"Публични регистри" що е то?

Kortes

Active Member
Някой знае ли какви са тия, днес някаква жена е звъняла във фирмата да иска 120 лв, като щели да пратят фактурата по куриер. Но забравила да спомене защо ги искат тези пари, сега и не си вдигат телефона. Това им е сайта http://www.publicregisters.info/
 
От: "Публични регистри" що е то?

Сайтът е проект на фондация с името "Програма достъп до информация". Фондациите са нещо като частни фирми с ограничения в дейностите. Името на фондацията е избрано да подвежда хората, че става въпрос за някаква държавна институция, което ме навежда на мисълта, че е възможно това да е някаква измама от тип "коректна фирма". Като гледам, че са кръстили новия си проект "Публични регистри" работата се размирисва още повече. Когато видиш частни организации да слагат такива имена по-добре да стоиш настрана от всякакъв контакт с тях.
 
От: "Публични регистри" що е то?

Като например "национална лотария" :)
 
От: "Публични регистри" що е то?

Дам! И на мои близки звъняха преди 2 седмици! Общо взето звънят на СНЦ-та предимно и в прав текст им казват - изпращаме ти фактурата, плащай си без да питаш! Близките ми са питали за какво става въпрос и да дадат малко повече инфо ама затворили :D Няма какво да коментирам повече! :)
 
От: "Публични регистри" що е то?

Интересно в случая е че, фирмата е регистрирана от точно една година и никой до сега не е звънял за подобни глупости, снощи се регистрирах в Jobs bg и днес ни звънят. Има доста инфо и в ОДИТ форума.

пп @mitkohristov какво означава СНЦ
 
От: "Публични регистри" що е то?

На мен ми звъняха октомври миналата година. За съжаление много не коректно и дори подвеждат по време на разговора с цел да си мислиш, че обаждането е от "търговски регистър". За мен са скам !


Cosmetics MALL Europe
http://bg.cosmeticsmall.eu
 
От: "Публични регистри" що е то?

КЗП така ли пък нищо не може да направи срещу подобни главочи?
Или просто никой освен мен не си прави труда да пуска жалби?... Не ми пука, не ме засяга, но много познати и приятели се влияят и са на косъм да се вържат - затова го правя.
 
От: "Публични регистри" що е то?

Тия клошари видяха от коректната фирма и се опитват да съберат някоя троха и те...
 
От: "Публични регистри" що е то?

Няма такава наглост, историята се разви по следния начин - звънят на съдружника ми обесняват че са от някакъв регистър и питат дали фирмата е на същия адрес, той потвръждава и му казват ОК имате фактура която трябва да се плати, ние работим със спиди утре ще я получите. Човека си помислил че аз нещо съм поръчвал, добре че ми се обади та му обясних че нямам нищо общо, цял ден звъняхме на телефона от който се бяха обадили никой не отговаряше, макар жената да му е казала че остават на разположение. Както и да е, на другия ден верно е пристигнал някакъв документ с наложен платеж, но той не е приел и следователно отпратил куриера. Така се разви цялата история, да си знаете.
 

Горе