Първи стъпки

juukkk

New Member
Предистория:
Откакто навърших 18 (почти 1 година) търся всякакви възможности за изкарване на пари on-line, но до момента резултатите ми са почти нулеви. Първо си купих хост и домейн (,nenkov,info), защото имах задача-проект да направя лична уеб страница в училище. След като вече бях оценен реших, че трябва да почна да изкарвам пари от този сайт. Преди няколко месеца научих за аглоко и реших да положа малко усилия за промотиране и набиране на реферали и даже бях пуснал тема тук . Доколкото разбрах, явно наистина съм положил усилия, защото днес като напиша agloco в google и yahoo и филтрирате за сайтове от България или на български в топ5 са 3 сайта( 1во и 2ро място и в двете търсачки са си запазени за мен :wink: ), които аз поддържам и то от време на време...Да, обаче от Agloco надали ще направя много пари пък и според съвета на pricecompare ако се заловя с някоя affiliate programa имам възможности за по-големи приходи. След като интереса ми към Agloco позатихна се ориентирах към on-line покера. Мога да кажа че постигнах доста добри резултати, но все още не искам да рискувам със собствени пари и затова го карам на бонуси и фриироли. Та може да се каже, че сега съм много запален на тема покер и искам да се възползвам отново от nenkov,info да създам сайт, който да промотира покер affiliate програми и един блог, в който да пиша статии.

На дневен ред:
За момента не искам да инвестирам нови пари в купуване на нов хост и домейн тъй като съм все още много зелен на тема affiliate marketing, а и да не говорим, че вече толкова много време чета на тази тема и все пак остават толкова много неща, които въобще не схващам как стават, а това никога досега не се е случвало, в смисъл схватлив съм. Та идеята ми е да използвам nenkov,info и да си направя суб-домейн с внимателно избрани keywords. Да си направя един свеж дизайн, да оптимизирам Index страницата си за съответните keywords. Да създам страници с детайлно описание на продуктите и да бъдат също оптимизирани за съответните keywords. Да създада блог като ще използвам wordpress CMS, но когато му дойде времето ще моля за помощ как да оптимизирам блог, надявам се да има отзовали се. Въпроса е, че за неща като събмитване в директории, линк exchange , създаване на трафик и т.н. са ми много непонятни макар и бая да четох и ще се нуждая от много помощ. Надявам се да срещна подкрепа във форума.

В недалечното бъдеще
Надявам се, чрез работата си над този проект и постоянното добавяне на нови екстри към сайта ми да науча affiliate , internet marketing в подробности, за да мога наистина след време да си заделя някаква сума и да се хвърля сериозно в affiliate програми(като например предложените от вас) или въобще неща, които да мога да наглася веднъж, да обновявам от време на време и един вид на автопилот да изкарвам пари, както разбирам правят много хора в чужбина, а може би и в България.
 
URL-то

Така, първият пост беше горе долу само общи приказки, сега направо по темата.
Първо да питам, имам ли шанс с прецизно подбрани keywords, отделени с тирета, за субдомейн да се класирам някога в първата страница на Google резултатите на английски при търсене на съответните думи. Смятам да ползвам тирета, защото от това, което съм чел търсачките третират като една дума url-то като една дума ако няма тирета. Един прост пример: Реших да видя как се справя сайта на Апостол Апостолов ludipari,com в google като първо пробвах с "pari" и в първите 3 страници не го видях, след това пробвах с "ludi pari" - пак нищо, докато "ludipari" веднага го изкарва на първа позиция (бележка: със същите думички, на кирилица обаче човека се представя много добре, някой да не реши, че искам да му правя сечено.) Просто се опитвам да потвърдя, че ако избера варианта с тирета няма да сгреша, надявам се че и някой по-опитен ще си каже мнението. Btw, въобще за такъв тип въпроси удачно ли е да питам във вашия форум или трябва да се насоча към някой по специализиран. Просто съм решил да попитам тук, защото това е важна част от създаването на един бизнес сайт.
Очаквам вашите препораки.

NB Сайта, който смятам да правя ще е на английски, защото за момента макар и да мога да печеля и от български клиенти, за в бъдеще смятам да се ориентирам към американци и западно европейци като по-платежноспособни.
 
coolice каза:
...но можеш да си направиш блог за оналин покер с минимална инвестиция :)

Както казах за сега не смятам да правя инвестиции и да, само с един клик в CPanel-а ми си инсталирам Wordpress, вече си имам и template само трябва да почна да пиша статийки - това няма да ми е проблем. Проблема ще дойде при оптимизирането на сайта, networking, генериране таргетиран трафик и регистрации през аffiliate id-та ми в крайна сметка :p ...
 
juukkk каза:
Както казах за сега не смятам да правя инвестиции и да, само с един клик в CPanel-а ми си инсталирам Wordpress, вече си имам и template само трябва да почна да пиша статийки - това няма да ми е проблем.
Давай! Колкото по-рано, толкова по-добре!

juukkk каза:
Проблема ще дойде при оптимизирането на сайта, networking, генериране таргетиран трафик и регистрации през аffiliate id-та ми в крайна сметка :p ...

Оптимизирането ще дойде с времето.
Можеш да генерираш доста добър трафик през "видеотеките" (YouTube, MetaCafe т.н.) само трябва да си направиш добри клипчета с яка идея!

Регистрациите няма да избягат!

Потърси си име с трафик в www.tdnam.com
 
избор на субдомейн и оптимизиране за определени keywords

takamato каза:
juukkk каза:
Както казах за сега не смятам да правя инвестиции и да, само с един клик в CPanel-а ми си инсталирам Wordpress, вече си имам и template само трябва да почна да пиша статийки - това няма да ми е проблем.
Давай! Колкото по-рано, толкова по-добре!

Мда, но за момента все още не съм решил какъв суб-домейн да ползвам...Снощи правих анализ на keywords и значи мислех си главната ми keyword да се състой от три думички, които някой по-лесно би запомнил и би посетил директно отново след време без да минава през търсачки. Та тези три думички ще ги използвам и за суб-домейн разделени с тирета, защото все пак така ще имам предимство (доколкото съм разбрал от това което съм чел за on page SEO). Обаче, средно на месец тази фраза се търси около 1200 пъти в Google, а резултатите от такова търсене са 3,080,000, което не ми дава никак добър R/S ratio. Все пак реших да пробвам с командата "allintitle:", защото предполагах, че много от тези сайтове просто споменават тези фрази в контента си.Наистина след търсене с "allintitle:dum1 duma2 duma3" излязоха само 628 страници! Това е много хубаво си казах, само дето на първо място излиза точно сайта, на който е аффилиейт програмата... Това значи че би трябвало да поттърся някоя друга хубава ключова думичка, нали, а да използвам тази фраза като второстепенна keyword???

След това реших да пробвам друга фраза, която е на същата тематика и успях да намеря, само че притесненията са ми относно суб-домейна, защото фразата е от 4 думи и надали някой ще тръгне да я помни и след това направо да я въвежда,а най-вероятно ще мине през търсачка тайче ще трябва да се надявам на топ5 за тази фраза. По-хубавото на тази фраза беше, че само в Google има 5000 търсения на месец, което е 5х пъти повече от първата,a резултатите с командата "allintitle:" са 941 или само 300 повече... без "allintitle:" има около 2,680,000 резултата, така че тази втора фраза наистина ми дава много по-благоприятно R/S ratio.

И така може ли някой да ме посъветва какво точно да направя?
Според мене имам три варианта:

Iвариант-> www,duma1-duma2-duma3,nenkov,info и главно да оптимизирам за фразата, която се състои от duma1 , duma 2 и duma 3 и да измисля още няколко второстепенни keywords, за които също да оптимизирам. Хубавото на този вариант,че URL-то трябва да е лесно за помнене, лошоото е че няма чак толкова много търсене в месеца и че в резултатите на първо място излиза, сайта на който е аффилией програмата.

2вариант-> www,duma4-duma5-duma6-duma2,nenkov,info (NB само duma2 се повтаря в двата варианта за субдомейн, останалите думи са различни).Тука ще оптимизирам за фразата, която се състои от duma4, duma 5, duma6, duma2 и ще измисля и няколко второстепенни. Хубавото на този вариант е че дава много хубав R/S ratio (под 1%) и в резултатите на първите места са с мах Google PR 3!Лошото е, че URLто няма да се помни лесно и ще трябва да разчитам изцяло на търсачките.

3вариант->www,duma1-duma2-duma3,nenkov,info, но да оптимизирам за фразата "duma4 duma5 duma6 duma2". Лошото при това е че само една думичка се повтаря в двете фрази и може това да ме ощети...Хубавото е, че ще имам лесно запомнящо се URL и ще оптимизирам за фразата, която много повече се търси.

Надявам се схващате какво имам предвид и дано въпросите ми не са много глупави, но наистина това са неща, които така и не са ми се изяснили, колкото и да съм чел... Също така искам да питам, ако съм видял че фразата "duma4 duma5 duma6 duma2" се търси средно по 10000 пъти общо в Google, Yahoo! и MSN проблем ли е ако аз оптимизирам за "duma4 duma5 duma2 duma6" , просто защото така фразата звучи по-смислово правилна. Например ако хората търсят 10 000 пъти "голям заек зелен", а аз оптимизирам за "голяма зелен заек" ще има ли конфликтна точка?
Благодаря!

takamato каза:
Потърси си име с трафик в www,tdnam,com
Не схващам за какво е този сайт, но и като гледам някви доларчета там явно трябва да плащам, а вече мисля изясних че не ми се дават пари освен ако не някви дребни суми в български левчета. Мерси все пак, след време може и да ми се окаже от полза.
 
Да де, ама само не разбрах защо преварнахте тая тема в офтопик чат при положение, че търся някаква помощ, а май никой не се отзовава...
 
Сори бате със събдомеин от три кеиурда с тиренца при това много трудно ще имаш връщаши се посетители

така че ето какво бих ти препоръчал аз:

кръщаваш събдомеина pokerblog или onlinepoker, epokerblog .... като го види някои да му стане ясно веднага за какво става дума

инсталираш си плъгините от клипчетата за WP
Wordpress - От Инсталация До Оптимизация за Търсаки

и наблягаш на контента да ти е оптимизиран за киурдите

относно интегрирането на афилиеит програмите можеш да пише статия за всяка и слагаш банерчета вътре както и да ги добавяш на отделни пеиджове
 
Батко , все едно чета , моята история , по абсолютно същия път съм минал - сайта за покер трябваше да бъде това jaxxpoker.com - лошото , че мога да го пусна най-скоро след 1 месец и съм се хванал с други грандиозни проекти :D
 

Горе