Първи стъпки в AM - Реклама с ClixGrid.

CTAHEB

New Member
Здравейте, много ми е драго да се присъединя към форума с този първи пост.
Като за начало, смятам да споделя с вас, моят изключително скромен опит в Афилейт Маркетинга(около 2-3 месеца).
От известно време имам хост и домейн и съм пробвал два пъти да изкарам нещо въобще от АМ.
Та ето в какво се състоят моите отчаяни опити:
1. За Афф програма съм избрал Clickbank, заради богатия си Marketplace, Direct Deposit-а чрез който изплащат(мисля че от скоро включиха България към листа), а до колкото чета са коректни и хората си докарват доста прилични доходи от там.(За протокола да кажа, че друга Афф програма не съм проучвал)
Продуктите ги избирам с не толкова висока гравитация, главно на лична преценка.Ако е достатъчно убедителен продукта му давам шанс.
2.Как и къде рекламирам ли ? Ами може би тук е грешката ми. Реших да пробвам нещо бързо и евтино, а именно Clixgrid на Clixsense. Купих 2 отделни линка за по 1 седмица, а линковете водят до два различни клокнати index-a, които препращат трафика директно към страницата на продукта. Целта на това е по всяко време да мога да променям клокнатите линкове към друг продукт, ако този не се представя добре. До тук добре с пъкленият план!
Такааа, тръгна рекламата - 2 различни продукта по 600-700 уникални на ден.
Ден 1: Първият продукт е нещо от сорта "Лесни пари от платени анкети" дефакто платен наръчник за тоя вид шит! Поукрасено така, с клипче туй онуй - 47$
Вторият е пак нещо такова "Лесно сдобиване с директни реферали" - 10$ (Викам си "С това ще ги убия", това е PTC, това се търси.)

Ден 3:Никакви продажби. Решавам да сменя Първият продукт с нещо на което попаднах случайно "Clickbank University" - Affiliate програма на самите "Clickbank", готина е, сигурно има пазар ама не и на това място. Цената горе-долу същата, ама искат и месечен абонамент. Вторият продукт го сменям с друг, ама на същата тематика.


Ден 5: Никакви продажби. Трафика е главно от Америка, Индия, България, Русия. Тук не издържах и ги метнах с Члена, да не кажа уя - Бързам да поясня, продукт на тема "Уголемяване на ..." ( Тука пак си викам "С това ще ги убия, те повечето са комплексирани пичове, поне един ще захапе")
Вторият продукт е същият.

Вече е Седми ден, продажби нулеви, рекламата свършва, а така се надявах през тези дни да вляза и да видя нещо различно от 0$. Дали провалът ми се състой в това, че се опитвам да продавам на хора гледащи рекламки за жълти стотинки или пък подхода ми към тях е неправилен? Какви са ми опциите като цяло? Английският ми не е на такова ниво, че да напиша нещо стойностно и граматически коректно. Мога ли с копирано съдържание да изкяря ?
Найстина се надявам на това да потръгне. Аз не съм алчен, въпросът е да текне от някъде, да се мотивирам и да се осъвършенствам.
Като цяло в България, на фона на цялата разсипия, това е бизнесът на който искам да заложа. Другото знаете как е ... пари, фирми, връзки, бюрократщина, чиновници, пак пари, рушвети, винаги има някой ощетен и така.

Малко се отплеснах :)
 
От: Първи стъпки в AM - Реклама с ClixGrid.

Губи ти се една много важна подробност. В цялото PTC общество има хора, които искат да изкарат пари, но нямат пари. Повечето кликат за жълти стотинки и в пейпала си рядко имат повече от 5 долара. Тези хора са неплатежоспособни, доста от тях са и малчугани разни.

П.С. Като аудитория също са жмел, защото не гледат какво цъкат, а просто цъкат, за да минават стотинките.
 
Качественият трафик е скъп. Трябва да платиш повече за него, да изгубиш едни пари, докато правилно оптимизираш всичко и накрая да избереш "winner"-а и да налееш още повече пари, за да ти е добро ROI-то. Става въпрос за платената реклама. Принципът е на проба-грешка, но все пак трябва да знаеш какво правиш и да анализираш детайлно резултатите.

Адски трудно може да конвертираш хора от PTC сайтове или например freebie seekers. Реално можеш, но не с афилиейт...

Естествено, ако не бързаш, винаги можеш да заложиш на SEO, но трябва разбираш добре нишата, да имаш уменията и да имаш търпението.

Най-лесният начин за конвентиране на трафик, който се сещам, е с PPD сайтове и E-mail/Zip Submit & Content Locking на CPA компаниите.

За buying/sales traffic, както казах, трябва да се налеят добри пари - Media buying, PPC и PPV.
 
От: Първи стъпки в AM - Реклама с ClixGrid.

Благодаря ви за отговорите, явно е че питам много общи неща на които не може да се отговори толкова лесно. Наблягам на четенето във форума и на начините за препитание в нета, но като гледам колко много са начините и в тиквата ми става голяма каша.
Буквално съм объркан и не мога да реша какъв метод да подхвана.
 
Последно редактирано:

Горе