Регистрация свободна професия

yordanova

New Member
Здравейте,
моля за малко информация, ако има запознати тук -
Искам да се регистрирам като самоосигуряващо се лице на свободна професия,
дипломирах се, но дипломата ми ще бъде издадена минимум след 3 месеца.
Дали мога да се регистрирам с академична справка или съм с вързани ръце, докато не получа дипломата си, тоест още 3 месеца не мога да започна да работя?
Благодаря предварително!
 
От: Регистрация свободна професия

При мен трябваше не само да си получа дипломата, но и след това да издържа всички допълнителни изпити за прием в адв. колегия и да се регистрирам в Булстат като лице упражняващо свободна професия на осн. чл. 3, ал. 1, т.9 от Закона за рег. Булстат. А за да се регистриваш там ми искаха копие на диплома и удостоверение, че съм вписан като адвокат, т.е. че реално работя. Не знам ти в каква сфера си, но предполагам, че за да се регистрираш в Булстат, също ще ти искат някакви документи от подобен тип. Иначе Булстат номера ще ти е твоето ЕГН и по него се идентифицираш при осигуряване и т.н.

Поздрави!
 
Здравейте! За да не създавам нова тема, реших да пиша в тази, дано не е проблем.

Доколкото ми е известно, ако се регистрирам като лице, упражняващо свободна професия, ще ми издадат БУЛСТАТ, който е идентичен с моето ЕГН. Питането ми е това не е ли до известна степен нарушение на Закона за защита на личните данни? Тъй като при издаване на фактури и др. такива документи навсякъде ще го има моето ЕГН, а това ми се струва доста притеснително...?
 

Горе