Аукцион за: Разработен онлайн магазин

veda

Active Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Здравейте,

Без да съм излишно обстоятелствен - продавам работещ онлайн магазин за слънчеви очила. Допреди година работихме по него с голям ентусиазъм, но напоследък нямам никакво време да се занимавам и затова реших да го продам. Става въпрос за buhal.bg. Какво е ценното - сайтът е с 252 индексирани страници - всеки продукт е с уникално описание, написано лично от мен и сътрудника ми. Отделил съм сериозно внимание на оптимизацията му за търсачки - уникален текст навсякъде, мета описания, ключови думи, алт тагове, оптимизация на изображенията, линкове от Уикипедия и още и още... Сайтът в продължение на повече от година беше на абсолютна първа позиция при търсене на "слънчеви очила". Сега малко е паднал, тъй като вече повече от година не са качвани нови продукти и не са правени линкове. Смятам че с няколко седмици работа може да си върне старите позиции. Ето какво е положението сега:

- конкретен модел на polaroid - 1 и 2 позиция !!! (под него са резултати от ebay, amazon и pinterest)
- polaroid - 4 позиция !!! (под него са резултати от wikipedia)
- слънчеви очила - 7 позиция (1 страница)
- слънчеви очила онлайн магазин - 3 позиция
- слънчеви очила polaroid - 3 позиция

polaroid p4126.jpgslanchevi ochila onlayn magazin.jpgslanchevi ochila polaroid.jpgslanchevi ochila.jpgpolaroid.jpg

Домейнът е регистриран от нас преди две години, а преди това дълго време е бил сайт, свързан с четене, детска литература или нещо подобно (трябва да погледна старите линкове - сега старият сайт се е възродил под домейна buhal.net).

Никога не сме го рекламирали - разчитали сме единствено и само на органичен трафик от Google. Въпреки че единственото, което продаваме, са слънчеви очила и то от една единствена марка (Polaroid), уникалните посещения дневно (100% органичен трафик) стигаха и 300. Сега, разбираемо са поспаднали и са около 100 дневно. С качването на повече и по-разнообразни продукти 1000 посещения дневно са съвсем реализируема цел.

С магазина вървят:

Домейнът buhal.bg (54.96лв)
Dedicated IP (24.00лв)
SSL сертификат (29.85лв)
Уникално лого по поръчка (120лв)
Тема за OpenCart - Piacenza (38$ ~ 55.73лв)
Плъгин за OpenCart - SEO Pack PRO (99.99$ ~ 146.63лв)
Facebook страница с 1700 фена
Социални профили в Google+, Twitter, Pinterest, LinkedIn и други
Над 200 ръчно добавени външни линкове
Над 25 000 думи - уникални описания и текстове
Над 200 оптимизирани изображения
Интеграция със ShopMania и още няколко подобни
Темата е преведена ръчно от нас
И още и още - вероятно изпускам разни важни детайли

Аз лично оценявам труда, който съм хвърлил на поне 5000лв, но ми е ясно, че възможностите на повечето от Вас не са големи, а и не ми е самоцел да реализирам някаква печалба. По-скоро ще се радвам, ако някой продължи да го развива и, разбира се, това му носи емоционално и финансово удовлетворение. Началната цена, която считам за разумна, е 1400лв. Нека стъпката е 20лв. Срок: 31 август. Има възможност и за издаване на фактура.

Ако имате въпроси, можете да ги задавате тук. Няма да мога да отговарям веднага, тъй като съм доста зает, но ще се старая. Предполагам и, че пропускам доста неща, но вярвам, ще ме подсетите. :)

BTW преди време с мен се свърза един пич, който твърдеше, че притежава buhal.com и го продава. Ако ви интересува, ще ви свържа и с него.
 
Последно редактирано:
От: Разработен онлайн магазин

Да, понеже вече получих запитване... Пропуснах да отбележа, че на практика продавам по-скоро готова платформа за онлайн търговия с всичките ѝ екстри и позициониране в търсачките, а не самият бизнес. Идеята е, че може да ползвате всичко описано по-горе, за да продавате вашите продукти. Щом Google ви харесва слънчевите очила, ще ви хареса и шапките, и gsm аксесоарите или каквото решите да продавате. За целта ще е необходимо само да си добавите категорията продукти и да качите снимки и описания, следвайки няколкото основни SEO правила.

А относно продажбата на самия бизнес - това може да ви дойде като бонус, стига доставчикът ни да ви хареса и да се разберете за начин на работа. Ние лично работим изключително и само на дропшипинг принцип - идва поръчка, пращам куриер при доставчика, взема стоката и я носи на клиента. При нас слънчеви очила не идват. Цялата продажба я осъществяваме с няколко клика и едно телефонно обаждане. Като всичко е по легалния начин - получаваме и издаваме фактури с касови бонове, даваме 2-годишна гаранция и плащанията извършваме по банков път. Та това, което мога да направя, е да ви свържа с доставчика - а от там нататък, както се разберете. :)

На нас лично печалбата ни от чифт продадени очила е между 25 и 40лв. Без да сме си давали никакъв зор през летните месеци сме правили по 3 - 4 поръчки на ден. Разбира се, ако разнообразите асортимента, органичният трафик ще се вдигне и ще продавате и повече. :)
 
От: Разработен онлайн магазин

Мен лично ме интересува чистата печалба за последните 6 месеца.
Както и статистика с посещенията за последните месеци.
Оригинални ли са стоките които се продават наистина и има ли много недоволни клиенти.
Колко човека са движили проекта/колко са месечните разходи.
Ще съм ти благодарен да ми изпратиш едно л.с. :)
 
От: Разработен онлайн магазин

Както вече споменах, продава се платформата, а не бизнеса. Няма как да ви гарантирам, че доставчикът ни може да ви гласува същото доверие като на нас и че ще можете да работите заедно. Това дали сме спечелили 5лв или 50 хиляди лева не виждам как би ви ориентирало в каквото и да било. Истината е, че последната година сме обработвали само малка част от поръчките - когато ни е оставало време и желание. От няколко месеца въобще не приемаме поръчки, тъй като няма кой да се занимава. Поради горните причини продажбите за последните 6 месеца вероятно са десетина. Ако се захванете сериозно и започнете да качвате новите модели и лека - полека разширявате асортимента, съвсем спокойно можете да достигате по 1500лв месечна печалба през летните месеци. Миналата година при нас това беше факт. В момента просто нямаме време. Затова и я продавам. Платформата. С доказани позиции в Google и голям потенциал за развитие.

А иначе - да, очилата са оригинални. От ексклузивния доставчик на Polaroid за България - всеки модел е със сертификат и с подарък калъф и кърпичка. Както вече казах, даваме по 2 години гаранция. Недоволни клиенти, смея да твърдя, нямаме. Имали сме само една рекламация - един клиент беше паднал със ски и по очилата имаше драскотина. Предложихме му по-новия модел, тъй като от неговия вече нямаше количества, но той не го хареса и му върнахме парите.

Уникалните посещения за последния месец за средно около 100 за ден. Сайтът се поддържаше от 2 човека. Разходите са били единствено за домейн, хостинг, dedicated ip и ssl сертификат. Реклама и трафик не сме си купували никога - разчитали сме само и единствено на органичен трафик.
 

Горе