Пътуване за туризъм или работа в САЩ - проблеми и решения

elflame

Well-Known Member
Здравейте, тия дни стана доста популярно изказването на тръмп и новите ограничения за путувания до америка! Опитах се да потърся някво инфо но се загубих из цялата остаряла информация! Та искам да посетя за 1 седмица роднини в америка тая година малко на разхотка туризъм, но не знам дали изобщо ще е възможно.

Четох, някви неща, че ако си безработен не те пускат, вярно ли е, не е ли, фатката е, че искаме да отидем с брата и майката, на гости на братовчедите, но брата сега завърши университет и сьответно се води безработен. Абе ако някои има някакво реално инфо, да е ходил и да знае да сподели.

Иначе, за да е по-полезна темата, нека да дискутираме и другите възможности, като работа, легален статут, отваряне на офис или откриване на фирма, какво е нужно?

Благодаря, на всички който ще се отзоват да споделят опит и знания :)
 
Гледат се и ред други фактори - наличие на брак, деца, доход - личен и на семейството като цяло, прилагат се банкови извлечения за доказване на наличието на средства/доход.
Със сигурност положението за туристическите визи стана по-сложно особено след като имаш и роднини в САЩ това по-скоро е минус в сегашните условия отколкото плюс.
Все пак, най-голямата загуба е да не пробваш, ако имаш излишни 160 долара (ако не се е променила скоро таксата), пробвай се.
Кандидатствайте заедно - ти, майка ти и брат ти и отидете на интервюто заедно, така шансът е по-голям. Но все пак погледни го от тяхна гледна точка - трима роднини, двама от които млади и единият току-що завършил и безработен искат да заминават за САЩ. В техните очи сте потенциални нелегални имигранти. И все пак всичко опира до case to case. Успех!
 
Няма начин да ви чуснат 3-ма човека наведнъж. Те и на пенсионери само даже рядко дават визи, не могат да видят децата си хората.

По-лесно ще ти е да отидете в Канада, сега режима за там е облекчен и ще ви пуснат.
Оттам се вади един туристически пас такъв за САЩ и така ще отидете.
 
http://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-typeb1b2.asp

Всеки кандидастващ за виза е потенциален емигрант и трябва да докаже, че няма да остане. Хубаво е да имаш доходи (стабилна работа), имоти и тн. т.е нещо с което да докажеш че ще се върнете. Таксата за кандидастване е 160 долара, обаче имай в предвид че и самолените билети са по 1000 и кусур долара/евро.
 
Парите не са проблем, аз изкарварвам повече от средната работна заплата в америка, доста е нелепо това доколкото четох другия вариянт е с организиран транспорт от агенция! Но аз искам да съм им на гости да ме разведат из града да попия реална представа!

Това е просто нечестно, трябва ние от европа да сложим сущото ограничение за тях! Сега се чувствам като мексиканец :D Ще кажеш ебаси Америката отиваш и рай! А после като чуя някой, против европа и ми прилошава, тука кеф ти испания кеф ти германия, палиш колата качваш се на самолета и бум след 3 часа си там :)
 
Еми това е положението, проблем също може да се окаже и това, че не сте родните по пряка линия или там как се води (брат, сестра, баща, майка), а сте братовчеди. Значи ти и през агенция да минеш пак ще ти трябват същите документи, така че няма нищо сигурно.
 

Горе