Редирект 301

IBMcho

Member
Здравейте :)
Въпроса ми е следния...
Сайта беше с две езикови версии. bg.domain.com и en.domain.com. Domain.com пренасочваше с 301 към bg.domain.com.
Направих нов сайт на ВП и реших бг версията да е на основния домейн. Мисля да сложа и един плъгин за многоезична версия, на който останалите езикови версии ще са нещо от сорта на domain.com/en, domain.com/ru и т.н.
Идеята ми е, че в директорията събдомейна bg.domain.com сложих един редирект 301 с .htaccess към основния домейн (защото реших, че там ще е БГ версията).
Въпроса ми е: щом съм сложил вече .htaccess в БГ директорията трябва ли да изтрия всичко от нея, защото там е старата версия на ВП. Другия въпрос ми е: сами ли ще изчезнат резултатите от Г за домейан бг.домейн.ком и ще се появи основния домейн?

поздрави :)
 
От: Редирект 301

Ако си направил редиректа като хората, можеш и да не махаш старият сайт, т.е. да си го пазиш като backup. Относно изчезването на адресите, да сами ще изчезнат след време, но е желателно да следиш за грешки в WMT и да ги оправяш. Относно появяването на новите адреси, ще се появят адресите от новата ти система. Ако структората е идентична, ще се появят същите адреси, но на основният домейн, вместо на субдомейна. Ако е различна, ще се появи новата структора. Естествено най-добре е като правиш редиректа да си насочиш всичко към съответните категории, а не всичко към началната, но предполагам това си направил.
 

Горе