Револют и доказване на доход

Stockmarket

New Member
Здравейте, искам да ползвам револют за покупка на акции, а те ще искат договор от къде получавам доходите си. От една седмица вече не съм на договор (напуснах работа). Това може да породи проблем . Другото е, ако искам да докажа, че парите за акции ги имам от това, че съм работил предишните години и съм ги спестявал мога да приложа договор, че съм работил, НО ... револют заключват акаунти, ако заплатата не е изплащана по банков път, а моята е на ръка и не по банков път. Това е втория проблем.
Мисля да дам на някой роднина, които работи пари и той да ми ги приведе като дарение, за да имам доказателство за дохода. Дали ще стане ?
Другия въпрос е ако роднина ми направи дарение той , аз или и двамата трябва да пуснем данъчни декларации (аз ще пусна така или иначе за притежаваните акции), а той трябва ли да пуска ?
 
Става въпрос за около 100-200 лв месечно, но продължителен период например 1-2 години.
Добре друг брокер , но като се замисля ще е по-добре да има съпорт на български език. Мисля за Karoll към interactive Brokers не знам дали е добра идея ? Бях чел някъде че при Karoll не можело да купуват части от акции fractional shares, но пък нали са към interactive brokers и ползвам тяхното приложение и всичко.
 
за такава сума едва ли ще ти искат нещо, не знам по колко критерия им се задейтва алгоритъма за съмнителни операции. Но с определена сума ако внасяш всеки месец, няма да събуди подозрение. Аз преди вкарвах по 1000 евро всеки месец, и засега не съм имал проблеми. Съмнително им е ако извднъж вкараш голяма сума, или пък вкараш пари от тях, после веднага ги преведеш другаде, тогава им ставаш съмнителен.
 
съмнително е да получаваш преводи от трети лица и да ги пращаш на трети лица, ако всичко е от твоя сметка няма да имаш проблеми, все пак съпорта им е некадърен и ако попадеш на тях най-много да ти блокират акаунта и след 3-6 месеца да ти ликвидират позициите по неизвестно какви цени.
виж passfolio и tastyworks единствено виждам проблеми, че за теглене ще плащаш такси за wire.

p.s. междувременно задължително се нареди на опашката в trading212
 

Горе