SmartBusiness
Active Member
Здравейте,
Реших да се разделя с един от любимите ми сайтове - да на кажа любимият, както може да се види от ника ми.
Причината да го продам е само една единствена - прекалено съм зает и не мога да му обръщам внимание и не мога да използвам целият му потенциал, което ме тормози и ме кара да му намеря нов собственик.
Реших да направя сайтът след като ми станаха нтересни английските версии на такъв тип сайтове (например listverse.com). Общо взето направих го за собствено удоволствие.
Сайтът е на около 9 месеца. Направен е на Joomla 1.5 с лицензиран темплейт.
Домейнът е подновен до 01.06.2013 година.
Трафик
Посещения за последният месец - 10 612.
Уникални посещения - 9 726
Средно на ден - между 250 - 500 уникални в зависимост дали пускам нова статия и дали я разпространявам.
Разгледани страници - 15 895
87 процента от трафика идва от Google.
93 процента от България (36 процента от София)
Adsense:
Изкарал е 20 евро от Adsense от около 400 клика.
Афилиейт Програми:
В момента има само една към bet365 - има 3 регистрации и около 40 евро печалба за около 4 месеца.
Има и към amazon - но разбира се няма нищо от там
Използвам програмата най-вече заради снимките и подробното описание и цена на продуктите - общо взето да помагам на потребителите с инфо.
По-рано имаше и към грабо - но я махнах - не беше рентабилна
Google:
Има около 240 индексирани страници.
PR - 2
Статии:
98 процента уникални статии.
Оптимизация
Не съм правил специална такава. Виждам, че излиза на 2-ро място по "класации". На първа страница по "топ 10". Разбира се излиза на първо място по "топ 10 класации"
Иначе по тематиката на повечето класации излиза на първа страница, някъде и на първо място. Затова има и толкова голям органичен трафик от Google.
Facebook:
Страница с около 800 фена.
Потенциал:
Имах идея по едно време да правя платени класации относно българските статии (като топ 10 хамалски услуги примерно), да предлагам платени позиции над класациите или направо да продавам първо място в отделните български класации, но не съм пробвал да го правя, заради липсата на време. Сайтът има много накъде да се развива и човек със свежи идеи и време като нищо ще го направи един от най-посещаваните в България, защото класациите са нещо което интерсува всеки.
Ако имате някакви въпроси - питайте. Оферти приемам на лични съобщения. Не мога да определя някаква цена - такава ще определите вие.
Не гарантирам, че ще продам сайта (затова не го пускам и чрез търг).
И още нещо - ще ви правя реклама с ника си
<br /><br /> Домейн Име | URL: www.bgtop10.com<br /><br />
Приблизителна Цена: 1-1000<br /><br />
Уникални Посетители за Месец: до 10 000<br /><br />
Page Rank: 2<br /><br />
Уникално Съдържание: Да<br /><br />
Система: Опън Сорс<br /><br />
Дизайн: Къстъм<br /><br />
Начини на Плащане: paypal,epay,банка<br /><br />Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: ДА<br /><br />
Реших да се разделя с един от любимите ми сайтове - да на кажа любимият, както може да се види от ника ми.

Причината да го продам е само една единствена - прекалено съм зает и не мога да му обръщам внимание и не мога да използвам целият му потенциал, което ме тормози и ме кара да му намеря нов собственик.
Реших да направя сайтът след като ми станаха нтересни английските версии на такъв тип сайтове (например listverse.com). Общо взето направих го за собствено удоволствие.
Сайтът е на около 9 месеца. Направен е на Joomla 1.5 с лицензиран темплейт.
Домейнът е подновен до 01.06.2013 година.
Трафик
Посещения за последният месец - 10 612.
Уникални посещения - 9 726
Средно на ден - между 250 - 500 уникални в зависимост дали пускам нова статия и дали я разпространявам.
Разгледани страници - 15 895
87 процента от трафика идва от Google.
93 процента от България (36 процента от София)
Adsense:
Изкарал е 20 евро от Adsense от около 400 клика.
Афилиейт Програми:
В момента има само една към bet365 - има 3 регистрации и около 40 евро печалба за около 4 месеца.
Има и към amazon - но разбира се няма нищо от там

По-рано имаше и към грабо - но я махнах - не беше рентабилна

Google:
Има около 240 индексирани страници.
PR - 2
Статии:
98 процента уникални статии.
Оптимизация
Не съм правил специална такава. Виждам, че излиза на 2-ро място по "класации". На първа страница по "топ 10". Разбира се излиза на първо място по "топ 10 класации"

Facebook:
Страница с около 800 фена.
Потенциал:
Имах идея по едно време да правя платени класации относно българските статии (като топ 10 хамалски услуги примерно), да предлагам платени позиции над класациите или направо да продавам първо място в отделните български класации, но не съм пробвал да го правя, заради липсата на време. Сайтът има много накъде да се развива и човек със свежи идеи и време като нищо ще го направи един от най-посещаваните в България, защото класациите са нещо което интерсува всеки.

Ако имате някакви въпроси - питайте. Оферти приемам на лични съобщения. Не мога да определя някаква цена - такава ще определите вие.
Не гарантирам, че ще продам сайта (затова не го пускам и чрез търг).
И още нещо - ще ви правя реклама с ника си

<br /><br /> Домейн Име | URL: www.bgtop10.com<br /><br />
Приблизителна Цена: 1-1000<br /><br />
Уникални Посетители за Месец: до 10 000<br /><br />
Page Rank: 2<br /><br />
Уникално Съдържание: Да<br /><br />
Система: Опън Сорс<br /><br />
Дизайн: Къстъм<br /><br />
Начини на Плащане: paypal,epay,банка<br /><br />Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: ДА<br /><br />
Последно редактирано: