Рекламирай, рекламирай, рекламирай!

apostol

New Member
РЕКЛАМИРАЙ СЕ ЕЖЕДНЕВНО, НО БЕЗПЛАТНО!

Миналата година беше много, много успешна за мен. Във всяко едно отношение. Никога, повтарям, НИКОГА не съм печелил толкова добре! Но аз няма да навлизам в подробности, защото смятам, че всеки трябва да брои САМО своите собствени пари.

Това, към което искам да насоча вниманието ви, е следното: за някакви си 6 месеца аз успях да направя сайта си за Интернет маркетинг толкова популярен, че той се изкачи на пета позиция в „Google”(когато зададете на търсачката думата „пари”)!

Това си е едно истинско чудо! Мнозина сигурно вече се питат как съм постигнал това. Ще ви кажа. Но нека най- напред ви кажа това: аз обяснявам моята рекламна стратегия и то с най- големи подробности на всички онези, които плащат за индивидуално обучение и идват на практически занятия при мен. Всеки един от вас е добре дошъл!

В този си материал аз ще ви обясня САМО една от стъпките на моята рекламна кампания. Първото нещо, което трябва да запомните е това: популяризирайте вашия комерсиален сайт най- вече БЕЗПЛАТНО! Трябва НЕПРЕМЕННО да е безплатно, защото платената реклама не дава добри резултати в наши дни!

Съществуват поне 35 метода за безплатна популяризация на комерсиалния сайт. В тази публикация ще ви запозная, както вече отбелязах, с един от тези методи.

Малцина са тези, които си дават сметка за това, че всеки един от нас може всеки Божи ден да пуска между 200 и 300 безплатни малки обяви в Мрежата! Може да ви се струва невероятно, но е факт.
Има дори сайтове, които ни предоставят възможността да публикуваме малки обяви и във вестниците за обяви, без да напускаме дома си.
Ето няколко от тях: сайтът за обяви на „гювеча” ви дава възможност да публикувате обявата си и във вестник „София днес”. Сайтът за обяви на „Триада” ви открива достъп и до два провинциални вестника. Не бива да забравяте също така, че наложилият се на пазара вестник „Позвънете”, има свой сайт, от който можете да пускате обяви и в сайта, и във вестника.

Искам да завърша с един съвет. За да има ефект от тези малки обяви, вие трябва да се придържате към няколко основни правила:
- пускайте обяви ежедневно
- не се опитвайте да осъществите сделка чрез малка обява
- вашата малка (и надявам се ефектна) обява трябва да насочва читателите към вашия комерсиален сайт
- резултати от малките обяви ще има едва след 4 месеца

Надявам се с този си материал да съм ви помогнал поне малко. Пожелавам на всички ви от все сърце успех!

ПОСЛЕПИС: Не е речено, че малките обяви трябва да популяризират САМО комерсиални сайтове. Ако искате да продадете стария си компютър, придържайте се към горните правила, и вие много скоро ще му намерите купувач…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Отговорям!

Ще отговоря на всички въпроси от раз:

1. Рекламната СТРАТЕГИЯ точно затова е стратегия, а не АКЦИЯ, защото се състои от няколко способа, прилагани ЕДНОВРЕМЕННО, ПАРАЛЕЛНО! Разбира се, че и аз съм за нея! Не ме разбирайте погрешно- малките обяви са само една ЧАСТ от цялостната стратегия.

2. Съгласен съм, че времето е пари, но мнозина стартират без първоначален капитал. Казано другояче, те нямат средства за реклама. Тогава? Тогава трябва да ИНВЕСТИРАТ ВРЕМЕ!
Аз имах пари, но и време. Предпочетох да си пийвам и хапвам с парите, да си купувам английски костюми и швейцарски часовници.
А свободното време използвах за... реклама. Апропо, така е направил и Terry Dean. Той признава, че 80 % от времето му е отивало за реклама. Всичко е въпрос на личен избор, но понякога обстоятелствата (липсата на първоначален капитал) принуждава някои хора да използват единствено и само безплатни методи. Няма лошо, нали?

Апостол Апостолов
 
apostol каза:
РЕКЛАМИРАЙ СЕ ЕЖЕДНЕВНО, НО БЕЗПЛАТНО!
В този си материал аз ще ви обясня САМО една от стъпките на моята рекламна кампания. Първото нещо, което трябва да запомните е това: популяризирайте вашия комерсиален сайт най- вече БЕЗПЛАТНО! Трябва НЕПРЕМЕННО да е безплатно, защото платената реклама не дава добри резултати в наши дни!
Ама защо отхвърляш съвсем платената реклама? Що да не дава добри резултатаи?
 
Рекламата е локомотива който движи бизнеса, ако мога така да се изразя.
 
За платената реклама...

Аз не отхвърлям напълно платената реклама, но ние трябва да слушаме по- учените от нас, които ни казват от Америка: тия форми- платените, в наши дни не дават добър резултат. Нещо повече- те са отегчителни и досадни. Повечето хора ги намразиха.
Затова е време да си размърдаме мозъците и да търсим нови форми. Това во кратце е философията на герила маркетинга.

Поставете се сега на мястото на един потенциален клиент. Вижда той вашата платена реклама и си мисли горе- долу следното: "Аааа, това е реклама. Майната и, не и обръщай внимание- то е ясно, че всеки ще хвали стоката си. А щом е платил, за да ми я хвали, тя сигурно е боклук..."
Схващате ли? Всичко това е въпрос на психология.

Ще ви кажа нещо страховито. Навремето Джуна плати на български журналист, за да напише статия за нея. И толкоз- за един ден стана звезда. В България тя никога и никъде не се е рекламирала. Цялата и реклама се състоеше в платени от нея публикации (за нея). Но никой не знаеше, че тези публикации са платени.

Една такава нестандартна кампания може и вас да направи звезди. Но човек трябва да мисли, да използва въображението си! А не да следва общоприетото- банери, плакати, клипове и пр. Защото това са ИЗТЪРКАНИ, досадни до смърт неща, които не дават задоволителни резултати. Обясних ви вече защо. Дано да сте го проумели...

Апостол Апостолов
 
Следя с интерес всеки твой пост. Наистина човек щом види реклама първата му мисал е "щом рекламира значи стоката не се продава", но неможем да слагаме всички хора под общ знаменател. Има хора който търсят нещо и кълват точно на платените реклами/линкове - защото стоят на видимо място, а тях ги марзи да сърфират и да търсят.
 
Но обаче понеже защото платената реклама не отнема време каква безплатна реклама да използваме, която също не отнема време?
Айде отговори ми и ще ти дадат темплейт по избор :]
 
От: Рекламирай, рекламирай, рекламирай!

за някакви си 6 месеца аз успях да направя сайта си за Интернет маркетинг толкова популярен, че той се изкачи на пета позиция в „Google”(когато зададете на търсачката думата „пари”)!

Това си е едно истинско чудо! Мнозина сигурно вече се питат как съм постигнал това. Ще ви кажа. ,

Не , благодаря ти , не ни казвай отново глупости...

www.pravenenapari.com - мой блог, който за 2 месеца (а може би и по-малко) зае 1-во място за "правене на пари" и 3-то за "пари" ..Има няколко статии - добър контент и никаква реклама или тем подобни shits. Нека за теб и за другите да кажа една истина - Добрия контент сам прави доброто сео на сайта ви... Така ,че цялата ти статия е едно доказателство за това колко си "компетентен" наистина! Разбираш ме и ти и другите - къде са твоите "някакви си 6 месеца" , къде са моите 2 месеца и няколко статии = по-добри резултати + без твоите медоти ;D
 

Горе