Разлики при търсене в SERP при инкогнито режим

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте,

имам следния въпрос. На настолния ми компютър, който е на 2 дни и няма натрупана история в браузъра, след като потърся даден сайт в режим инкогнито ми излиза на 5 място на първа страница в Google. Не така стоят нещата обаче, когато потърся същия сайт в режим инкогнито на лаптопа, макар че съм изчистил бисквитките. Не знам на кои резултати да вярвам, къде може да е проблемът?
 
Забелязал съм същото. Преписвам го на идеята, че ползват алгоритъм колкото по-често търсиш даден сайт толкова повече го тикат напред в търсачката, само за теб.
 
Да, но аз на новия ми настолен компютър за пръв път го търся този сайт, в режим инкогнито... И се появява на 5 място в SERP по основната ключова дума, без да има история на търсенията, това е странното.
 
lol ми да.
Теглиш си Tor browser и цъкаш с него. Дори да не си логнат в гугъл, пак може да разпознае че си ти - ip / location / internet provider / language / browser resolution и още няколко стотин настройки - т.н. browser fingerprint.
 
Да, по всяка вероятност си прав. Трябва да си изтегля Tor browser. Този инкогнито режим е пълен фалш.

Инкогнито режима не е пълен фалш, целта му не е да ти създаде нова идентичност отделна от тази, която вече си създал на компютъра. Целта е просто да не ти записва историята. Макар и да имаш компютъра от 2 дни, ако си влязъл в акаунт на Гугъл, вече те разпознава като човек X, който преди е търсел това и това...
 

Горе