Първото място ли е най важното

mantaman

Well-Known Member
Мечтата на всеки СЕО оптимизатор е да си види сайта на първо място в Серпа по желаните от него думи. Но дали това е достатъчно и дали е най важното.
Доста често е ставало на въпрос че освен първото място е много важно и с какъв текст ще те показва и тъй като имам възможност да гледам резултатите от аналитикса на два сайта които са в една ниша и по доста думи държат първото и второто място ето и три показателни ситуации.
(Сайтовете условно ги наричам Сайт А и Сайт Б, като сайт А е оптимизиран да излиза с подходящ текст, а сайт Б излиза с каквото се е паднало)
Ситуация 1 - Когато Сайт А е на първо място с хубав текст взима 3 пъти повече трафик от Сайт Б (на второ място с произволен не оптимизиран текст).
Ситуация 2 - При обратната ситуация по подобна дума сайт Б е на първо място с калпав текст и взима с 10% по малко трафик от Сайт А който е на второ място с хубав текст.
Ситуация 3 - Сайт Б е на втора позиция с калпав текст и има същия трафик като сайт А който е на 10 позиция с хубав текст.

Има и още доста подобни примери, които да ви накарат да си прегледате текстовете с които излизате и да не се отчайвате когато не може да се преборите за първото място с това че сте с по хубав текст.
 

Горе