Регистация на фирма при онлайн бизнес.

Frik

Active Member
Здравейте!
Понеже един от вариянтите за онлайн бизнес е часната реклама (продажба на рекламни полета за период от време), бих искам има ли запознати и как стоят въпросите с фирмите. Задължително ли се иска да имаш регистрирана фирма, защото все пак това е търговска дейност? Ако рекламодателя поиска фактура или касова бележка - как се процедира?
Благодаря Ви предварително!
 
Ако ти искат фактура трябва да имаш фирма или да си намериш накой който да ти издава фактури.
 
BigBoss каза:
Ако ти искат фактура трябва да имаш фирма или да си намериш накой който да ти издава фактури.
Фирмата е задължителна за фактура, или касова бележка. Регистрираш едноличен търговец, примерно. Виж тази статия, наречена "регистрацията на нов бизнес в България."

За издаването на фактури - като собственик на фирмата можеш и сам да издадеш такава.
 
Бих те посъветвал да регистрираш ЕООД/ООД, защото ЕТ не е толкова гъвкаво, отговаряш с личното си имущество и т.н.

Но ако ще отваряш фирма само за издаване на фактури за реклама на сайт, по-добрия вариант е да си намериш фирма, която да ти ги издава, ще ти излезе по-евтино. 8)
 
ЕТ е пълната измислица... въобще не се хващай с ЕТ, ако мислиш да се развиваш. Според нашия счетоводител ЕТ скоро ще изчезне въобще, защото уж си фирма ама не съвсем...

Ако си сам най-добре направи едно ЕООД... намираш 5000лв за да покажеш оборотни средства и след това си ги дърпаш... ако ти се занимава може и с 3500, ама там има едни други чупки, че ако ти иксат актуално състояние е боза. Ако имаш партньори регистрираш ООД.

Edit:
А има и една друга чупка...ако не си сигурен... регваш едно ЕТ... и след време ако почнеш да се развиваш регваш едно ЕООД и ЕООД-то купува ЕТ-то ... или нещо такова, не съм го правим, ама знам че е практика.


Един съвен, не спестявай от адвокати и счетоводители ;)
 

Горе