Разяснение за getfreelancer, elance... ?

renji

New Member
Здравейте. Искам да попитам на какъв принцип са сайтове като getfreelancer, elance. Знам, че трябва да участваш в търг за проект, но нищо повече. Имам познания от почти всичко по малко. Мерси предварително.
 
Хора които искат да им бъдат извършени различни услуги (правене на програма,оптимизация на сайт и т.н и т.н) пускат проект и вече фреелансърите наддават за проекта.Има определен бюджет които се поставя от човека пуснал проекта и трябва да се съобразяваш с него.Определиш ли разумна цена и добро време за завършване на проекта може да бъдеш избран.По принцип отначало ще трябва да работиш за много ниско заплащане за да може да натрупаш репутация.След това обаче хората сами ще идват при теб и ще искат да им свършиш някаква работа.Добре е да имаш портфолио защото така изглежда по професионално а и се вижда какви са уменията ти.Разбери във коя област си най добър и се захващай за работа.Имай в предвид че има голяма конкуренция от индиици и т.н на които 100$ са им напълно достатъчни и яко подбиват цените.
Хубавото е че реално нямаш шеф който да ти надува главата и после да вземе парите които ти си заработил.Така знаеш за какво работиш и може да си изкарваш доста добри доходи на месец.
 
Мерси много. А те ли избират фриилансъра или който е дал по високо наддаване ? И как става плащането като стане прокта или преди това ?
 
Плащането става чрез paypal, чек и мисля че и кредитна карта добавиха тия дни
Избирането на freelancer-a става по желание на работодателя. Той не гледа само колко пари сте пойскали, а и за колко време и дали сте го зайнтригували по някакав начин
 

Горе