.uk(съвсем нов - дефакто сега имам един в com-този който ми дадоха и един нов с малка разлика в името в uk). Та този в UK даже реализира вече 6 продажби и сега там положението е 6 продадени, 4 листнати и лимита 10/10... и ми казва, че не мога повече за този месец... и затова ще говоря и със съпорта. Явно наистина няма смисъл да чакам автоматично да се случат нещата, "както магически е станало с com-ския профил"... :)
 

Горе