Редирект на огледални сайтове/гугъл

deffnews

Well-Known Member
Замислих се нещо, но не съм сигурен че ще работи.
Два домейна с еднакво съдържание. Първият ще прехвърля към втория след около 1 сек максимум 2.
Идеята е, че първият сайт ще е с дълго урл което да индексира гугъл, а вторият ще е така да се каже опериращият сайт който ще е с късо урл. Та се чудя дали при това положение гугъл ще индексира добре първия сайт.
 
Индексирането на вторият сайт, няма да е повлияно от редиректа на вторият сайт, така да ти го кажа. Това са и ментални гимнастики, които нямат никакъв смисъл. Нито ще налееш trust от домейна, нито ще има ефект спрямо серпа.
 
Аз на втория сайт не търся индексиране. Цялата работа е, че първия сайт ще е с домейн който гугъл би трябвало да разпознае и индексира на по-предни позиции по ключови думи, но не е подходящ за посетителите. А вторият е точно обратното.

И реално на първия сайт то няма да има кликове по дървото при редирект за 1-2 сек, няма как да стане и затова не ми е ясно дали при това положение гугъл ще го индексира по-напред. Мисля че би трябвало това да не пречи, защото уж от значение е съдържанието а не кликовете, но по мои впечатления точно кликовете се отразяват сериозно на индексирането. И незнам. Явно ще трябва да пробвам, но не ми се чака.

А м/у другото ако имате опит какво предлагате като опция за избор на буква на латиница за българското Ъ - A или U?
 
Последно редактирано:
Exact Match Domain-ите не вървят така както вървяха преди.
Еми не знам, по поне като гледам сайтове които са индексирани преди години пак си излизат доста напред по този начин. Ще пробвам, ще видим.
 

Горе