Работещ url адрес дава 404 при опит за директен достъп?

Ами предполагам че за кода трябва да е с %, а това което се вижда в админа като опция за избор е с %% по подобие на настройката в WP. То реално в админа е като етикет на чек-бокс. А не е зададено като променлива както са пермалинковете на WP.
Не знам, но при мен е /%postname%/ в Общите настройки за постоянните връзки, не е %%postname%%
 
Благодаря за всички отговори.
След празниците очаквам среща с програмиста и се надявам да съдейства за решаването на проблема.
Ако откаже обаче ще тествам и предложението на AeonSpoke макар, че това си е доста разправия.

До тогава - Весели празници на всички. :)
 
:D Много секси модулче си имате май. Моята хипотеза е, че адресите са записани в базата енкоднати, което автомат спира шестнадесетичните стойности D0 примерно, но пуска d0, което е аналог.
адрес, който върви:

и който не върви:

Открийте разликите ;)
ПП форума автомат декодва УРЛ-тата :)

Определено това е проблема.
генериран адрес:
"bgr.bg/%d0%b4%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b1%d1%83%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b8%d0%b7/%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be%d1%81-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%80%d1%81-%d0%b5%d0%be%d0%be%d0%b4/"

адрес който дава грешка/копиран от адрес бара на броузера и който явно вижда Google:
"bgr.bg/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7/%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%81-%D0%B5%D0%BE%D0%BE%D0%B4/"

Но всички адреси в сайта са енкодват с малки букви а при копиране от броузера стават с главни, а грешка дава само този плъгин????

Някой с други идеи?
 
Последно редактирано:
Намерих някакво решение. Споделям го ако някой друг има същия проблем.
Оказа се, че проблемът не е нов. Отново е въпрос на разминаване в стандартите, които използват Wndows потребителите, Google и IIS, доколкото разбрах.

Намерих 2 плъгина - първият пренасочва енкоднатите с главни букви адреси - към адрес с малки букви като използва редирект 301 - https://en-ca.wordpress.org/plugins/permalowercase301/
Втория, обръща адреса от главни в малки по време на заявката, без редирект - http://www.unfocus.com/2007/08/31/case-insensitive-permalinks-plugin-for-wordpress/

Не знам кое е по-правилно - да имам 1000 редиректа и да рискувам някой да зацикли или да се зарежда страницата малко по-бавно - без редирект!?

Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат.
 
Не знам за плугините и редиректите, ама сайта ползва толкова много отделни JS и картинките са толкова неоптимизирани, че ми се ще да хлопна човека дето го е сторил с лопата по главата :D Има една картинка - http://bgr.bg/wp-content/uploads/2018/04/green-home.jpg - дето е цели 5 МБ! Всяка страница от сайта в идеалния случай трябва да е доста по-малко от това. Даже .css и .js файловете не са минифицирани.
 
Не знам за плугините и редиректите, ама сайта ползва толкова много отделни JS и картинките са толкова неоптимизирани, че ми се ще да хлопна човека дето го е сторил с лопата по главата :D Има една картинка - http://bgr.bg/wp-content/uploads/2018/04/green-home.jpg - дето е цели 5 МБ! Всяка страница от сайта в идеалния случай трябва да е доста по-малко от това. Даже .css и .js файловете не са минифицирани.

Без да се оправдавам сайта го наследих с толкова проблеми, че картинките са ми последния.
До вчера тези картинки се зареждаха от демо сървъра на фирмата, която го е правила. И това е било преди повече от година.

Няма child тема а явно има ръчно добавяни промени по кода. Инсталирани са платени плъгини с темата, които обаче няма как да се обновят, защото кода за регистрация не е ввкаран. И единствения начин е да се помолиш на фирмата да ти изтегли ъпдейти. Но това май е практика да купиш 1 тема и да я продадеш поне на 100 фирми.
Никой не се е "сетил", че електронен магазин трябва да има SSL сертификат. И айде това струва пари, ами страница с Обши условия!?
Половината английска версия е Copy/Paste от българската /две инсталации са/ и сигурно 90% от снимките и файловете се зареждат от българската версия. /до вчера и те се зареждаха от демо сайта. Друг домейн/

Кой знае какво още не съм открил.

В момента се опитвам да реша проблема с филтрите на магазина, защото при филтриране - всяка страница различна от първата дава грешка и не се отваря.

Благодаря все пак за отделеното време да го изследваш. Ще оправя и снимките при първа възможност.

РЕДАКЦИЯ: Въпросната картинка е намалена. Ще прегледам всучки. Още веднъж благодаря.
 
Последно редактирано:
Пуснали бъга към автора на плъгина?

Плъгина за директории с който започнах тази тема е платен. Както вече няколко пъти казах - на фирмата чийто е сайтът не е предоставен код за регистрация на плъгина, нито данни за достъп до форума на плъгина. Не намерих начин да пиша на автора, а и май не отговарят на всичко и често.
Затова тръгнах да търся друго решение, защото може и в този плъгин да е дописвано нещо. нямам оригинал с който да го сравня.
 

Горе