Предлагам: Развиване на ФБ група

kpetrov

Well-Known Member
Рейтинг - 66.7%
2   1   0
Увод.
Отделете 2 минути и половина да прочетете увода, както аз ще отделя да го напиша. И още в неговият край може да спрете да четете, което ще ви спести време.

1. Някой хора много добре вече знаят, че като начинаещ подходих погрешно без добре преценени възможности, без добро познаване на средата и с бегли познания как се случват нещата, особено в онлайн пространството у нас.

2. Опитах няколко неща, които бързо установих, че няма да донесат печалба, предимно защото сам нямам ресурса да ги докарам докрай.

3. Видях, че има основно три вида онлайн предприемачи.


- Такива, които имат парите и могат да си поръчат направа и развитие на проекта.

- Такива, които имат някакви идеи и умения и търсят кеш, щото нямат пари. Е някой може и да е намерил, но за мен това е бита карта.

- Работници - такива които работят по поръчка и ги интересуват само сигурните им доходи от това.

4. Няколко пъти опитах да намеря съмишленици, които имат някакви заложби, и са готови да отделят време и дребни суми за проекта, както аз бих направил.

Такива не успях а намеря, но специално за мен това е оптималният вариант за някой който няма пари, или има малко, но има време и умения.

ПО ВЪПРОСА

За мен това си остава единственият вариант, бих обсъдил с всеки СЕРИОЗЕН нелаладжия, идея, реализация, начини, процедиране. Кой какво може да предложи и с какво да допринесе.

Ето я една примерна идея за създаването на ФБ група за основа, да кажем на тематика свързана с различни колажи, смешки, дивотии, простотии и забавни неща.

И кво трябва да се прави? Трябват 2-3ма от моя гледна точка, които заедно да отделят време за обработка, рисърч, качване на материала. Канене на хора, популяризиране на канала, шерване с други групи, и въобще всичко които тоя предполагаем екип се договори и уточни да се прави.

Това беше примерна идея, есенцията е, че търся 1-2ма които сериозно да могат да отделят време, имат някакви умения в нещо и могат да си позволят дребни суми в течение на времето.

П.С. И тази група за каквото е няма да се занимава с тематики, които често са докладвани и в даден момент ядат банана. Освен това трябва да има коре от хора, които да качват, понеже съм забелязвал, че качват ли само един двама, хората губят интерес и разбират, че това е с цел само за печелене на нещо.
 
Последно редактирано:
Сядам да опиша разширена версия стъпка по стъпка, досега са замислени няколко стъпки, които ще опиша дотолкова подробно доколкото са ми подредени в главата. Не се съмнявам, че ще забравя нещо, за което вече съм мислил

За мен съм си избистрил, че ще се занимавам сериозно само с 1 проект, към който ще се надгражда. Повече няма да се занимавам със всичко по малко, а с едно нещо по повече.

И ще бъдат описани доколкото в момента са ми подредени в главата. Не ме интересува дали, някой ще вземе идеята или обработената идея за себе си. Не съм сайбия на чуждия успех.

Ще премълча само тематиката на проекта, която ще споделя на лично с подходящ човек.

I. Необходимият човек е този, които може да се справи с разработката на достатъчно функционален къстъм сайт. И който може да отделя някакво време дневно за качване на материала.

1. Прави се шаблон на сайта! Дизайн може да се хареса и вземе от всякъде. Основните идеи относно функционалността съм ги избистрил.

2.1 Аз започвам да пиша статиите и да ги обработвам със снимки, колажи, препратки. Да кажем, че мога да отделям средно 3 часа чисто работно време за материалите. Прогнозно мога да напиша около 10 за това време.

2.1. Девелопъра започва да качва материалите. Мога да му помагам ако съм запознат с метода по който ги качва или бъда запознат.

3.2. Прави се ФБ група на същата тематика.

3.3. В групата започват да се постват материали от сайта. По мое мнение би трябвало да се пускат и линкнати материали към сайтове свързани с тематиката. Това че ще им докараме трафик мен не ме бърка - така, ще разнообразя ФБ материалите и ще стане ясно, че основната идея не е да си рекламираме сайта.

3.4. Започват да се канят хора в групата. Със партньора си поделяме разходите по наемане на качествени/и фрийлансър/и, които могат селективно да подбират подходяща за тематиката аудитория потребители от личният си списък, или от други групи. Не се целят кухи бройки, а хора, които предполагаемо биха се заинтересували от тематиката на групата и сайта.

3.5. Търсят се потенциални партньори - за споделена реклама. Както за сайта, така и за ФБ групата. С които можем да сме си взаимно изгодни. Каквото и да говорят, има място за всички.

3.6. Поделяме си разходите за реклама в AdWords, както и за малки банери в някой популярен тематичен сайт.

3.7. Вече имаме трафик. Между временно сме се свързали с бранд, който предлага афилейт, бонус програми свързан с нашата тематика.

3.8. С развиване на ФБ групата, започва да се предлага и адсфлай реклама (имам нещо предвид).

3.9. Сайта поддържа или увеличава трафик. Ще се опитаме да вземем нещо от AdSence.

И за групата и за сайта трябва да спазваме политиката на всички от които сме част и да внимаваме да не пускаме неоторизирано съдържание, съдържание, което е потенциално докладвано и потенциално подлежимо на банан. Същевременно се стремим да спазваме политика с която да не поддържаме неприятелски отношения с конкуренти от нишата.

4. Идва време на дроп шипинга. Успях да се запозная с един все още работещ метод за дроп шипинг, в който не трябва предварително да разполагаш с пари. Започваме да предлагаме стоки по този метод, свързани с нашата тематика.


За сега съм го подредил до тук. Неминуемо има пропуски. Принципно подобренията ми идват в процеса на работа.


Относно доверието, как можем да си гарантираме, че партньора няма да ни преее, имам няколко идеи.


Ще се радвам да работя с някой отдаден човек, най-малкото това би удвоило желанието ми за работа.


 
Нещо шрифта, а?!
 

Горе