Регистация на фирма при онлайн бизнес.

Frik

Active Member
Здравейте!
Понеже един от вариянтите за онлайн бизнес е часната реклама (продажба на рекламни полета за период от време), бих искам има ли запознати и как стоят въпросите с фирмите. Задължително ли се иска да имаш регистрирана фирма, защото все пак това е търговска дейност? Ако рекламодателя поиска фактура или касова бележка - как се процедира?
Благодаря Ви предварително!
 

BigBoss

New Member
Ако ти искат фактура трябва да имаш фирма или да си намериш накой който да ти издава фактури.
 

Митака

New Member
BigBoss каза:
Ако ти искат фактура трябва да имаш фирма или да си намериш накой който да ти издава фактури.
Фирмата е задължителна за фактура, или касова бележка. Регистрираш едноличен търговец, примерно. Виж тази статия, наречена "регистрацията на нов бизнес в България."

За издаването на фактури - като собственик на фирмата можеш и сам да издадеш такава.
 

nik0la

New Member
Бих те посъветвал да регистрираш ЕООД/ООД, защото ЕТ не е толкова гъвкаво, отговаряш с личното си имущество и т.н.

Но ако ще отваряш фирма само за издаване на фактури за реклама на сайт, по-добрия вариант е да си намериш фирма, която да ти ги издава, ще ти излезе по-евтино. 8)
 

Pesho1978

Well-Known Member
ЕТ е пълната измислица... въобще не се хващай с ЕТ, ако мислиш да се развиваш. Според нашия счетоводител ЕТ скоро ще изчезне въобще, защото уж си фирма ама не съвсем...

Ако си сам най-добре направи едно ЕООД... намираш 5000лв за да покажеш оборотни средства и след това си ги дърпаш... ако ти се занимава може и с 3500, ама там има едни други чупки, че ако ти иксат актуално състояние е боза. Ако имаш партньори регистрираш ООД.

Edit:
А има и една друга чупка...ако не си сигурен... регваш едно ЕТ... и след време ако почнеш да се развиваш регваш едно ЕООД и ЕООД-то купува ЕТ-то ... или нещо такова, не съм го правим, ама знам че е практика.


Един съвен, не спестявай от адвокати и счетоводители ;)
 

Горе