Регистратор на домейни

От: От: Регистратор на домейни

С една дума, да не използваме BG регистратори.

Поне искам да си изясня ситуацията, за да пусна някой и друг пост тук и там за конкретната хост компания, за да няма и други ужилени. Мерси за помоща.
Ще се въздържа от червеното, макар и с усилие!
Ти все пак провери ли кой, и най-вече кога, е регистрирал въпросния домейн, преди да започнеш да обобщаваш изводи и заключения и да правиш черен PR?

Повечето системи, които ползват реселърите позволяват два режима на работа. При единия режим всичко е на автопилот - клиента извършва плащането, системата получава потвърждение, домейна се регистрира веднага. При другия режим след плащането администратор (човек) проверява данните и ако прецени, че всичко е наред потвърждава регистрацията на домейна (докато трае проверката някой друг може да го регистрира).

Затова е препоръчително да се ползват такива регистратори, които позволяват моментална регистрация, а още по-добре е ако позволяват на клиента да плати предварително някаква сума (например $100) и с внесените пари да си плаща покупки на домейни, направени по-късно. По този начин ще избегнете отнемането на домейна ви в случай, че доставчикът на платежни услуги (PayPal обикновено) е решил да ви отмени транзакцията малко след като е извършена. Това се е случвало, даже май в този форум имаше такова оплакване - PayPal отменили транзакцията и е имало изгубен домейн.
Това, човек да върши нещо, когато може машина да го свърши, е доста скъпо удоволствие. При няколкото долара, дето печели риселъра, не знам какво му остава след плащане на заплата и вървящите с нея допълнителни разходи.
 
От: Регистратор на домейни

Също така излиза скъпо (за търговеца) някой да си купи нещо и после да се окаже, че е купено с чужда дебитна/кредитна карта, чужда сметка в PayPal и т.н. Доставчиците на платежни услуги дерат много грубо търговците при chargeback (включително и friendly fraud).
 

Горе