Сайтът bgtop10.com

SmartBusiness

Active Member
Рейтинг - 100%
28   0   0
Здравейте,

Реших да се разделя с един от любимите ми сайтове - да на кажа любимият, както може да се види от ника ми. :)

Причината да го продам е само една единствена - прекалено съм зает и не мога да му обръщам внимание и не мога да използвам целият му потенциал, което ме тормози и ме кара да му намеря нов собственик.

Реших да направя сайтът след като ми станаха нтересни английските версии на такъв тип сайтове (например listverse.com). Общо взето направих го за собствено удоволствие.

Сайтът е на около 9 месеца. Направен е на Joomla 1.5 с лицензиран темплейт.

Домейнът е подновен до 01.06.2013 година.

Трафик

Посещения за последният месец - 10 612.
Уникални посещения - 9 726
Средно на ден - между 250 - 500 уникални в зависимост дали пускам нова статия и дали я разпространявам.
Разгледани страници - 15 895

87 процента от трафика идва от Google.

93 процента от България (36 процента от София)

Adsense:

Изкарал е 20 евро от Adsense от около 400 клика.

Афилиейт Програми:

В момента има само една към bet365 - има 3 регистрации и около 40 евро печалба за около 4 месеца.

Има и към amazon - но разбира се няма нищо от там:) Използвам програмата най-вече заради снимките и подробното описание и цена на продуктите - общо взето да помагам на потребителите с инфо.

По-рано имаше и към грабо - но я махнах - не беше рентабилна:)

Google:

Има около 240 индексирани страници.

PR - 2

Статии:

98 процента уникални статии.

Оптимизация

Не съм правил специална такава. Виждам, че излиза на 2-ро място по "класации". На първа страница по "топ 10". Разбира се излиза на първо място по "топ 10 класации":) Иначе по тематиката на повечето класации излиза на първа страница, някъде и на първо място. Затова има и толкова голям органичен трафик от Google.

Facebook:

Страница с около 800 фена.

Потенциал:

Имах идея по едно време да правя платени класации относно българските статии (като топ 10 хамалски услуги примерно), да предлагам платени позиции над класациите или направо да продавам първо място в отделните български класации, но не съм пробвал да го правя, заради липсата на време. Сайтът има много накъде да се развива и човек със свежи идеи и време като нищо ще го направи един от най-посещаваните в България, защото класациите са нещо което интерсува всеки.:)

Ако имате някакви въпроси - питайте. Оферти приемам на лични съобщения. Не мога да определя някаква цена - такава ще определите вие.

Не гарантирам, че ще продам сайта (затова не го пускам и чрез търг).

И още нещо - ще ви правя реклама с ника си:)

<br /><br /> Домейн Име | URL: www.bgtop10.com<br /><br />
Приблизителна Цена: 1-1000<br /><br />
Уникални Посетители за Месец: до 10 000<br /><br />
Page Rank: 2<br /><br />
Уникално Съдържание: Да<br /><br />
Система: Опън Сорс<br /><br />
Дизайн: Къстъм<br /><br />
Начини на Плащане: paypal,epay,банка<br /><br />Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: ДА<br /><br />

Последно редактирано:
От: Сайтът bgtop10.com

Ще съобщавам на тези, които се интерсуват от сайта получените оферти, за да не си губят времето да го проучват, изчисляват, мислят и т.н. и да дават оферта, която няма да бъде приета.

Най-високата оферта до момента е 400 лева.

Сайтът е пуснат за продажба само тук - като отговор на зададен ми въпрос.

Последно редактирано:

Някои са авторски, някои са превеждани от многото топ 10 сайтове. Повечето не съм ги писал аз, но гарантирам.

Това с достъпа до информация и статистики за сайта е добре за продавача . По-хубаво доказателство няма !

Получена е оферта от 400 лева. Има много въпроси от хора, които не са се занимавали с Joomla, които се чудят дали ще се справят с поддържането на сайта. При продажба новият собственик може да разчита на един месец безплатен съпорт и отговори на въпроси свързани с оперирането на сайта. А и след този един месец - ще помагаме, когато е нужно. Joomla е лесна система - освен ако не искате някакви супер промени по сайта - поддържането му в този вид е почти елементарно. Ако пък имате други идеи и искате да го преобразите - пак можем да помагаме в зависимост от идеите ви.

Направихме една бърза и качествена сделка с колегата. 6+ от мен :)

Да ви е честита сделката и на двамата.

Ще си позволя малко офтоп, тъй като имам сантимент по темата.

97-та година (ако се не лъжа) бе пълна с класации, повечето се крепяха на autorank pro, но най-вече скриптовете на perl (cgi) цепеха мрака.. Докато и аз зацепя кво е това и с какво се яде създадох bgtop100.com. Отнякъде обаче изникна Вени Марковски (с най-добри чувства към него) и се заинати да обяснява как BG Top е запазена марка (тогава имаше класация Top 100 според посещенията на bol.bg)... А домейна покрай споровете направо си го пропилях (после го взе някой и още си държи класация там)
Весели времена бяха, оттогава включих два ника в бг-онлайн пространството, които ми служиха вярно над 5 години - bgtop и bgtopidiot :)

Та, като се позагледам в миналото, този сайт тематично се е ориентирал по-добре.

Горе