Регистрация на фондация и правене на дарение

rcbandit2

New Member
Искам да обсъдя с вас една идея която имам от около 2-3 месеца. Баща ми е доста възрастен, пенсионира се преди 2 години като последната година какво всеки възрастен човек физическата работа започна много да ми тежи. Пенсията му е малка и аз с брат ми му помагаме. ЧУдя се обаче не мога ли да му намеря някаква работа защото и на мен ми е турдно да издържам родител със заплатата си.
Имам следната идея - да регистрирам една фондация на негово име и да си дарявам на фондацията част от годишния данък. Имам и приятели които биха помогнали като си дарят част от годишния данък, а пък вече баща ми да се занимава с организиране на благотворителни инициативи и да си плаща минимална заплата. Не мисля с далавери да се занимаваме, просто малко ще си облекча разходите.

Има ли някой който да е правил дарение за да каже до колко е реално това да се случи.
Можете ли да кажете аз първо тябва да си платя на ръка дарението и да чакам държавата да върне парите или друга е процедурата.
Моля да споделите.
 
От: Регистрация на фондация и правене на дарение

Нещо си в много голяма заблуда относно даренията и дейността на фондациите. То ако можеха всички да си "даряват" част от годишния данък и после да им го връща държавата ехеееееее благодат!
 

Горе