Реклама на Реплика продукта в Facebook

kostianev

Member
Здравейте,

някой рекламирал ли е Реплика продукти на известни марки и как стои въпроса с политиката на платформата в момента? Ако има забрана, на какви продукти и има ли възможност за заобикаляне и вариант за реклама в платформата?
 
Рекламата на такива продукти е забранено първо от държавното законодателство и второ е недопустима във FB, както и Google Ads, които не разрешават подобен тип действия.
 
Търсих информация, обаче никъде не пише нищо конкретно. Т.е. ако си закупил спортни стоки с фактура, как ще докажеш, че те не са оригинални? Реално за оригиналите няма сертификат, който да придружава стоката примерно? + това не видях никъде във FB да пише точно и конкретно, че се забранява рекламата на Реплика продукти, да не говоря, че постоянно виждам такива реклами действащи.
 
Привет, колега, ако стоката ти е легална - пускай я.
Ако не е легална (щом питаш, вероятно не е) - не се занимавай.
 
Фактурата не е никакъв фактор за оригинални продукти, защото и аз мога да ти издам фактура на която да пише анцуг АДИДАС.
Сертификата също не може да ти помогне, защото Гугъл и Фейсбук ги боли дали имаш или нямаш такъв. Имат си алгоритми, който следят и дори не ти дава да публикуваш платена реклама, като имаш ключова дума, която е trademark. Има начини да ги заобикаляш, като например продаваш MORETTI ама е trademark, затова слагаш малко L и става MORETTl и кирилица и други схеми. (на тоя шрифт си личи, ама на жужалския не)

Ти питаш конкретно за ФБ, затова ще ти кажа какво наблюдавам аз, макар да не съм продавал шанобоклуци.
Правят странички и цъкат томболки и органични споделяния, лайкове и т.н. Това говорим за боклуци реплики между 40-80кв продажна цена.
Цъкат цъкат, докато им изтрият страницата и после правя нова и пак същата схема. Защото като ти е примамлива стоката и цената, те няма да чакат да печелят томболи.
Но всеки фб юсър има в приятелите си поне един дето работи "томболичар" и като сподели поста, оня ще го види и ще си каже :"Анцуг Адидас за 50 леа, малиии... Опраих костюма за сватбата"
И го взима.
Гледам, че оцеляват и продължават, така че сигурно работи тази схема. Ей тука блъсни томболата > http://razdavalnik.bg/ . Има и тука хора дето ще ти дропнат линка в групи и страницата срещу смешни суми.

Ако продаваш малко по-хай марки като GUCCI, VERSACE, BALENCIAGA и другите булшити, ти препоръчвам инстаграм. Пак органик, разбира се. Но кифлите дето искат да са кроасани ги лапат в здраво. Ама трябва да имаш етикетче, торбички, сертификатченца да ти напечата чичо Мишо от копирния център пред блока и после да се правят селфита.

Peace \/
 

Горе