Първи опити в модата :)

Не виждам логиката в сваляемите ръкави, задачата на якето като дреха е да топли и да предпазва от дъжд/вятър, ако е достатъчно топло за къс ръкав със сигурност не бих носил дебела връхна дреха. Друго нещо е че при дъжд, водата обикновенно прониква през ципове и шевове, ако обърнеш внимание на яке което е правено специално за лоши условия ще видиш как тези неща се използват само където е абсолютно наложително, при твоя вариант ти добавяш 2 допълнителни места от където би могло да протече.
Логиката за мен е, че са практични (по мое мнение) и се намират трудно. Особено за хора, които повечето време са или навън или са по-мобилни - вън/вътре и още повече за смесените сезони. А и не само това. Виж, ще бъде добре да си говоря с нормални хора с нормални намерения, на мен ми изглежда плюс. Да се обсъжда - аз съм затова.

Хрумна ми една идея от думите ти. Но засега ще си я запазя. Иначе за мен това е от няколкото странични неща, които по-скоро бих ги направил за мен за удоволствие някакво. Лиспват ми съмишленици. Много по-добре работя в екип. Днес за 30 минути направихме (почти защото още не е завършена) хладилна чанта за 10 лв. Повечето неща в които нямам опит само трябва да ми се покаже и обясни правилно и да се изчака малко да го анализирам.

Хм, какво друго да ти кажа. Не знам дали е от ковид ситуацията, включих на други обороти. Освен за някои константни неща, като семейството много по-малко ми пука за другите неща. И не само съм готов ами и търся някакви умерени приключения. Не мисля, че има много време за чакане, за обсъждане. Нещо или се прави, или не.

Не знам ходил ли си за риба, но там има нещо подобно. Много често трябва да се чака повечко. Иначе да- прави са тези които са отбелязали дините под една мишница, нищо не казвам против.

Това верно ще излезе че е kpetrov ама с нов акаунт.
И той си падаше леко художник.

Или във водата в Котел слагат нещо....
То си е ваша работа, аз не бих си позволил да твърдя неща за други хора по такъв начин само по някакви си собствени предположения.
 
Това ми хрумна пък за ризката
rizkabluzka.jpg
 
Частично взех под внимание мнението на @Modular Макар че не съм съгласен с неговите доводи, което няма и значение. И прецених, че няма да има сваляеми ръкави на яке, а ръкавите на ризата ще се навиват.

Струва ми се, че това е почти финалния вариант на панталона и ризата, харесва ми.

pantalon-Iriza.jpg
 
Wow, този форум се е превърнал в егати говорилнята, всичко друго но не и нещо по основната му идея, камо ли нещо градивно и полезно... Гледам най-коментираните теми, само чесане на езици, изцяло офтопик. Някой търси съвет, почва се избиване на комплекси.

А беше време, когато форумът беше наистина полезен. То и другия по-голям форум който беше searchengines е тотално зарязан и забравен.

За съжаление ясно отражение на голяма част от "предприемачите" в България. Явно затова не виждам никой от по-старите потребители тук, с много малко изключения.
 
А беше време, когато форумът беше наистина полезен.
Това е така, защото вече всички са сФетнати до небесата, и какво им остава.. спамилка естествено :) Инак трябва да си седят "в къщи" :D:D:D
 
То винаги е имало петъчни теми, но май са станали ежедневие. Има и друго, някой ако потърси адекватен съвет, се изреждат една камара разбирачи да му обяснят или колко е тъп, или помежду си да си покажат колко много разбират. Е как някой да се осмели да пита нещо градивно, по-лесно ще е или сам да се оправя, или да потърси професионална консултация.

Мнението ми няма нищо общо с тази тема, която спокойно се причислява към петъчните.
 
Е как някой да се осмели да пита нещо градивно, по-лесно ще е или сам да се оправя, или да потърси професионална консултация.

Съгласен съм тук на 100%, но нещата са по-сложни от колкото изглеждат. Баланса е изключително труден, изобщо не е лесно да укротиш хлебмастерсите страсти, повярвай ми. :) За това е горе-доле на принципа "кой оцелее" :D То, и времената всъщност са такива - "кой оцелее"
Изобщо не се вчепатлявай, навсякъде, всичко е изрудено вече в някаква степен, еле па тук. Дори смея да твърдя, че форума все още е актуален, точно защото е "по-различен", мисля че обратното - щеше вече да е в групата на сърченжина ;)
 
Дори смея да твърдя, че форума все още е актуален, точно защото е "по-различен", мисля че обратното - щеше вече да е в групата на сърченжина ;)
За това си прав, но searchengines беше много по-радикален, поне в силните му години. Подобни теми нямаше как да се случат там, камо ли някакви спамове и избиване на комплекси между потребителите. То и затова никога не стигна темите и потребителите на предприемач, но пък си беше нишов без много плява.

Но пък все нещо трябва да държи форумите живи, той Блинки си знае най-добре, винаги е бил либерален. Жалкото е че подобни теми са станали топ във форума, вместо примерно съвети как да си вдигнеш конверсията или да си подобриш ux на сайта, и т.н Проблемът тук не е в модерацията, а в голяма част от потребителите. Всеки си мисли, че като е прочел нещо полезно някъде и го е направил, трябва да го къта за себе си, видиш ли да не се прецака да помогне на някой, че да му вземе хляба.
 
tko.jpg
 
Я дай кво стана със сайта за рецептите? Модата после, не ги прескачай нещата, да не си раздвояваш вниманието ;)
 
Сайта си стои и никой не може да го пипне. Не мисля че сега е момента да се занимавам с него. Има по-важни неща в момента.
 
Едно време форумите бяха прилично място, просто защото само ентусиастите се занимаваха с компютри. Сега вече сляпо и сакато има достъп и нивото напълно естествено пада, а по-интелигентните по естествени причини се махат.

Ако се направи така, че пускайки тема да можеш да ограничиш кои потребители да я виждат и съответно да могат да ѝ отговарят - тогава може би нещата ще изглеждат по друг начин. Но аз не съм виждал форуми, които да го могат това или по-скоро да им е основна опция за постване.
 
Сайта си стои и никой не може да го пипне. Не мисля че сега е момента да се занимавам с него. Има по-важни неща в момента.

Почна да печеш за селския фестивал ли?

В момента съм си уговорил зареждане на един частник за един селски фестивал този месец и с още един евентуално, ако се обади. Вие лапайте мухи и сънувайте биткоини.
 
В крайна сметка отделям по няколко минути през няколко дни да "работя" по един изчистен дизайн. Но с много джобове, видни или скрити, защото това ми е едно от най-определящите неща за ежедневна дреха. Не съм си променил мнението, че трябва да е яке, блуза/тениска и панталон + колан.
Засега почти съм направил якето. Якето засега мисля да е едноцветно, в малко по-светъл нюанс на каки. Панталона сиво-каки а тениската с преобладаващо виолетови цветове. Резервния вариант блузка с червено-розовеещ цвят. Колана задължително черен с класическа тока и без капси. Обаче от една серия на Пиер Карден ми харесаха едни вишневи етикетчета и смятам да им сложа съвсем малки вишневи външни етикетчета на всяка дреха от сета
 
Последно редактирано:
Въобще не ме интересува мнението ви.
 
Не конкретизирах теб, но както и да е. Какво да се обясняваме за очевидни неща. Да няма да си пъхашп ютия в джобовете. Джобовете може да се направят така, че да не си личи че има предмети в тях.

А какви може да са обичайните и наложащите предмети? Ключове, лични документи, пари, носни кърпи и телефон. Евентуално портмоне или порфейл но аз не нося и дрехата която правя ще има вграден портфейл. И с новата ситуация и маска.

А тази дреха си я правя на първо място за мен. Аз не нося нито часовници, нито пръстени, нито гривни, нито медалиони, обеци. Нито чантички, мантички.

И няма да се обзалагам. Но дизайна на якето ще го завърша днес. Панталона е лесен и му е готова и заготовката и още не съм решил какъв тип да е долната дреха.

А относно разходите, ами всъщност се оказа, че ушиването въобще не е толкова скъпо. По-скъпо и по-трудно ще ми е да намеря качествени материали. Включително копчетата. А, ако намеря занаятчия ще си ги поръчам ръчна изработка. Вече съм ги решил от какво ще са и почти с каква форма да са.
 

Горе