СЕО и маркетинг за форум

martobg

Member
Има ли някакви тънкости при СЕО-то за сайт само с форум? Също така, някой има ли някакви по-иновативни маркетинг стратегии за промотирането на английски форум?
В момента се чудя м/у phpBB и SMF и като гледам анкетата в предприемач са на равни места, така че бих оценил аргументи кой е по-добрият.
Данке
 
От: СЕО и маркетинг за форум

Ако искаш пак да започваме тази стара болна тема за SMF и PHPBB пак ще се стигне до същото положение с равните гласове и аз ще съм първия, който ще препоръча SMF.
Абстрахирай се от това кое е по-добро и се фокусирай върху SEO-то и маркетинга на форума си.
Има много какво да се направи за SEO на форум и то не е по-различно от общото SEO.

Винаги можеш да подобриш заглавията си, връзките навътре, да махнеш излишъци и прочее. Просто действай стандартно
 
От: От: СЕО и маркетинг за форум

СМФ предлага доста възможности, за пример виш и моя [url]http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php[/URL]
Винаги много съм го уважавал този форум :D

Три малки добронамерени съвета за SEO-то със mod-чета
- SEO-friendly URLs - има мод-че, което ги прави още по-добри с url/ime_na_kategoria/ime_na_tema. Естествено на български не работи баш така, ама все може да е по-добре. За съжаление не работи на съвсем последната бета на двойката
- Canonical - казват че помагало за избягване наказанието за дублирано съдържание и заглавия (ако имаш повечко теми с много страници). Сложил съм такова на един форум и определено мисля че дигнах доста позициите в резултатите (не че съм сигурен че е заради това)
- ключови думи, уникални за темата - взема ги от заглавието, и е става малко дървено, ама поне съвпадат с Title и Content-а

-------------------------------------

На темата:
Форуми трудно се оптимизират в конкретна ключова дума. За сметка на това заради комбинацията постове/пообъркан правопис/никове/подписи генерират огромен брой повече или по-малко уникални комбинации. Попаденията от търсачките са силно дисперсирани, но пък доста. Не подценявайте нещата за които никой не се е сетил да пише и оптимизира, както и недотам перфектния правопис на някои от търсещите.
 

Горе