Рязък спад на посещенията.

cumo_bg

Member
Здравейте, преди да пиша изчетох и другите подобни теми, както и някои англоезични, явно не съм единствения, който е ударен от ъпдейта на Панда ли е какво ли животно е сега не знам. Спада на посещенията не е драстичен, но е неприятен от към доходи. Лятно време нормално е да имам около 1600 - 1700 посещения, но точно на 23 август започнаха да се клатят около 1000 - 1100, мислех че е нещо временно, че е нещо от времето на вън (за този сайт влияе много) В уебмастъра на гугъл на 23 август от 18 000 импресии на заявки за търсене паднаха на 3000 импресии. Искам само да споделя какво SEO му правя и дали правя нещо грешно за да се случи това.
1. В месеца пиша статии, в които имам линкове към различни страници в сайта ми, например едно име в статията се повтаря 4-5 пъти, аз слагам линк на 1-2 или 3. Има ли значение на колко линкове на една дума слагам (разбира се без да прекалявам)? Беклинкове в директории не съм слагам повече от година и половина за този сайт.
2. Второто, което искам да попитам е: какво аджеба иска гугъл да правя, след като голяма част от съдържанието ми е уникално и беклинковете от блога са от уникално тематично съдържание.

Ако ще правят такива проблеми и за вбъдеще, мисля сериозно да се пренасоча към Ютуб...
Знам че темата е разисквана и в други теми просто се надявам някой да сподели опит относно 2та ми въпроса.

Благодаря :)
 
От: Рязък спад на посещенията.

Правил си сео и са те хванали, това е общо взето критерия.:) Това, че линковете са от уникално и релевантно на твоето съдържание сайтове и статии няма никакво значение вече. Имаш линове, които явно не са придобити по естествен път, което е достатъчно да те забършат от СЕРПа.

И да, гугъл ще право това и за в бъдеще, затова о време се ориентирай, че да не останеш без нищо накрая, както стана с много други.


Всъщност гугъл може да сложи край на бизнеса ти и след една година за неща, които си правил днес и си бил 100% сигурен, че всичко е по правилата. Само дето не е точно така. Чумата ще наказва за всичко, което дава резултати, това е сигурно. Може да е черногледо, но мисля, че в един по голям период от време незасегнати няма да има.
 
От: Рязък спад на посещенията.

Писах го и в другата тема не е задължително да е наказан заради СЕО

Отвори си Уебмастер тула - Трафик от търсене - Мерки предприети ръчно спрямо сайта -
Виж там написано ли е нещо ако си прекалил със СЕО-то и си наказан заради него там би трябвало да пише (наказан не е най правилната дума в случая защото просто Г. спира да му брои линковете за които смята че не са натурални и го класира все едно тях ги няма - Което е доста по различно от това което правеше едно време - удря те и те праща в девета глуха)

Ако там няма нищо може да си малко по спокоен и да отвориш да прочетеш какво пише в - Облик на Търсенето - Подобрения в ХТМЛ

Виж там какви забележки има и чети в другата тема как да ги оправиш.
 
От: Рязък спад на посещенията.

Благодаря за съветите. mantaman там където ми каза да прочета пише следното "Мерки, предприети ръчно спрямо сайта
Няма намерени мерки срещу спам в мрежата, предприети ръчно спрямо сайта." Просто по думите, които ме намира за 1 месец паднаха от 6000 на 1700.
Сега не знам да ли да продължавам да пиша статиите или да правя нещо друго за да увеличавам посещенията.
Влязох в "Подобрения в HTML" открих доста дублиращи заглавия, които идея си нямам от къде идват, google ги индексира: урл/ид/латиница, а трябва да са урл/ид/латиница-кирилица. Мисля да сложа на самата страница един 301 редирект към урл/ид/латиница-кирилица за да открива само това с кирилицата. Имате ли идея как мога да разбера от къде идва този урл/ид/латиница.

И още един въпрос за урл, кое е по-добре:
136/nicolas-cage-никълъс-кейдж
136/nicolas-cage
136/nicolas-cage-nikylys-kejdj
136/никълъс-кейдж
 
Последно редактирано:

Горе