Разпознаване на езика при многоезичен сайт и Google

denyo

New Member
От известно време се ровя за информация по въпроса, но така и не намерих точно това което ме интересува. Става дума за сайт с няколко езикови версии написан на html (щото от това разбирам). На всяка страница ще си има знаменца за ръчен избор на език. БГ версията смятам да е на domain.com, а чуждоезиковите на domain.com/en/, domain.com/de/ и domain.com/ru/. Въпреки, че по-големата част трафика към един сайт идва от Гугъл и тогава това което искам няма значение, все пак ми се иска като влезе на domain.com, потребителя автоматично да бъде пренасочен към езиковата версия на сайта според настройките на браузера му. Ако нямам подходяща езикова версия, искам да се зарежда английската. Имам три питанки:

1. Има ли по-подходяща организация за автоматичен избор на езикова версия от това което съм си наумил, от гледна точка на SEO.

2. Как конкретно да го изпълня това ("моя" вариант или евентуалния друг който ми препоръчвате). Предполагам с php, htaccess или нещо друго от което не разбирам много. Java Script не знам дали има такива възможности, но не ми се ползва, щото нали не бил SEO friendly.

3. Така както съм си го наумил, ако някой избере версия различна от езика на браузера му и после посети domain.com ще остане малко разочарован, защото пак ще се върже към езика от браузера, но от гледна точка на Гугъл си мисля, че трябва да има някакво съдържание на domain.com а не само скрипт който пренасочва. И не е ли по- SEO friendly ако вместо директории ползвам за езиците представка към името на файла, примерно bg_info.html, ru_info.html, en_info.html... ?

Надявам се на готов index.php че наистина не съм в час. Благодаря за отзивчивостта.
 

Горе