Пaк конкурс - Линкбилдинг - 100 USD

biaaro

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
63   0   0
Много са модерни конкурсите последно време, затова и аз ще си разпиша с един.

Конкурс за най-добра линкбилдинг оферта

Кандидатите да предлагат свойте оферти тук в темата. Тези от вас, който не желаят да си издават стратегиите да ми я пуснат на лично и да заявят участието си с пост в темата.

Ще задам само ключова фраза и URL, нищо друго. Всички описания, коментари и всичко нужно се измислят от линкбилдъра. Сайта е на английски.

Пример:

1.Ще коментирам в 100 нишови блога
2.Ще добавя сайта в 100 букмаркинг сайта
3.Ще добавя РСС в дириктории за РСС
4.Ще направя стелит с три статии и ще го добавя в ....
5.
6.
7.

Условия:

Не включвайте във вашите оферти добавяне в директории.
Всички видове шапки са забранени, освен белите.
Не ползвайте софтуер, скриптове и методи за авто събмит.
Репорт за свършената работа с линкове към линковете:)

При констатиране на нарушение... пари няма.

Търси се максимален баланс между качество и количество.

Избора ще е обективен и субективен:) Ще се гледа и офертата и човека, който я предлага. Тръстед потребители, естествено с предимсво.

Награда:

100 USD и още поръчки, ако има желание.

Фраза: Electronic Cigarette

Краен срок за подаване на офертите: 19.08.2010 г. 20.00 ч.

Последно редактирано:
От: Пaк конкурс - Линкбилдинг - 100 USD

100 долара награда или бюджет? Защото ако очакваш качествен линк билдинг за 100 долара, то само за линковете няма да ти стигне, камо ли за труда на оптимизатора :)

100 долара награда или бюджет? Защото ако очакваш качествен линк билдинг за 100 долара, то само за линковете няма да ти стигне, камо ли за труда на оптимизатора :)
Зависи от ключовия израз :)

Чакай, линкове мога да си напазаря и сам. Тук става въпрос по-скоро за събмитерска работа, а не сео гуру да ми работи за 100 долара:). Никъде не съм писал какво искам. Искам хората да кажат, какво са готови да направят за 100 долара, а аз да ги дам на този, който иска да направи най много. 100-те долара съм ги съобразил с цените на фриленсърите в пазара.

И кое е URL-то и ключовата фаза? :)

Едитнах първия пост. Урл-то ще го давам на лични, едва ли е от значение за кандидатите.

1. Мисля, че тук има някакво сгрешено мислене какво е линк билдинг
2. Казваш "Не включвайте във вашите оферти добавяне в директории.", а после "Тук става въпрос по-скоро за събмитерска работа". Аз нещо не разбирам :)

1.Прав си, турих го за благозвучност. Мисля, че това подведе и колегата Lilacor.
2.
Освен директории има и соц. мрежи, блог коментари, букмаркинг сайтове, линкове в профили, подписи във форуми и тн.

Това СЕО работа ли е, или е събмитерска работа? За мен е събмитерска работа.

Силно се надявах някой като тебе да се включи, за да уточним детайлите. Няма как да се сетя за всички възможни аспекти:)

Спор няма, просто бе леко неясно в началото :)

От: От: Пaк конкурс - Линкбилдинг - 100 USD

Чисто СЕО си е. Подаваш само "фразата и урл-то". Искаш хората първо да решат какво би било добре да се направи, къде точно да се събмитне, и след това да го изпълнят. Също така да измислят съдържанието на описанията, коментарите, и другите работи. На практика искаш да купиш ноу-хауто им, не само "черния" труд. Сателитки да се направят също малко излиза извън чистия събмитърски труд - включва онпейдж оптимизация и контент криейшън.

Събмит го разбирам като да фанеш един готов списък и да набиваш като изоглавен предварително фиксирано заглавие, дескрипшън и пр. Без много мисъл, и без да те интересува тая директория подходящо място ли е за точно тоя сайт или не - бройката е важна.

Аз бих разделил бюджета м/у 2-ма човека - един СЕО гуру да начертае стратегията и един събмитър.

Много сложно го направихте:) Кой както иска така да си дели 100-така. Затова са 100 долара, зощото освен събмит има и още нещо...Ако беше само събмита, предложението нямаше да е такова, защото с този бюджет щех да платя направо в пазара за не малко деректории и соц. мрежи.

Вече има доста добри оферти.

Чисто СЕО си е. Подаваш само "фразата и урл-то". Искаш хората първо да решат какво би било добре да се направи, къде точно да се събмитне, и след това да го изпълнят. Също така да измислят съдържанието на описанията, коментарите, и другите работи. На практика искаш да купиш ноу-хауто им, не само "черния" труд. Сателитки да се направят също малко излиза извън чистия събмитърски труд - включва онпейдж оптимизация и контент криейшън.

Събмит го разбирам като да фанеш един готов списък и да набиваш като изоглавен предварително фиксирано заглавие, дескрипшън и пр. Без много мисъл, и без да те интересува тая директория подходящо място ли е за точно тоя сайт или не - бройката е важна.

Аз бих разделил бюджета м/у 2-ма човека - един СЕО гуру да начертае стратегията и един събмитър.

Е аз се фанах за това че било събмитърски труд. Иначе съм виждал оферти из форума за комплексна услуга.

"Не включвайте във вашите оферти добавяне в директории.
Всички видове шапки са забранени, освен белите.
Не ползвайте софтуер, скриптове и методи за авто събмит."

защо да не използваме някакъв софт? пример: 10 статии по 500 думи ако се събмитнат в 10 директории получаваш 10 беклинка. Ако същите статии се пренапишат в 100 екземпляра и се пуснат в 100 директории получаваш около 900 беклинка (нека приемем, че 10 процента ще бъдат отказани). Пренаписването обаче може да се извърши по два начина: да се пренапишат статиите (тогава работата идва малко повечко съобразно бюджета и стандартните цени за услугите) или да се използва софтуер за синонимизиране. Ако се направи качествено синонимизираната статия има своя смисъл, четима е и се приема в артикъл директориите (да, дори в езинеартикълс). Дали това е морално? Доколко морално е да създавам съдържание с единствената цел да продам артикул, който никога не съм и не бих изпробвал? Не говоря за конкретния случай - разбирате, че 99% от уебмастърите работят именно по този начин и създаденото от тях съдържание с нищо не допринася за практическото развитие на мрежата или за развитието на познанието в съответната област. Така, че доколкото статията е уникална, четима и би могла да бъде полезна на читателя и съответно не би навредила на имиджа на уебмастера тя е приемлива.

Събмитът от своя страна действително не е необходимо да се набива ръчно, особено при условие, че оптимизаторът е направил инвестиция от $$ в софтуер за събмит в артикъл директории. Това е чисто техническа работа и софтуерът само улеснява зареждането на поредната артикъл директория и поредната статия. В края на краищата ако оптимизаторът си гледа съвестно работата, той следи за коректността на попълване на информацията и подбора на най-подходящата категория.

Опасението, да не се използва софт, би могло да бъде да не навредим на основния сайт, вместо да му помогнем. Практически е доста трудно да навредиш на сайт с външни беклинкове. Ако има доказателства за противното блекхатърите щяха да спамят не със своите сайтове, а със сайтовете на конкуренцията.

Използването на софтуер не винаги е порочно, в края на краищата изобщо работейки в интернет използвам някакъв софтуер пък било то и само текстов редактор. Смятах да се включа в състезанието, но ограничението за употреба на софтуер многократно намалява ефективността от работата и буквално осакатява въображението ми. Вчера дори написах предложение, което така и не изпратих. Работил съм с biaaro и съм с отлични впечатления, надявам се и неговите да са същите.

За да не го поставям в неудобно положение да приема или да не приема, за участие оферта с употреба на софтуер предпочитам да не участвам в състезанието.

В края на краищата качеството на офертата се определя субективно от клиента - никой не може да претендира че 100 коментара плюс десет статии са повече от три сателита и рсс събмит.

Успех на всички участници - ще е интересно и полезно ако някой сподели предложението си.

.................

Веднага да ми изпратиш офертата!

Правилото го добавих, защото вече получавам оферти за линкoве от сайтове като този - markosweb.com. Подобни линкове знаем как се вземат http://posterfans.com/reg/. Всички рестрикции, който съм упоменал са с цел да се избегне разправия като на mantaman.

Да ми каже Пенчо: Искаше 100 линка, получи 100
И аз: Ама, чакай....

И накрая тема: Заслужава ли Пенчо 100 долара за това, което е направил?

Не всички са принципни като теб и мен. Навъдилисасе всякакви. Искам като дам 100 долара, да получа нещо като за 100 долара. Или поне като за 90.

Ти предполагам ще ползваш iMacros, което съществено се различава от кракната версия на Bookmarking Daemon от 2005 г. Нали така.
Изключих директориите, защото сайта е събмитван по директории от трима различни събмитера в три различни листинги.

Никъде не съм писал, че става въпрос за диретории за статии става въпрос само и единсвено за уеб директории.

Знам, че външните линкове немогат да навредят, но в този случей се търси и малко полза

Без да съм я чел, знам, че твоята оферта вероятно е най-добрата до момента. Затова трябва да ми я изпратиш задължително. Ако не се притесняваш от нещо, може да я пуснеш направо в темата. Като спестяваш ключовите подробности естествено. Или само крайните резултати, ако не на лично.

Ще допусна всеки, който се обоснове и ме предупреди какъв софт ще използва. Все пак и плъгините за попълване на полета също са софт, но никой не си е помислил, чв са забранени, нали.

Последно редактирано:

Извинявам се за закъснението. Позволих си тази волност просто, защото не забелязах краен срок за офертата. Та след малко по-сериозно обмисляне:

1. приемам, че единствената дума за оптимизация е electronic cigarette т.е. не съм правил анализ на свързани думи (въпреки, че материал за това има много - едно файлче с 500+ фрази в нишата http://bit.ly/az1i6o). Приемам, че целевата аудитория е основно САЩ

2. на база на тази ключова дума е нормално първо да се огледа конкуренцията в нишата. Нишата е тежичка - сайтовете на първа и втора страница с много малки изключения имат голям брой беклинкове, а някои от тях и висок PR. Няколко сайта са включени и в DMOZ и Yahoo. Въпреки всичко обаче на първа и втора страница има и некомерсиални сайтове, а дори и един клоакинг по учебник. http://dox.bg/files/dw?a=d12e636ebe

3. По същество. Най-разумно би било да се осигури набавянето на максимален брой беклинкове от различни източници. Приемаме, че тази кампания е само част от цялостната сео стратегия - би трябвало не всички линкове да водят към основния домейн, да не са с един и същи анкор, да не са от един и същи източник и бла-бла. За да се получат най-много беклинкове от относително качествени източници без риск да бъдат изтрити в бъдеще предлагам тази схема:т

- пренаписване/осигуряване на 5 уникални статии от 350-400 думи всяка
- пренаписване (синонимизиране) на статиите в по 100 екземпляра
- събмит на статиите в 100 артикъл директории (всяка) - реално очакван брой беклинкове около 450. Голямото предимство в случая е мудността на артикъл директориите - т.е. не всички беклинкове ще бъдат захапани от търсачките наведнъж
- изготвяне на пет сателита на web 2.0, в които се публикува по един уникализиран вариант от петте статии
- за да се увеличи тежестта на беклинковете от сателитите към основния сайт към всяка статия от сателитите се набират по 40 линка от блог коментари общо 1000
- всяка статия от сателитите се събмитва в 20+ социални мрежи. списъкът, на които обаче ще пусна само на biaaro

Кога е крайният срок?

Извинявам се за закъснението. Позволих си тази волност просто, защото не забелязах краен срок за офер.....

Както и предполагах... най-силното включване до момента. Чудесно е, че пусна офертата директно в темата. Приканвам и другите учатници да го направят.

Краен срок за подаване на офертите: 19.08.2010 г. 20.00 ч.

Обявявам за победител BullBlogger, който уби всяка конкуренция. След поста му, никой не прати повече оферти. :(
За съжаление немога да покажа другите предложения, защото нямам съгласието на пратилите ги. Ако някой мисли, че е пратил по-добра оферта нека я постне в темата за да се изкажат специалистите.:)

Надявах се темата да се получи малко по информативна, но явно никой не желае да разкрива схемите си, което е нормално.:)

Благодаря на всички, който участваха с оферти и постове.

Благодаря, че избра моята оферта.

Убеден съм, че има достатъчно кадърни предприемачи, които с лекота можеха да отвеят скромното ми предложение, но така и не разбрах защо не се включиха (не е заради кинтите или сложността - знам им тарифите и възможностите). Ако е някаква форма на реверанс за добрите ни отношения - не беше нужно: конкуренцията само повишава качеството на услугите и подтиква към усъвършенстване.

Успех на всички в следващия конкурс и дано има по-голяма активност.
А на нас с biaaro пожелавам ползотворно сътрудничество!

Честито на Булблогър и се обаждам само за да подхвърля, че би трябвало официално да предлага тая услуга - за такива като мен примерно е много привлекателна оферта понеже да ме утрепеш не можеш ме накара да се занимавам с цялата тая галимация. Обичам само да правя сайтове ама после не ми е интересно да ги популяризирам..

Благодаря Noke,

услугата не възнамерявам да я предлагам за всички - беше специална оферта за biaaro. Определено държа да си подбирам клиентите за да са доволни и те и аз.

Ако обаче сериозно проявяваш интерес - за мен ще бъде истинско удоволствие да работим заедно. Винаги на разположение на лично, а мисля че ми имаш и скайпа.

М др Беше удоволствие да събмитва човек в трохите - толкова плавно работещ дриг. Бях се привързал - линка и още стои на bullblogger.info

Горе