Разминаване adsense, analytics

Yxaaaaaaa

Member
Здравейте!
Последно време съм си дал малко пауза и не следя промените, които настъпват в web-master-ското общество и съответно не съм в час. Скоро реших да проверя все пак какво става с някой мои проектчета.
Един от тях е arcgames.org.. Забелязах нещо доста съмнително - в аналитикса ми показва посещения средно ~100 на ден, 1000 pageviews per day. В същото време в adsense-а ми дава някакви 70-80 показвания. В първия момент си викам.. а нещо съм сбозил adsense code-a - проверих го няколко пъти, реших, че ще е по - ефикасно да си направя нови канали и да си добавя нови реклами - пак същото. Средно 100 потребителя, а някакви си 70-80 показвания - при положение, че на страница имам по 3-4 банера.
Пак съм в позиция Х. Реших, че пак съм сбъркал нещо с рекламите ( много малко вероятно ) - свързах adsense профила с analytics. Съответно analytics-а потвърди този скромен брой показвания. И вече се чудя какво става. Единствената логична причина, върху която се уповавам, че 90% от посетителите ми използват ADBLOCK plugin - ама 90% ?!

Ще се радвам да чуя вашите предположения / съвети. Мерси

Поздрави много ;)
 
От: Разминаване adsense, analytics

Винаги има разминавания. От опитите които правиш най-много да сбъркаш нещо по невнимание и да те баннат.
 
От: Разминаване adsense, analytics

Разминаване до 50-60% .. айде да си затвориш очите и да стискаш, ама повече си е чиста загуба..

@ohcysp, не става, братле - всичките ги четох внимателно 5-6 пъти.. повечето са в полза на adsense - да ти показва повече потребители там, отколкото в analytics. За да съм сигурен, че рекламите се виждат, пробвах и с други рекламодатели, там се отчитат показванията.

Единствения вариант, който ми идва наум е да съм баннат - но бан на сайт не съм чул и видял - само бан на акаунт или спиране на рекламите - няма логика.
 
може да имаш посетители от опредлени държави за който няма реклама за конкретните страници или трафик до вътрешни страници за който не може да покаже реклами ако беше баннат нямаше въобще да се показват адсенс реклами
 
От: Разминаване adsense, analytics

Ако имаш цинични думи на някои от страниците, рекламите не се показват на тези страници, а на другите се показват. Може от това да е.
 
От: Разминаване adsense, analytics

@coolice, 90% са от САЩ.. Но ми даваш идея да проверя наистина те какво виждат - дали има такива javascriptove, които показват потребителите какво виждат?
 
От: Разминаване adsense, analytics

А да ми дадете съвет към кого да се обърна професионално - сео фирма, уеб дизайн?
 
От: Разминаване adsense, analytics

И аз го имам тоз проблем, между AwStats и Adsense, разликата е огромна. Обаче да ти кажа, като рефрешвам самия Адсенсе дори ми дава различни, единия момент е няма данни, в слеващия 100, в следващия 50 показвания. И тва в рамките на 5 минути, как от 100 примерно стават 50 нз.
Другото дето ми идва на ум, е че аз имам канали и от там нещо се бърка.
Ако питаш мене, адсенса единствено го гледай за кликовете, и вземи тях като за показател за ефективност.
 

Горе