Работа на трудов договор и самоосигуряване

Въпросът ми е има ли смисъл едновременно да се осигурявам на две места? След години при пенсионирането това ще се счита ли за двоен стаж?
И за какво ще ти е този стаж ? За да взимаш 125 лв пенсия, вместо 120 ? Заеби това пенсионно и мисли как сам да си уредиш на старини да имаш пари.

Мисля, че трябва да се осигуряваш и на двете места, до максимално осигурителния праг. Но наистина направи си консултация със счетоводител, така или иначе ще ти трябва такъв за ЕООД-то.
 
Въпросът ми е има ли смисъл едновременно да се осигурявам на две места? След години при пенсионирането това ще се счита ли за двоен стаж?
Двоен стаж е погрешно понятие и ако си мислиш, че ще ти се счита 1 година за 2 си в абсолютна заблуда. А писа, и че ще се осигуряваш на минимум, т.е, с цел вероятно за избягване на разходи сега, в такъв случай въобще не мисли за пенсията си някога, живот и здраве да я вземаш, ако разсъждаваш по тоя начин - колкото толкова. Прави са колегите дотук, или гледай да минеш тънко и да трупаш за старини, или се осигурявай на максимума и си гледай здравето. И в двата случая без счетоводител няма да се разминеш, заради осигуровките от втората дейност. Понякога не е приемливо да се впускаш в нещо временно, поради ред спънки, но пък е по-добре от това да тъпчеш на едно място. Успех!
 
P.S. Може би най-добрия вариант е да ползваш услугата на нечии приятел, който вече плаща за счетоводител да те вмъкне в числеността на персонала си. Но не той повече да се облагодетелства от труда ти и един вид да му подариш бизнеса си в един момент! Мисля, че една фирма може да извържа реално голям спектър от дейности едновременно законово, но пак си е трудоемко от правна документация. Има смисъл засега от осигуровките, но не се знае, докато ние се пенсионираме какво ще е. От нас зависи..
 
Последно редактирано:
Със сигурност трябва да се осигуряваш в ЕООД-то, няма как да го избегнеш. Ако си собственик и управител най-добре от финансова гледна точка да си самоосигурено лице. С новите прагове от 2018 ще плащаш около 165 лв осигуровки. Другият вариант ако си на договор за управление като управител там прага беше 1200 лв и осигуровката ще е към 500 лв (по спомен).
 
Здравей. Мин. праг е 460 лв. Това расте, ако расте и данъка ти от фирмата. Нямаш въпрос или или. Задължен си ти като самоосигуряващо се лице, както и работодателя ти да те осигурява. Няма да се счита за двоен стаж, но ще взимаш по-голяма пенсия. Но за последното се консултирай със счетоводител.
 

Горе